Gotiska Klubben

MP inte SD blir vågmästare, eller…

”Jimmie Akesson, 31, looks more like an up-and-coming advertising executive than a seasoned politician” New York Times

Nyt politisk landskab i Sverige JyllandsPosten Svd

330.000 stemte SD Document.no

1. Riksdagsmålet klart. Grattis SD! Grattis Sverige! PI Fria Tider
2. Två kvinnor stoppar samarbete mellan (M)alliansen och Miljöpartiet? Fria Nyheter Genus-Nytt
3. Socialdemokratins storhetstid är över. Mona Sahlin en värdig förlorare? Tja… Exp Svd
4. Lars Ohly beter sig som en sjuk och pestsmittad hund besatt av hat mot SD. Exp
5. Peter Wolodarskis konsekventa upprepande om ”SDs nazistiska historia” är kontraproduktivt och kommer att drabba judar i Sverige. (SVT igår)
6. SVTs nya och mänskligare inställning till SD ingav hopp för Public Service.
7. Nationaldemokraterna och övriga småpartier, se Fria Tider och Fria Tider

Intressanta analyser:
Sverige vandt Snaphanen
SD mot de extrema John Järvenpaa

Någar tankar dagen efter valet

1. Jimmie Åkesson uppträdde med stort hjärta, men samtidsigt litet orutinerat, efter SDs succeval. Att kämpa mot en så massiv motståndare och ändå vinna, det är starkt. Jag har stor respekt Jimmie Åkesson, Erik Almqvist, Richard Jomshof och Mattias Karlsson; de övriga i SD vet jag ärligt talat inte så mkt om, bortsätt från de utmärkta bloggarna Stellan Bojerud och Thoralf Alfsson. SDs stora problem blir att hålla rätt på alla de tokar som borde finnas inom partiet. SD kommer inte heller att dominera den intelektuella debatten om invandrarfrågor. Där tror jag mer på fria debattörer.

2. Dramatiken de närmsta dagarna kommer att handla om Maria Wetterstrand och Maud Olofsson kan sitta i samma regering. Frågan är om Maria Wetterstrand bara spelar ointresserad av Reinfeldts inviter, eller om hon är sammarbetsovillig på riktigt. Miljöpartiet har en gyllene chans att få igenom sin politik och lär spela ett högt spel för att få så igenom så många krav som möjligt. Att de kommer att svika Socialdemokraterna förefaller mkt troligt. Reinfeldts ord kommer att bli historiska, typ: Gör som jag säger eller kratta manegen för De Främlingsfientliga. Lyckas inte Reinfeldst med detta finns nog bara en sak kvar: nyval.

DN SvD SvD Sydsvenskan

3. Att moderaterna stulit socialdemokraternas slogan om att vara det arbetande folkets parti är lika genialt som korrekt. Överdriven bidragspolitik är ett bra sätt att avskaffa människors stolthet och ryggrad. Hade Moderaterna haft en rimlig invandringspolitik så hade de antagligen fått vår röst. Exp

4. Lars Ohly, som gav ett närmast sinnesjukt intryck igår, och vänstern som helhet, manar till strid mot SD. Inte bara med ord och politik, utan även med oparlamentariska metoder. Lyckas Ohly och vänstern med detta kommer militanta grupper i det svenska samhället att ta för sig. Våld föder våld.

5. Peter Wolodarski & Bonnierkoncernen & 08-Sveriges framträdande judar har två val: att fortsätta att kategoriskt motarbeta allt vad SD och kritik mot massinvandring och Mångkultur och Islam heter. I så fall har de en given vän i Lars Ohly och de andra Israelhatarna inom vänstern. Wolodarski och Dagens Nyheter kan också välja att släppa fram de röster som är kritiska till den absurda anhöriginvandringen och den påtvingade Mångkulturen. DN

6. SVTs journalister förvånade mig. De hatade inte SD hela kvällen. De visade på god journalestik och gav ett både sympatiskt intryck. Att kalla motståndaren hatisk och själv vara ännu mer hatisk är en fruktlös metod.

Summa sumarum. Tag debatten eller ta fighten! Många vill ha hårda tag i Sverige och är nog kapabla att
genomföra detta. Nedan video är knappast vårt gäng. Men vi inser att den typ av grupper är en del av Det Nya Sverige som etablissemanget svenskfientliga politik har tvingat fram:

Ref: Fria Tider VG Exp DN

Written by gotiskaklubben

20 september, 2010 den 07:48

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det Svenske folket har innsett at masse innvandring ødelegger Svensk kultur.

  GK svarar: Vi har en del att lära av Norge och Danmark. Inte en dag för sent har svenskarna vaknat :-)

  Philip Smeeton

  20 september, 2010 at 10:20

 2. Kanske Sverige och svenskarna finns i själva verket!

  Goten sa: Inför gud är vi alla goter!

