Gotiska Klubben

Åsa Mobergs unga vackra bröst

”varför fortsatte hon att åka hiss
ensam med en klämmare?”
Robban
”Hamnade jag ensam med en man i redaktionens hissar noterade jag snarare om han inte försökte klämma mig på brösten än om han gjorde det”

skriver Åsa Moberg på Newsmill. Jag skulle ge mkt för att få att föreviga ansiktsuttrycket hos en kvinna som noterar hur en man ”inte försökte att ta  henne på brösten”.

Det är svårt att låta bli att le åt Åsa Mobergs skrönor.  Hur en hel tidningsbransch, ja kanske en hel värld, mer eller mindre blev besatta av hennes bröst.  Jag ser framför mig hur en dubbelhaka bland korsordsredaktörerna, i smyg efter nattskiftet, målade små svarta tuschringar runt den röda stoppknappen i redaktionshissen och skrev ”Åsa M” bredvid. En ren komplott alltså. Och hade chefredaktören, överbefälhavare och ärkebiskoppen (alla tre etniska svenskar) stått där i hissen tilsammans med henne så hade nog även de frågat artigt:
– Hördu Åsa, skulle du ha nåt emot om vi tog dig litet på brösten?

Åsa Moberg
Man blir faktiskt lite nyfiken på hur snacket gick mellan journalisterna när de diskuterade Åsa Mobergs pattar på lunchrasterna?  Eftersom de flesta bröstklämmarna är för ängsliga för att gå i svaromål så får vi väl aldrig reda på det, tyvärr.

Själv blir jag  mer och mer intresserad av kvinnan bakom brösten. Visst ser hon litet nymfomanisk ut. Inget fel med det. Ligger en hel del energi i detta utseende. Sensuell är hon också. Varken kattblicken eller munnens borgligt avslappnade uttryck lämnar betraktaren oberörd. Fellini glömde jag bort. Nästan som en Fellinifilm läser jag Åsa Mobergs artikel. Blir mer och mer nyfiken. Och hennes bröst. Hur såg dom ut? Finns det bilder? Gamla fotoalbum?

Berätta mer om dina unga bröst, Åsa, jag kan aldrig få nog! Hade du sett din egen ”roll”, din egen ”skuld”, då hade detta kunnat bli spännande läsning, rent av allmänmänsklig, men nu blev det inte så. I stället valde du att flirta med en trött och medioker svensk tidsanda. Men likväl var du var nära att skriva något charmigt och kul.

Låg förresten inte Aftonbladet i Gamla Klarakvartern vid denna tid, alldeles invid den tyska ölkrogen St:a Klara. En gång utanför toaletten på denna krog klämde jag nämligen en kvinna på brösten. Hon var högst tio år äldre än mig. Tänk om det var Åsa Moberg.

Ref: Dn

Written by gotiskaklubben

18 januari, 2010 den 10:56

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. jaja hon var en slampa som tyckte det var kul att folk tog henne på rattarna och tog tillvara på förmånerna det gav. spelar ingen roll vilken tidsperiod man pratar om, en tidig markering så hade problemet varit löst i stort sett. ex varför fortsatte hon att åka hiss ensam med en klämmare? förresten blev hon feminist när män slutade klämma på henne? finns det ett samband mellan rabiata feminister och förlorad dragningskraft? 🙂

  Gk svarar: Sällan har jag blivit så inspirerad av en artikel. Så inspirerad att jag knappt får ihop den. Lånar dina ord som inledning.

  robban

  18 januari, 2010 at 14:23

  • Hehe, den var bra Gk…

   Gk svarar: Tack Lilli! Får tyvärrr inte ihop den riktigt…

   Lilli

   18 januari, 2010 at 15:27

  • ”varför fortsatte hon att åka hiss ensam med en klämmare? ”

   Kommer ni ihåg rättegången mot Billy Butt? En av damerna hävdade att
   1. Hon blev våldtagen av Billy i Sverige
   2. Senare åkte hon med Billy till USA och blev våldtagen en gång till……

   Utlandssvensk

   18 januari, 2010 at 16:22

 2. Har ni sett den här…?

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,641634,00.html

  GK svarar:
  Jo du!

  Lilli

  19 januari, 2010 at 11:30

 3. Jag vet inte vad det är med Åsa Moberg, men helt klart är att hon var för mycket ända fram till -99 när hon bytte fot och blev lidande anhörig till en psykisk sjuk man (fast de hade varit ihop i 20 år eller nåt och han hade varit sjuk länge).

  Efter det så blev hon Florence Nightingale, eller hon skrev i alla fall en bok om henne.

  Men innan dess skrev hon erotiska noveller och var sexrådgivare i veckopressen och tyckte att det var skräp att man inte kunde få se f*ttor på bild ens i Ottar.

  Och hon berättade för Svenska Dagbladet att hon som 14-åring utförde vissa sexuella tjänster åt sina pojkvänner. Chockerande tycker jag, som är i hennes ålder.

  GK svarar: Kul läsnig, tack! Så den enda fråga som återstår är hu mkt hon betalt för sina hissresor? 🙂 Man börjar förstå att det måste ha svidit i skinnet på henne när någons blick inte var allert nog. Att bara åka hiss så där helt planlöst, fram och tillbaka, gång på gång, utan en enda spenn i dricks. Låter som en novel av Guy de Maupassant.

  ”Prostituerad hissfeminist skattefuskar på Aftonbladet.” kunde bli en bra rubrik. Tror förresten Åsa Moberg skrev det där på Newsmill för att hon blev svartis på den där vulgära polskan från USA som härjade i medierna för några veckor sedan.

  Kan väldigt litet om Åsa Moberg. Men läser just nu på din blogg att hon arbetade i Klarakvarteren.

  Jag är kluven till hennes text. Det finns antydningar i den till spännande historier av den typ som jag gillar. Det jag ogillar är den sedvanliga oppurtionismen och småborgligheten i detta tidstypiska svartmålande av någon en grupp som inte kan färsvara sig. Det kunde ha blivit riktigt sexigt men blev istället rätt så löjligt.

  Ann Helena Rudberg

  19 januari, 2010 at 16:22

 4. Åsa Moberg har faktiskt vikit ut sig i en sk. herrtidning när det begav sig vill jag minnas. Så helt oskyldig är hon inte. Kan ingen fiska rätt på det numret?

  GK svarar: Ja, självklart vill man se hennes bröst efter allt som de varit med om.

  detek

  21 januari, 2010 at 18:42

 5. Den här kvinnosynen hör nog hemma i FI. Sannolikt med stöd av Åsa Moberg?

  GK svarar: Vilken kvinnosyn? Alla som försöker sätta en 08-ettikett på Gotiska Klubben ska hamna i HELVETET.

  Erik

  9 april, 2010 at 02:25

 6. […] Zandén och Åsa Moberg med fler.  Ref: […]


Kommentarer är stängda.