Gotiska Klubben

Kortklippt Anders Breivik på väg till domstolen

Min vän Anders Nrk
Läs även Helena Palena
Konspirationsteorier om Norgeattentaten Flashback
Denna sista bild är mkt tydlig. Han är nöjd och belåten, stolt, vad ska mamma säga!

Men likväl märkt, pressad på något sätt.

Visst kan han vara trött. Men ändå, han vill ge sken av en beslutsam och skarp blick, men den är grumlig simmig på något vis.

Även munnen ger ett osäkert intryck.

Tror som Hans och Greta att han kommer bryta samman, hit men inte längre räckte han hybris och vidrigheter.

Ideolog?  kyss mig i rumpen! en simpel mördare, inte mer.

* * * * *

Nedan  bild när Anders Breivik lämnar rätten. Sammanbiten, tillbakahållet hybrisleende,
helt självsäker ser han inte ut, men blicken antyder att han gillar situationen. Han ser ut som han
känner sig betydelsefull, den enfaldiga narren. Eller?

Militärklippt Anders Breivik på väg till tingsrätten i Oslo, blicken rakt fram, huvudet aningen sänkt.
Ser samlad men betryckt ut?  bilder

Militärklippt Anders Breivik på väg till tingsrätten i Oslo, blicken rakt fram, huvudet aningen sänkt. Ser samlad men betryckt ut? Gotiska Klubben

Ref: svd vg

Written by gotiskaklubben

25 juli, 2011 den 14:35

Publicerat i Gotiska Klubben

27 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja du Goten, antar att du också förstår att terroristlagarna nu i full skala kan börja tilllämpas på oss lintottar som älskar lingonsylt och gamla vikingahjälmar.

  Opinionsvinsterna för de vill se blonda nazister i varje buske är enorma. Lyssna på Kjell Höglunds sista verser i sången Häxprocess, och begrunda det här fallet en gång till i avskildhet utan mediabruset i bakgrunden.

  Gk sa: Tror vi ska ta det lugnt och inte låta oss påverkas av vad alla dessa hysteriker skriver just nu. Låt de hålla på. Johan Lundberg är en bra motvikt mot den värsta hysterin just nu.

  * * * * *

  När sekteristen Jonas De Geer skriver ”Jag betvivlar inte ett ögonblick att dåden i Oslo skett” blir jag full i skratt. Jasså, verkligen, Jonas! Vem fan tror han att han är den gamle paranoide adelsmannen?

  ”Bekant mönster”. Får vara nån måtta på nojan/konspirationssvamlet.

  * * * * *

  Svenska medier kommer gå på PI och SD efter som de fokuserar på Islam. Men faktum kvarstår: det är sina egna landsmän han mördat, aset.

  Gates of Vienna och Robert Spencer kommer hamna i hetluften eftersom Breivik citerat dem:
  http://www.deseretnews.com/article/700165679/Norway-killings-put-US-extremists-in-spotlight.html
  http://www.nytimes.com/2011/07/25/us/25debate.html

  samtidsskalden

  25 juli, 2011 at 15:39

  • Låt oss då vara helt oeniga i antisocialdemokratisk anda. Jag tycker baron Jonas de Geer har ett rimligt perspektiv. För tidigt att fixera så hårt på BB, vidga perspektivet och objektivet till max istället. Jag ser också ett bekant mönster: WTC, bomberna i London, Stockholm, som alla inneburit inskränkningar i våra medborgerliga rättigheter västvärlden över, även om Oklahoma bomben kanske är mest likt rent konceptuellt, eftersom ” gärningsmannen ” där också var en blond högerextremist som poserade duktigt och hade skrivit eller kanske bara ” skrivit ” en massa smaskiga manifest.

   Gk sa: Svarar senare ikväll, ska ut och jogga för 15e gången i juli. Baron, ja tackar ja!