  Helena Palena

  20 september, 2010 at 11:42

 3. Jag är själv invandrad från ett fd kommunistiskt land. När jag hörde och såg Lars Ohly igår modde jag illa. Vilken hat lyste från hans ögon när han vägrade att vara i samma rum med Jimmie. Sådana som Lars dikterade liv för oss andra i mitt födelseland och förföljde många inkl. min familj. Och nu förföljer demokrater här i landet. Mot sådana och andra korrupta och giriga politiker måste vi andra organisera oss.
  Jag stödjer SD, enda parti som talar sanning. Jag är inte rasist som några tycker, när jag påtalar felaktig invandrarpolitik. Sverige som nation får inte söndersmulas med multikultur. I dåvarandre 7 riksdagspartier finns islamister som bara väntar på att höja ribban och ta över. Så är det även i Mp. SD i riksdagen behövs. Grattis till oss alla.

  GK svarar: Jag tror att både prästen, loosern och fanatikern vaknade till liv i Lars Ohly igår. Det var otäckt att se. Men kanske var bara hans egen bitterhet för det fiasko hade medverakt i att skapa.

  Du som är invandrad från ett kommunistiskt land, hur ser du på en människa som Maciej Zaremba, en polsk jude och kommunist, som efter det han lämnat det kommunistiska och antisemitiska Polen blev en svensk kommunist.

  Kan du förklara detta? Är det vanligt att öststatsmänniskor fortsatte att vara kommunister?

  Jag tror att ni ”öststatare” har mkt att lära oss ”fria europeer”, för ni vet vad förtryck innebär. Det vet inte dessa stackare som jämnar väg för politisk islam och nykommunism.

  Liba

  20 september, 2010 at 12:04

 4. Dette bør de andre partiene ta til etterretning fremfor å nok en gang forsøke å legge skylden på partier som vil skape en debatt.

  FrP ble også i starten sett på som et lite nazisparti som bare et fåtall nazister stemte på.

  Forøvrig blir nazismen blir ofte feilaktig referert til som høyreradikal, sikkert et krampeaktig forsøk på å stemple høyresiden som rasistisk. De fleste vet nok at rasisme ikke er noe som hører hverken høyre eller venstresiden til, mindre opplyste mennesker finnes nemlig i alle politiske fløyer.

  Nazisme, eller nasjonalsosialisme, bygger derimot videre på sosialismen. Med sin kritikk mot kapitalisme, individets frihet og demokrati er den lite forenlig med høyresiden og liberalismen. Nasjonalsosialismen fremmer nemlig strengere statlig styring og oppbygging av et klasseløst samfunn.
  Liberalisme (som representerer den høyre fløyen i politikken) og nasjonalisme vil alltid stå i et motsetningsforhold til hverandre da nasjonalisme legger en begrensing på fri flyt av varer, kapital, og mennesker, noe som for en liberalist er en positiv ting.

  Nå er det både innvandrere som stemmer FrP, det finnes også folk med innvandrerbakgrunn i partiet.

  GK svarar: Norge och Danmark har varit ockuperade av nazisterna, Stockholm handlade med nazisterna fram till 1943. Det blir löjligt att höra alla dessa ”nazianklagelser” från Stockholm.

  Mkt få människor i Skandinavien förstår vilken oerhört hård kärna som styr Sverige från Stockholm. Jag tror att SD kommer att få det mkt svårt, menatt de till slut kommer att lyckas att få skutan på rätt köl igen.

  Innvandringsdebatten må tas

  20 september, 2010 at 12:33

 5. Jeg tror faktisk SD dobbler sine stemmer neste valg. FrP ble forsøkt fryst ned med rasist og nazist karakterstikker, men det viste seg derimot at det slo kraftig tilbake. Nå er ikke SD og FrP forenelig da SD er et sosialistisk parti med innvandringsfiendtlig politikk. Men prinsippet om å prøve å fryse ned et parti med karakteristikker er det samme.

  Syns folk det er greit å bruke udemokratiske virkemidler for å knerte politiske partiet man er uenig med? Vil vi undergrave demokratiet for å knekke partier som ikke deler vårt syn?

  Måten Sverige-demokratene har blitt behandlet på er under enhver kritikk. Partiet har blitt:
  Nektet å kjøpe reklameplass for flere av deres kampanjer.
  Flere av deres reklamekampanjer har blitt sensurert.
  Partiet har blitt nektet deltagelse i flere debatter på TV.
  Deres valgkamparrangementer har blitt avlyst pga. manglende beskyttelse av politiet.
  Partilederen har ikke fått god nok beskyttelse, noe som har medført at han ikke har kunnet drive valgkamp på lik linje med de andre partilederne.
  Listekandidater har blitt ekskludert fra sin fagforening pga. at de stiller til valg for Sverige-demokratene. Og stemmer har blitt offentliggjort, noe som til de grader undergraver demokratiet.

  Måten SD blir behandlet på er oppsiktsvekkende

  21 september, 2010 at 09:43


Kommentarer inaktiverade.