Gotiska Klubben

Vem är du, vad vill du, vad kan du, Helena Palena?

Helena Palena: ”ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!”

Just nu börjar Gotiska Klubbens nya intervjuserie. Tanken är att snicke-snacka med ett antal bloggare utifrån fem inledande frågor, och därefter med läsarnas hjälp ställa ett antal följdfrågor och kanske gå på djupet. De som vill är med. Andra inte. Syftet är att promota svenska bloggare på svenska bloggares egna villkor.

Regler: Så kortfattat som möjligt – max 3 x Twitter för varje svar. Gäller även för frågor. Den intervjuade avgör om frågor och kommentarer ska strykas och vilken topic som gäller. Meddelas endast på detta sätt.

Helena Palena

är en otroligt verbalt kunnig och socialt begåvad bloggare, vars bildspråk definitivt är i Leif GW-klass: ”Om du inte förstår vad som menas med det är det dags för dig att lyfta på hatten och släppa in lite ny kunskap.” ref

Så uttrycker sig en mästare! 🙂

Att Helena Palena inte alltid har rätt är en sak, men jag kan inte minnas att Gotiska Klubben snackat hål-i-huve på henne alltför månge gånge. Man får litet Marit Paulsen-vibbar av Helena. Alltså, till frågorna, besvaras om du så vill:

GK: Vem är du egentligen, Helena Palena?
Helena: Jag är en mix av pojken i Kejsarens nya kläder och Alice i Underlandet.

GK: Och va fan vill du?
Helena: Jag vill att sanningen om vad som pågår ska komma fram.

Gk: Varför har du alltid så rätt?
Helena: Jag har nog oftast rätt därför att jag kan min sak.

GK: Och vad gör du just nu?
Helena: Just nu skriver jag och tänker på allt jag ska skriva (och måla).

GK: Och vart skall du ta vägen sen då?
Helena: Vad väntar sen? Som för alla: Hel och Hades rike!

Gostiska Klubben : Tack för svar, Helena, fortsätter senare med fler frågor bland kommentarerna.

Written by gotiskaklubben

29 september, 2011 den 10:35

Publicerat i Gotiska Klubben

12 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. * Jag är en mix av pojken i Kejsarens nya kläder och Alice i Underlandet.

  * Jag vill att sanningen om vad som pågår ska komma fram.

  * Jag har nog oftast rätt därför att jag kan min sak.

  * Just nu skriver jag och tänker på allt jag ska skriva (och måla).

  * Vad väntar sen? Som för alla: Hel och Hades rike!

  Helena Palena

  29 september, 2011 at 11:33

 2. Precis sån är hon. Vågar sticka ut. Och verbalt oslagbar. 🙂 Hon sätter igång ens tankar runt ämnen hon tar upp.

  Antonia

  29 september, 2011 at 13:36

 3. Ingen aldrig så snitsig formulering är värd något om dess tankeinnehåll är okunnigt, antiintellektuellt och totalt felaktigt.

  Eftersom Goten bl a frågar ”Vad kan du, Helena Palena?” hakar jag på: Kan du någon nationalekonomi, företagsekonomi, ekonomisk historia, eller någon hjälpvetenskap, eller är det som ”självlärd” du uttalar dig om världsekonomin, europeisk ekonomi och svensk ekonomi??

  Jag återkommer på annan plats med övriga sypunkter på din ”kritik” av mig.

  patrik blom

  29 september, 2011 at 15:17

  • Patrik: Får man vara autodidakt någon annan stans än inom konsten? Tycker du verkar titelsjuk. Hur svårt kan det vara att inse att vi lever i ett ponzispel av guds nåd? Hur många poäng måste man han för det? Jasså, ska du återkomma på annan plats! Tror jag triggade igång dig rätt så bra.

   Grekland skulle kunna trycka egna pengar och leva på som vanligt. Man kan nämligen ha en ekonomi utan pengar men inte ha pengar utan ekonomi. Och ekonomi har ju Grekland men dom är inne i ränteslavsystemet och då går det åt helvet. Det är meningen. Vissa blir bara rikare medan andra bara blir fattigare. Det är också meningen med nuvarande system.