   Markus Andersson

   25 juli, 2011 at 17:05

 2. skulle tippa på att han ville ha öppna förhandlingar så att nån knäpper honom så att han i sitt sjuka huvud kan bli nån form av matyr, för vem och vilka det skulle vara vet han nog inte själv

  Gk sa: Så länge hybrisen lever i honom och han inte bryter samman tror jag att ha vill leva och njuta av varje sekund. Den här låtsasideologen har ett ego som överträffar både lasermannen, unabombaren och Jan Guillou. Breiviks tillstånd just nu tror jag är sammanbiten och enfaldig hybris.

  robban

  25 juli, 2011 at 15:57

 3. Vad är det här för idiotblogg och varför kommer den ens upp via google? ”så länge hybrisen lever i honom,” ”jag blir i full skratt” – varför inte lämna skriverierna till de som har utbildning eller empati, och helst både och. Det tristaste med ‘det öppna’ samhället är att information maximeras; din röst är verkligen helt överflödig.

  Gk sa: Så du tror inte har har hybris? Det tror jag. Googla vidare 🙂

  Johan

  25 juli, 2011 at 16:31

  • Jo, absolut, men han lider uppenbarligen av ganska mycket, som alla andra utåtagerande fascistjävlar lider han väl säkert också av kroniskt minderärde, narcissism, sadism, nekrofili, paranoia, incestuösa bindningar till sitt fadersland, sin modersjord, sitt brödraskap, yada yada… en uppsättning personlighetsstörningar etc. Listan kan göras lång och matchas mot moderna samhällsprinciper som socialdarwinism och rovdrift. Om hela samhällsbilden präglas av olika hotbilder, inom ekonomi sport politik osv. är det ju inte så väldigt förvånande när nån nerdrogad halvförmåga bestämmer sig för att i blindo ta upp kampen.

   Jag menar bara att om du ska analysera något kan du göra det ordentligt eller lämna utrymme åt seriös media.

   Konstruktiva förslag beträffande hur detta ormnäste som stavas högerextremism bör krossas välkomnas ju givetvis.

   Gk sa: ”seriös media” 🙂 Vårda språket, ditt luder, eller skriv en insändare i DN. Jag är mest intresserad av hans psyke just nu. Om du vill krossa högerextremister och facistjävlar, fine, gör det, men inte på denna tråd. Håll dig till ämnet.

   Johan

   25 juli, 2011 at 17:18

   • Ha, ha, ha… nu skrattar Greta så hon ramlar av stolen. Ett stolpskott till som inte sett igenom höger och vänster. AFA går bra men inte SS!

    Hans & Greta

    25 juli, 2011 at 17:31

   • Det är ibland kul att läsa vissa människors kommentarer som på allvar tror på denna tidsålderns största lögner. De enda som är nerdrogade här är folk som du, Johan. Ni knarkar ”den eviga fredens” opiat varje dag. Ofta verkar ni sväva runt i de rosa molnen helt bortkopplad från verkligheten, mellan trevliga taxichaufförer från Irak och exotisk mat från… var det nu kan vara, men ibland snedtänder ni uppenbarligen och kan till och med bli hotfulla. Det verkar vara farliga grejer det där.

    Lycka till med krossandet, dumbom.

    Mattias

    25 juli, 2011 at 17:39

   • Psyke… Ja, seriös oberoende media (nej inte DN, och ja de tillhör undantagen). Men dina ”analyser” är ju en samling floskler, ”hybris” och ”sammanbiten” är ju i sammanhanget bara utnötta schabloner. Jag är inte konservativ men jag stör mig på hur du misshandlar mitt modersmål.

    Och luder? Kommer man att även i framtidens kulturkonservativa patriarkat se promiskuösa kvinnor som den bästa allegorin över en hotad ‘enhet’?

    Gk sa: Sammanbiten är väl just bara en beskrivning av hans utseende. Inget mer. Och hybris är en lika adekvat beskrivning av hans sinne. Hur vill du beskriva honom? Vad har du egentligen att komma med, inte mkt tror jag, mer än politiserande invektiv och allmänt gnäll, har du hittat några stavfel idag, Bajsboll-Johan?

    Johan

    25 juli, 2011 at 17:55

    • Nej nej, jag knarkar ingen evig fred. Jag tror att diskussion och debatt oftast ger bäst resultat. Men om ni likväl framhärdar kommer jag stå där, med en sten och ett basebollträ på gatan precis som på 90-talet, och jaga er tillbaka till dåtiden.

     I andens vapenlekar, ej någon seger vinns; mot den som blint förnekar, att någon ande finns.

     Gk sa: Sista varningen, Bajsboll-Johan. Sånt snack går inte här. På denna site debatteras det man mot man, uppblåsta stackare som skriver ”er” och hotar med våld har vi haft nog av. Nog av. Du tillför inget.

