Gotiska Klubben

Hårda ägg och mjuka smekningar

Överfallet i Husbybadet – ett försök till sammanfattning

1. En 11-årig flicka attackeras sexuellt av tjugo så kallade ”flyktingbarn” på Husbybadet i norra Stockholm. Polis förhör de misstänkta männen varpå de släpps och återvänder till sin förläggning.

2. Svensk media undviker att rapportera om händelsen. I stället skriver Flashback, Politiskt Inkorrekt och Fria Tider om fallet – vilka dessutom får kontakt med 11-åringens mamma. Även bloggaren Henrik Johansson spelar en central roll.

3. Nordisk Ungdom anordnar löst sammansatta demonstrationer utanför anläggningen där ”flyktingbanern” är inhysta, de kastar ägg och skriker och lägger därefter ut videos om sin auktion på Youtube, vilken ses av tusentals.

4. Nu har snart hela Nätet exploderat av ursinne över överfallet mot flickan, och att svensk media underlåter att rapportera om händelsen.

5. Svensk media fortsätter att tiga.

6. Aftonbladet inser efter några dygn att att de måste skriva om händelsen eftersom Expo skriver att det varit nazister (Nordisk Ungdom) inblandade i äggkastningen. Aftonbladets artikel kan sammanfattas med attup ”nazisternas ägg var hårda och flyktingbarnens smekningar var mjuka”. Mamman känner sig kränkt och återuppptar sina kontakter med Flashback, bloggar och Politiskt Inkorrekt.

7.  I dag kan inte TT/SvD längre hålla emot utan följer även de upp fallet, dock utan att tala med mamman, polisen eller rapportera om vad som egentligen har hänt från början.

8. Politiskt Inkorrekt anser idag att Nordisk Ungdom kapat händelsen och omvandlat den till propaganda. Nationell.nu är inte sena att besvara kritiken.

Ungefär så här ser händelsekedjan ut. Ni som går på journalisthögskolan kan fundera över vad som hade hänt om vi hade haft en trovärdig media i Sverige som rapporterat, och rapporterat korrekt, redan från början. Ni som tillhör Social media kan fundera över vilka bloggar och nyhetskanaler på Nätet ni ska lita på. Det är inte helt enkelt alla gånger. Och ni som är kommunpolitiker kan fundera över varför i helvete regeringen Reinfeldt vill tvinga på er dessa så kallade ”flyktingbarn”. Kent Ekeroth (sd) kan fundera över varför Sverigedemokraterna överlåter åt andra grupper att demonstrera och överta samtalet på gatan.

Summa: Förlorarna är offren, den vilseledda allmänheten och de upprörda föräldrar som inte vågade demonstrera, eller de – till exempel Maminka – som inte hade några meningsfränder att protestera tillsammans med. Vinnarna är Nordisk Ungdom som vågade. Så enkelt är det, tyvärr, eller inte tyvärr – ja det är frågan.

Ref: Demonstrera mot svensk media i Stockholm GK
Ska hat mötas med hat? GK

Written by gotiskaklubben

1 mars, 2011 den 08:53

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. En koncis sammanfattning av ärendet. Hur viktig just denna affär blir får vi se. Den torde iaf bidra till ökad frustration över gammelmedia.

  Högst intressanta mekanismer. Bloggaren Jan Milld sammanfattade PK-kulturen som ett komplex av skam, puritanism, snällhet och något mer. Det är tabubelagt att kalla vissa negrer och MENA-folk kriminella, och inte nog med det utan vi ska älska dem och ge dem allt vi har. Well snart kommer detta att ändras, det är för absurt för att fortsätta. Och när det väl normaliserats och det är tillåtet att säga sanningen, kommer alla att glömma den här tiden (tidigt 2000-tal) som om det inte funnits, ingen kommer att minnas ”vår kamp” för ökad realism i media, för begränsad invandring, för svenskhet.

  Kom ihåg det, ni som identifierar er alltför mycket med samtiden.

  GK sa: Tack för det. Jo, Millds analys är bra. Jag tror också att tiden börjar rinna i väg för PK-gänget. Men den skada de förorsakat det svenska samhället kommer däremot att bestå länge. Det viktiga är att vi börjar bli allt fler som kommer till insikt. Vi har sett igenom de som vill oss illa.

  svensson

  1 mars, 2011 at 11:41

 2. […] tvingats löpa gatlopp på webben efter en olycklig incident på Husbybadet. En redogörelse görs här på Gotiska […]

 3. Ja, det var en bra sammanfattning. Angående NU så säger mina känslor att deras äggkastning var helt rätt, medan mina tankar säger att det var lite onödigt. Rent allmänt tycker jag dock att NU verkar vara en bra organisation. Visserligen har jag mina betänkligheter kring den ”nationella rörelsen”, men samtidigt lever vi i tider där mycket står på spel, och då bör man se förbi vissa skillnader. Sålänge de inte för en ”folkmordspolitik”, dvs.

  GK sa: Tack. Din formulering ”när mycket står på spel” delar jag helt och hållet.

  Anser också att äggkastningen var moraliskt rätt. Medias tystnad har lagt ut röda mattan för dessa grupper. Många i Tystnadens Rike tror nog att detta är ett bra sätt att splittra och försvaga SD, men jag tror de tar fel.
  SD bör däremot synas mer vid såna här tillfällen om de vill behålla ledningen i dessa frågor.

  Mattias

  1 mars, 2011 at 22:57

 4. Fy f*n! Vad jag äcklas av Svenska Dagbladets artikel! Den var värst av alla! Värre än AB, EXP och DN!!!

  GK sa: Utveckla gärna, ta ut de meningar du anser vara värst. Vad är det som du äcklas av.

  MetalHeadViking

  1 mars, 2011 at 23:42

  • De andra hade åtminstone kontaktat polisen och rapporterade om orsaken till NU:s aktion (även om deras rapportering nu var felaktig).

   MetalHeadViking

   2 mars, 2011 at 21:17

 5. Expressen tar nu chansen att hänga ut Jimmie Åkesson för koppling med Politiskt Ínkorrekt som påstås ha startat rytkna om Husbybadet.

  Samtidigt så är Politisk Inkorrekt frustrerade över att nationella grupper tar över nyheten genom sin auktion.

  SDs största misstag är att de ignorerar oss bloggare som har koll över hela linjen.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2348748/sd-har-direktkanal-till-sajten-bakom-ryktena
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2348747/rasister-till-attack-efter-natrykten
  http://robsten.blogspot.com/2011/03/trendbrott-for-expressen.html

  gotiskaklubben

  2 mars, 2011 at 13:09


Kommentarer inaktiverade.