Gotiska Klubben

Iben Hjejle tvingades att smuggla öl till Sverige

Mest iögonfallande hos Skavlan: Iben Hjejle
Skavlans storhet är hans vänliga attityd till dem han samtalar med. Till skillnad från 08-reporten som gärna vill avslöja och förolämpa den hon intervjuar, är Skavlan en manlig, rationell och sympatisk samtalspartner.

Att Skavlan nu vill casha in och göra stålar på sin vänlighet är helt ok, men frågan är om det inte finns många som skulle kunna göra det lika bra eller kanske bättre.

Tricket är identifikation, nyfikenhet, ett återhållsamt ego, samt att vara ordentligt påläst. Tricket är också att hålla sig till ämnet, ibland inte.

Problemet med nuvarande Skavlan är att det är alldeles för förutsägbart innehållsmässigt, för kändistätt bland gästerna, samt att media rapporterar om innehållet redan innan programmet har sänts.

Trots den intressanta intervjun med Geir Lippestad, Anders Breiviks advokat, så blir det litet gäspigt med alla dessa före detta kändisalkisar. Jag skulle hellre se Benny och Björn gräla litet, gärna på fyllan, om vilken musik som påverkat dem. Och vad gjorde kändissonen där, och Skarsgårds exkärring? Äsch.

Svt borde göra en ny programledarserie, typ Maistro, där nya programledare testas och tävlar mot varandra. Tänk ett proffsigt intervjuprogram med en hel drös av spännande okändisar. I ett sånt program skulle Skavlan vara en given ledare och producent och därmed kunna fortsätta att casha in ännu mer pengar.

Mest spännande igår var den danska skådespelerskan Iben Hjejle. Kameramannen kunde knappt hålla linsen borta från hennes utrycksfulla ansikte. Man förstår honom. Så fort hon dök upp i sin röda klänning tappade jag allt intresset för de övriga i programmet. Hörde inte ens vad hon sa, eftersom hennes leende distraherade mig så.

Hade jag varit Skavlan hade jag nog bett de andra gå hem och i stället gjort en grundlig intervju med bara Iben.

svd svt exp

Written by gotiskaklubben

17 september, 2011 den 10:01

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dina TV-recensioner är roliga att läsa. De är så positiva. Det är ovanligt i det här landet.

    Själv ser jag inte så mycket TV idag men lite koll på TV-mediet skadar inte.

    Gk sa: Tack, Svensson. 🙂 Kolla här på Iben:

    svensson

    17 september, 2011 at 11:28

  2. […] https://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/09/17/iben-hjejles-tvingades-att-smuggla-ol-till-sverige/ 02 May 2012 8:22am – Images « Iben Hjejle was born on Monday Iben Hjejle og Jens Albinus i Direkt ren for det hele » […]


Kommentarer inaktiverade.