     Bajs-Boll Johan är portad

     25 juli, 2011 at 17:59

     • Pajas 🙂

      DIF117

      25 juli, 2011 at 18:35

     • Vad i helvete är det för diskussion och debatt där den ena sidan måste ge upp om den inte vill råka ut för våld? Troll eller AFA:it, det är frågan…

      Mattias

      25 juli, 2011 at 19:41

 4. gotiskaklubben

  25 juli, 2011 at 17:04

 5. Vi tycker han ser så nöjd ut. Som om han ska på ett nöjesfält och förlusta sig. Han har just ätit våfflor med grädde och sylt. Riktigt snaskat i sig. Han ser fet ut. Det där löjliga lilla pipskägget han anlägger är inte snyggt. En sak är säker: Efter några dygn isolerad ramlar han ihop. Det största straffet en människa kan få är just isolering. Att inte ha några ansikten att spegla sig i.

  Ser ut som han är en ss-man med koppel och blanka gevär. Röd mundering. Vilken kille. Vilket stolpskott!

  Hans & Greta

  25 juli, 2011 at 17:09

  • Revär Greta, blanka revär. Eller var det en ordvits? Smiley här i sånna fall.

   Vickan

   17 april, 2012 at 01:20

 6. De flesta har gått på myten av ”den ensamma mördaren”. Massmedia spyr ut allsköns desinformation som dikteras uppifrån. Jag tror inte att han är Terminator eller övermänniska eller att han är extremhöger eller gick på anabola. Sanningen lär krypa fram efter ett bra tag men den kommer inte att tryckas i kontrollerade massmedia.

  Gk sa: På ön var han i vilket fall ensam, med största sannolikhet. Det var för många där för att något skulle gå att förtiga. och jag kan inte se någon anledning att media skulle ljuga om/förtiga det. Utveckla gärna vad du menar.

  PS problemet med oss svenskar är att vi utsatts för en konsekvent lögn/mörkning/förvrängning/nedtystning från medias sida under många år, därför har många tappat förtroendet.

  zew

  25 juli, 2011 at 19:44

  • Det sägs att han var inte ensam. Polisen kom först efter 1timme mm. Jag kan bara inte föreställa mig att killen kunde mörda metodiskt 90 tonåringar och dessutom på så kort tid. Jag vill vänta och kolla fakta när massmediala röken har lagt sig. Också omständigheter kring bombspränginen i den mest bevakade delen av Oslo + ingen trafik var tillåten pga ”vägarbeten” …nej, det är för mycket som absolut inte stämmer.

   Gk sa: Psykologiskt är det svårt att förstå hans beteende. Så många. Så iskallt och så likgiltigt och nästan lustfyllt.

   Sedan att han kan haft medhjälpare är väl inte uteslutet. Vi får se.

   zew

   25 juli, 2011 at 20:34

 7. En ”simpel” mördare? Det är inte alla mördare som bygger en 500-kilos bomb av konstgödsel i sitt garage, preparerar pistolkulor med specialimporterat 99%-igt rent Nikotin, samt spenderar nio år åt att skriva ett manifest som motiverar ens handlingar. ”Simpel” mördare? Neger, snälla… Jag förstår ditt behov av att nedvärdera honom, men vad har du själv åstadkommit i ditt patetiska liv?

  Gk sa: Du misstolkar eller fattar kanske inte. Vad för slags mördare vill du kalla honom? En målmedveten, organiserad, driven, skicklig mördare. Visst är han det. Men likväl simpel som människa.

  Lägg inte orden i munnen på andra ”jag förstår ditt behov”. Du förstår ingenting.

  Hade du varit litet mer påläst hade du insett att det pågår åtskilliga olika diskussioner om Breivik. Om han hade en ideologisk grund. Vilken i så fall. Eller om han enbart har en klassisk psyopatgrund. Om han hade medhälpare. Et cetera.

  Spara ditt slödderspråk till morsan i fortsättningen, här är det inte välkommet.

  Anonym

  25 juli, 2011 at 21:07

  • Sanningen är väl dold. Det som trycks i media skall man ta med en stor nypa salt. Norges regering beslutade att dra sig ur Libyen affären. 10% av alla attacker utfördes av 6 norska F-16. En ledtråd?

