Gotiska Klubben

Hellre KB än 08

Hellre dansk frispråkighet än 08:as perversa åsiktsförtryck. Visst. Absolut.

Men inte en dansk drottning.
Lägg hellre unionsmakten i Gotaland: i de centrala delarna av Norden, geografiskt, historisk, moraliskt.
Eller varför inte en Nordsjödrottning med säte i Skagen?

Ref: Svd Ssd Dn Dn
Bloggar: Steve Lando 

PS Varför är det lättare att tala om goter (jutar) i Danmark och i Norge än i 08-Sverige? Vi vet svaret, vet ni?

Written by gotiskaklubben

27 oktober, 2009 den 08:25

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har du inte fastnat i ”lilla London, Sveriges framsida”-retoriken nu? Vad håller ni på med där nere egentligen?

  Gotiska Klubben svarar: Göteborgs hjärta ligger i Västergötland. Få göteborgare har insett detta.

  Stockholm är skicklig på maktutövning, beskattning och vapenexport. Något annat framträdande känner jag inte till. Ett rörligt intellekt är svårt att finna där uppe. Alla tänker lika.

  Och till sist, 08-Pelle, innan du blir för uppkäftig, kom ihåg att Gotiska klubbens medlemmar har bott i de flesta stora västerländska städer.

  Pelle

  27 oktober, 2009 at 09:51

 2. jovars, men man bör skapa en massa olika regionala jarl, greve, hertigdömen, men sedan sitter den roterande kejsarinnan i Köpenhamn, det finns inga alternativ till den staden:)

  Snygg karta, men den borde inte gå riktigt så långt upp i Norge heller, låt samerna få beta sina lavor i fred:)

  Gotiska Klubben svarar: Många tror att dessa tankar är skoj, jag tror att de är i antågande. Jag skulle kunna bosätta mig i vilket syd eller mellansvenskt landskap som helst, bara jag slapp 08-packets politik, skattesystem och allmänt uppkäftiga attityd.

  Steve Lando

  27 oktober, 2009 at 17:20

 3. Du kanske behöver skilja på att mycket maktutövning har sitt säte i Stockholm och generella åsikter om stockholmare. Men det var roligt att du på fortsätter med ”sveriges framsida”-grejjen i sista stycket.

  Gotiska Klubben: Vi har inget emot folk som bor i Stockholm. Vi konstaterar bara att de ofta är hjärntvättade, att avsägt sin identitet och att de härmar utlandet. Som en helt vanlig sekt alltås 😉 Göteborg är en valsallstad till Stockholm.

  Pelle

  27 oktober, 2009 at 17:27

  • Du, det låter som du beskriver södra Stockholm, dit alla från Göteborg och Västerås flyttar. Håller med om att det på Söder kan vara identitetslöst och att väldigt mycket handlar om att ha rätt mössa och dricka kopiösa mängder billigt öl.

   Så, mycket av det du klagar på verkar ha att göra med er egen utvandring. Ingen fara med det, jag bara konstaterar.

   Härma utlandet? *host* Lilla London *host*

   Charlotte af Uschmans svarar: Pelle, du verkar vara på hugget idag.

   En sista fråga som jag brukar fråga alla 08-or: -Bruce, Madonna eller U2?

   Hm, det hörs på din röst att det förmodligen är alt två är det som gäller.
   Hur visste hon, hur visste hon….

   Låter Olle avsluta:

   Pelle

   27 oktober, 2009 at 18:41

   • Ja, jag känner mig på hugget faktiskt 🙂

    Jag tror ni måste inse att det otrevliga i Stockholm oftast bara är osäkerhet hos folk som tror sig veta ”hur det går till i en storstad”. Visst finns det likriktning och allt det där, men var gör inte det så säg?

    Kolla Monocles ”most liveable city”, Stockholm hamnar på plats 08. De sant! Och senaste numret säger snälla saker om Göteborg, så det måste vara en bra tidning, eller hur?

    På din fråga svarar jag U2 eller Bruce, varav jag endast sett den senare live. Vem i Stockholm lyssnar på Madonna? Känns väldigt mycket som en landsortsgrej. Däremot vet ju alla att ni bara lyssnar på pudelrock där nere.

    Och du, dra inte upp det där gamla Ljungströmmisstaget 😉

    Charlotte af Uschmans svarar: Bra att du är på g, Pelle! Bruce blev passé efter The River och U2 profiterar på gamla ballader. Men Pelle, din musiksmak är din. Norrmalm? Lidingö?

    Du som inte gillar Götet, har du nån info om den judiska Familjen Hjörne. Det sägs att Göteborgs-Posten stödde tyskarna under Andra Världskriget till skillnad från Torgny Segerstedt. Gotiska Klubben skulle ge några billiga öl för att komma över dylika dokument. Om du kallar Milton Nachimento för pudelrock får du problem till och med bland likriktarna i 08-City. Var det inte Bill Öhrström som tog honom till Stockholm på 80-talet?

    Pelle

    27 oktober, 2009 at 20:21

 4. Östergötland och Gotland, är inte det områden som brukar associeras med Goterna ?

  Förresten är jag emot separatism och lokalpatriotism.

  Nationalism är bättre.

  Dialekter och landskap är som de olika strängarna på en lyra.

  Lyran är nationen.

  I ett europeiskt perspektiv är nationerna strängarna på en stor lyra i ett idealistiskt europeiskt perspektiv.

  Jag är emot EU men för Europeisk enighet och samarbete.

  Bara lite fyllsnack från en nattsuddare 🙂

  Gotiska Klubben svarar: Framförallt Västergötland och Gotland associeras med goterna.

  Det är inget fel med nationalism. Så länge inte nationalismen blir sig själv nog – dvs blir fascistisk, islamistisk, nazistisk, mångkulturell eller kommunistisk – så länge den är till för att tjäna den egna befolkningen är den bra.

  Men när man liksom kapar en nation fölr sina egna syften. Så är det något annat som är på gång. Detta är vad som är mkt nära att hända i Sverige. Kanske har det redan hänt.

  En nation som representerar sina olika folks viljor och kulturer är bra. Men så är det inte i Sverige. Man kan vara både separatist och nationalist. Se på norrmennen, de lämnade Unionen med Sverige och blev stenhårda nationalister. Identitetsmässigt tror jag norrmennen mår bättre än svenskarna.

  När det gäller EU är jag fortfarande för EU, men ibland undrar jag vart mina argument har tagit vägen. Och jag är ändå helt nykter sedan fjorton dagar 🙂

  Bo

  29 november, 2009 at 02:47

 5. […] Wetterberg är fnoskig.Röda Malmö tycker idén om en nordisk socialistisk republik är intressantGotiska klubben har ett helt annat […]


Kommentarer är stängda.