   Helena Palena

   29 september, 2011 at 16:20

 4. Du vill att sanningen ska komma fram skriver du. Nå, då jag inte läst dig tidigare skulle det vara intressant att ta del av din sanning vad gäller mångkulturens framväxt, dess orsaker, arkitekter, profitörer osv.
  Vidare skulle det vara underhållande att läsa om du när någon uppfattning, huruvida någon förändring kommer att ske, vad gäller synen på den mångkulturella dogmen bland det framtida ledande skiktet i det som förhoppningsvis fortfarande kallas Sverige?

  Magnus

  29 september, 2011 at 18:36

  • Magnus: Hur ska jag på några rader i en kommentar lägga ut det jag inhämtat under många års studier.
   Låter sig inte göras. Jag är numera professor i snokandet bakom gardinerna.
   Kan säga så mycket just nu att det är kört för mänskligheten. De onda som inte vill oss väl är satanister. Man kan nästan inte förstå som varande snäll och naiv svensk. Men så länge människor går omkring med skygglappar och tror på lydmedierna finns det inget hopp. Den som sitter på guldsäcken bestämmer.

   Folk gör uppror på Wall Street och annorstädes i USA. Men får vi veta det i Sverige? Nej, då måste man ut på nätet och sondera. Det finns många bra grupper på Facebook man kan kolla upp. Där finns det hur mycket bra info som helst. Underbart är kort men tur i alla fall att man får vara med om uppfinningen internet annars hade man vandrat omkring okunnig som ett spån (nä, inte riktigt – det finns mycket bra litteratur som funnits i många år men som inte MSM skrivit om dock). Yttrandefrihet? Glöm det!

   Helena Palena

   30 september, 2011 at 09:00

 5. Hej Helena, det var någon tysk poet som sade att sanningssägaren alltid måste ha ena foten i stigbygeln. Vad säger du om det? Har du någon häst eller litar du hellre till vakthundar eller till gudarna eller till något annat?

  Markus Andersson

  30 september, 2011 at 11:02

  • Ja du Markus! Det är läskigt för man kan bara lita på sig själv i jakten på Hydran. Man är som malen som dras mot ljuset; kan när som helst bränna sig eller rentav brinna upp. Det finns något som heter inälvor: guts. Tror nog att jag litar mest på dom.

   Helena Palena

   30 september, 2011 at 16:17

   • Det gör du rätt i! Visst innebär sanningssökande och sanningssägande risker. Det är ett tidlöst faktum bland människosläktet. Vår tid sannerligen inte undantagen.

    Samtidigt tror jag vi ska komma ihåg att det i alla tider ligger i makthavarnas intresse att få befolkningen att tro att makteliten har kontroll över allting.

    I sextonhundratalets Stormaktssverige till exempel så försökte adeln inbilla sina undersåtar att statsapparaten var allsmäktig och hade koll på var och en, men sanningen var att allmogen väldigt lätt hade kunnat störta makten om de bara hade självtilliit och organisationsförmåga nog.
    Situationen är precis densamme idag i det stora krigsimperium vi ingår i.

    Visst är det hög tid för oss alla att damma av Rid inatt och följa svedjebondens heroiska exempel och dra till skogs och skicka budkaveln, som du förstås redan gjort med besked.

    Markus Andersson

    30 september, 2011 at 16:46

 6. GK: Och va fan vill du?
  Helena: Jag vill att sanningen om vad som pågår ska komma fram.

  Eva / Skatan: … och sanningen … är den relativ eller? Är din sanning min sanning?

  Skatan

  3 oktober, 2011 at 11:25

  • Skatan: ”I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling.”
   George Orwell

   Ja, när det gäller den fiskala och finansiella sanningen är min sanning också din. Allas sanning. Men det kräver att du sätter dig in i hur bankingligan och deras monopol att trycka pengar fungerar. Läs sista inlägget på denna blogg t ex. Greklands skuld och upproren mot Wall Street på gatorna i USA hänger ihop. Vi är alla lurade. Dessbättre börjar folk förstå det. Gör vi inget åt det väntar World War III.

   Helena Palena

   3 oktober, 2011 at 11:55

 7. […] Helena Palena beskrev sig sig häromdagen som en blandning av Pojken i Kejsarens Nya Kläder och Alice i Underlandet. Själv skulle jag nog  helst vilja likna Dummerjöns. […]


Kommentarer är stängda.