   Gk sa: Jo, så är det väl ibland. Men om man skulle utgå ifrån att det alltid är så blir man snart galen. Fast det gäller ju förståss inte Helena Palena:

   http://parnassen.wordpress.com/2011/07/25/dronaren-behring-breivik-muslimfritt-europa-2083-target-marxismen/

   zew

   25 juli, 2011 at 21:21

  • På vilket sätt är han en ”simpel” människa? Isåfall är väl alla människor simpla. Samtidigt så väljer du att kalla honom för psykopat. Har du någonsin hört talas om en ”simpel” psykopat? Jag trodde inte man kunde ha en mer komplex personlighet. Hur tänker du egentligen? (inte alls, verkar det som).

   Gk sa: Med simpel avsåg jag ”lågsint”. Ett ord kan ha många betydelser.

   Spar uppkäftiga tillmälen som i den sista parantesen. Detta är en klubb, ingen blogg.

   Anonym

   25 juli, 2011 at 22:33

   • Det är en simpel, värdelös blogg. Och du själv är också simpel och värdelös.

    Gk sa: Jag ska bättra mig, oh store Gud

    anonym

    26 juli, 2011 at 11:26

 8. Jag nästan grät när jag läste ”Min venn Anders” av den norske NRK-journalisten. En artikel som hade varit omöjlig för en svensk journalist att skriva, än mindre svensk statlig TV att publicera. Ty mognaden och moraliska livskänslan är där sedan länge borta.

  Norge har hjärta, Norge klarar sig, Sverige gör det ikke. I Sverige kommer hatet att sprida sig mellan folken, i Sverige saknas tron på det goda, i Sverige frodas tron på det misslyckade kontrollerandet.

  Alla konservativa, kristna, katoliker, mångkulturmotståndare, riddare och andra mindre pretentiösa måste dessa dagar förstå att Anders gick fel, så fel han någonsin kunde gå. Bättre att dela ut flygblad och bli bespottad än att skjuta oskyldiga. Idag är vi alla norska socialdemokrater.

  Gk sa: Fantastiskt bra skrivet. Jag håller med dig till fullo.

  Uppdaterat: Men jag börjar bli konfunderad: Uppenbarligen ville Breivik AUF/norska socialdemokrater illa. Varför? Det är en nyckelfråga.

  Om, jag säger om, någon annan ville AUF illa, så skulle Breivik kunna vara dess redskap. Det handlar i så fall bara om att manipulera honom. Helena har en del tankar väl värda att beakta

  http://parnassen.wordpress.com/2011/07/25/dronaren-behring-breivik-muslimfritt-europa-2083-target-marxismen/

  speciellt med tanke på detta:
  http://politisk.tv2.no/nyheter/st%C3%B8re-om-israel-palestina-konflikten-%E2%80%93-okkupasjonen-ma-opph%C3%B8re-muren-ma-rives-og-det-ma-skje-na/

  https://www.flashback.org/sp31853308

  Gustaf

  25 juli, 2011 at 22:00

 9. Nya regler på Gotiska Klubben

  Namn och epostadress måste fyllas i

  till Annonym 1 – det namnet går utmärkt bra! 🙂

  * * * * *

  input:

  AUF = Hitlerjugend?

  http://www.dagbladet.no/2011/07/25/nyheter/utenriks/usa/innenriks/politikk/17453053/

  gotiskaklubben

  25 juli, 2011 at 23:05

 10. Några mycket intressanta och tänkvärda artiklar från utlandet. Läs, kolla och begrunda dessa.

  http://tarpley.net/2011/07/24/norway-terror-attacks-a-false-flag/

  http://www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-was-the-massacre-in-norway-a-reaction-to-bds.html

  Gk sa: Spår 1 är svalt – norsk polis har gått ut i media och sagt att det är en GM på Utöja.
  Spår 2 är mer hett.

  Har du läst detta
  http://www.dagbladet.no/2011/07/25/nyheter/utenriks/usa/innenriks/politikk/17453053/

  och detta
  http://ligator.wordpress.com/2011/07/25/terrorattacken-i-norge-vad-fan-haller-jerusalem-post-pa-med/

  mkt märkligt

  Goder Natt!

  Markus Andersson

  26 juli, 2011 at 00:30


Kommentarer inaktiverade.