Gotiska Klubben

Sabaton – En livstid i krig

with 6 comments

Någon som vågar sig på en recension? En blandning av nationellt patos, Nordman och schlagerkänsla? Fick en slags positiv taube-text-känsla av icke chouvenistisk fosterlandskärlek. Ändå känns det som ett nja. Ska lyssna några ggr innan jag kommenterar mer. Låten av Sabaton – En livstid i krig – är i vilket fall internationellt uppmärksammad. FT Rent Principiellt NI Johan Björnsson

Written by gotiskaklubben

5 juni, 2012 den 17:56

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Prenumerera på kommentarer via RSS.

 1. Helt okej låt av Sabaton, även fast det finns starkare låtar på plattan enl mig. Det bästa är dock att ett svenskt rockband utan att darra bejakar vår historia och levererar lite välbehövlig nationalism till folket.

  Dessutom kan man ju tänka sig hur mångkulturfreaksen får feberfrossa och mår genuint illa av Sabatons blågula nationalism – bara det är ju värt en femma i betyg :D

  DIF117

  6 juni, 2012 at 10:05

 2. Krig känns väldigt abstrakt uti i detta land i dessa dagar.

  ÅÄÖ

  5 juni, 2012 at 22:10

  • Det har inte med erövringskrig att göra. Man hyllar inte våld och förstörelse, man hyllar den koncentration och mentala höjning som svenska soldater praktiserade när de strid vid Narva, Gadebush och Breitenfeld.

   Tack för länk Goten. Idag hölls f.ö Sweden Rock festival i Sölvesborg. Då ska Sabaton spela nationalsången från stora scenen. Starkt!

   svensson

   6 juni, 2012 at 08:48

   • Det är vad jag menar, det var för så länge sedan detta skedde i Sverige, om man jämför med t.ex Finland.
    Dra ut i krig och uppleva Gud vet vad, för att sedan återvända till sin nedbrända hemgård och börja om från början, allt för fosterlandet.

    ÅÄÖ

    6 juni, 2012 at 10:28

 3. tror inte man ska överanalysera deras texter :) de gillar historia och kör på med det lite som amon amarath och deras vikingatema eller va fan kennet and the knutters och motorcyklar hehe

  robban

  5 juni, 2012 at 19:54


Regler: Håll god ton. Förtal, hotelser, publicering av personuppgifter, vulgära inlägg och irrelevanta utläggningar om folkgrupper som inte uppenbart har med artikeln att göra plockas bort och kan leda till blockering. Inlägg får gärna vara kontroversiella men håll dig till ämnet och följ svensk lag.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggers like this: