Gotiska Klubben

Skavlan 5 november 2010

”England har blivit ett multikulturellt meritsamhälle…att vara
engelsk nu är att leva i ett otryggt och komplicerat samhälle” (47:05)

Genuint människointresse är väl vad som skiljer Skavlan från många svenska programledare.  Att han tar upp ämnen som övrig media skyr visar att han dessutom inte är speciellt kissnödig.

John Nettles, känd som  Kommissarie Barnaby, berättade med humor, värme och självdistans om sin yrkesroll och sin uppväxt i gruvdisktriken i Cornwall, och han gläntade även på dörren till ett mångkulturellt England som allt mer avlägsnat sig från det klassiska England vi lärt känna.

Carl I Hagen, Framskrittspartiets före detta ledare, uttryckte sin förvåning över att Jimmie Åkesson inte inbjudits till Nobelfesten den 10 december. ”Till och med värre än vad jag behandlades i Norge”, sa Hagen. (07:58)

Så om ni inte läser något om gårdagens Skavlan i svensk media så vet ni nu varför. Och gör ni det, så vet ni också varför. 🙂

Nils Schwartz i Expressen har inte riktigt förstått Skavlans programidé. Men i två saker har han rätt: 1) Eva Dahlgren hade inte mkt att tillföra. 2) Jimmie Åkesson står på tur hos Skavlan.

Written by gotiskaklubben

6 november, 2010 den 08:24

Publicerat i Gotiska Klubben

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Såg inte programmet så tack för info.

    Helena Palena

    6 november, 2010 at 16:56


Kommentarer inaktiverade.