Gotiska Klubben

Lennart Svensson, Breivik och Mittuniversitetet

Gotiska Klubbens ofta anlitade gästskribent, bloggaren, skarpskallen och författaren Lennart Svensson fick den 11/11/11 sparken från Mittuniversitetet i Härnösand på grund av att hans blogg, enligt dem, bryter mot MIUN:s värdegrund.

Blogginlägget ”Breivik var för otålig” från den 9/11 om massmördaren Anders Breivik var den utlösande faktorn. I detta inlägg berättar Lennart Svensson själv om det inträffade.

Gotiska Klubben har lagt upp en tråd om det inträffade på Flashback, och rekommenderar er att läsa vidare om händelserna på Svenssons blogg Svenssongalaxen.

SvT-play: Brevikanhängare sparkas
Svt-Mittnytt: Breivikanhängare sparkas
Verdens Gang: Universitetsansatt i Sverige sparket for Breivik-hyllest 
Expo: Fick avbryta sin praktik efter att hyllat Breivik

Det finns en dikt av Ezra Pound som vi vill tillägna Svensson idag:

ITE
Gå, mina sånger, sök de ungas berömoch de otåligas.
Rör er bland dem som älskar fulländningen.
Sök alltid att stå i det hårda, sofokleiska ljuset,
och tag glatt emot alla sår, det ger. *

Om Gotiska Klubben håller med Svensson i sakfrågan vet jag inte. Men rätten att spekulera i Anders Breivik från alla håll och kanter är för oss en självklar demokratisk rättighet. Jag misstänker att Svensson hittat några punkter angående Anders Breivik som är för känsliga för den politiska korrektheten att uthärda. Likväl har Gotiska Klubben, och knappast heller Lennart Svensson, någon som helst tanke på att förolämpa de offer eller anhöriga  som drabbades av massakern på Utöja. Det var ett vidrigt dåd. Detta är viktigt att tillägga.

Svensson själv skriver så här: ”Läs innantill! Jag tar avstånd från våld och fördömer Breiviks terrorbrott.” Galaxen

PS Läs även Pappa Murslevs fantasi: Breivik och Lippestad

* Tolk: Johannes Edfelt, Ellerströms förlag 1995.

Bilder från SvTs film till Lennart Svensson: ”Incident i arbetslivet”  🙂 🙂 …du kan verkligen formulera dig, Lennart!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Written by gotiskaklubben

18 november, 2011 den 14:02

Publicerat i Gotiska Klubben

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skrämmande! Det är värre än jag trodde i Sverige. Du kan dock gulla med kommunismen och fortfarande få behålla jobbet. Ja, du kan till och med bli belönad.

  Roland

  18 november, 2011 at 14:15

  • Detta var ju en praktikplats, inte en anställning. Inget kontrakt med MIUN fanns, inget anställningsförhållande. Jag hade socialbidrag och var försäkrad av kommunen. Alltså finns ingen möjlighet att vinna någon juridisk process mot MIUN.

   Med det sagt så har jag själv funderat över hur attityden varit mot en som på arbetstid befunnits blogga om, säg, hur dåligt Sverige är, hur onda vita människor är och hur värdelös midsommarfirandet är… Den bloggaren hade möjligen tagits till heder som MIUN:s officielle bloggare och höljts i ära.

   svensson

   18 november, 2011 at 14:35

 2. Tack för att du uppmärksammar min ringa person. Dock var det förra fredagen (11/11) jag avpolletterades. Det var det faktum att jag själv bloggade om affären i onsdags, 16/11…

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/incident-i-arbetslivet.html

  … som fick TT att få upp ögonen för fallet och intervjua prefekten. Sedan har det rullat på och flugit lite flagor; jag själv har intervjuats. Så nog är MSM fientligt inställda till mig; dock tänker jag på vad Obamas förre stabschef, Rahm Emanuel sa: ”Never let a good crisis go to waste.”

  Men essentiellt handlar detta om vad det är tillåtet att blogga om. Gränsfall, sådant som kan utmåla dig som Paria och Varg I Veum är att 1) använda ett avancerat språk, bortom ren rapportprosa 2) att analysera hur brottslingar som Breivik tänker; de kan tro att det är DU som tänker detta 3) att yppa minsta lilla kritik av massinvandring, islamisering och multikultism.

  Så du som planerar en karriär i det offentliga Sverige bör inte blogga om dylika saker.

  Hela tråden om Svenssonaffären här:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/search/label/svens11

  Översta inlägget har en länk i början till en artikel i Verldens Gang. Den är värd att kolla upp kan jag säga. Jag ska själv kommentera VG-artikeln ikväll eller i morgon. Nu kaffe.

  svensson

  18 november, 2011 at 14:29

 3. Tack för input, Svensson

  Hittade denna från VG:

  Universitetsansatt i Sverige sparket for Breivik-hyllest
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10031579

  Vi kommer att se massor av små terroristbrott i framtiden i Sverige, men knappast något så exeptionellt som Breiviks.
  Tycker att du ska sluta slicka i dig berömmelsen och börja jobba i stället!!! 🙂

  Skriv en hel bok om Breivik, vet ja, den behöver inte vara märkvärdigare än att arbetsnamnet kan vara ”Anteckningar om Breivik”.

  Jag kommer lusläsa din blogg i kväll. Jag gick själv med en bloggtitel häromdagen som löd ”Till Anders Breiviks försvar”, men jag var var alltför oense med mig själv om det rimliga i en sån titel. Men det vimlar av människor som vet vart vårt samhälle är på väg, som skulle vara intresserade av dina tankar om Breivik.

  Jag skulle rekommendera dig – och Säpo! – att läsa Jerusalem Post och deras nära nog hyllningslika artikel till Breivik. En artikel som för övrigt mötte hård kritik bland läsarna. Ska leta rätt på denna artikel.

  PS Skriv ett kort öppet brev till Mittuniversitetet och se om du kan få det publicerat någonstans. Och får du nej överallt så blir de ja på Gotiska Klubben likväl.

  gotiskaklubben

  18 november, 2011 at 14:43

  • Mittuniversitetet är inte min måltavla i det här. Spelet förs nu på ett större plan, riksplanet för att inte säga västvärlds-planet genom omnämnandet i VG.

   Jag väljer mina strider; jag har ingen juridisk hållhake på MIUN. För övrigt respekterar jag stället, jag träffade många trevliga människor där. Jag vill inte förgifta det lilla förtroende jag eventuellt – högst eventuellt, men iaf – har hos vissa personer där. Flera personer har tipsat mig om att skriva ”öppet brev till MIUN” men allt detta är poänglöst, kontraproduktivt och beside the point. Som jag sa handlar detta om vad man som bloggare är tillåten att skriva, inte om vad anställda får göra. Anställda har juridisk uppbackning, jag har det inte här för jag var inte anställd, bara praktikant. Som sagt.

   http://svtplay.se/v/2607010/mittnytt/breivikanhangare_sparkas

   For the record, här är Svtplay med eventuell medverkan av mig. Och se MIUN:s prefekt tala. Jag har inte själv kunnat se det pga för gammal webbläsare.

   Sedan: bok om Breivik. Ingen dum idé, men vem ska ge ut den då? Högern hatar Breivik. Och vänstern är ointresserad av att höra en analys som min som säger att Breivik 1) bör fördömas som mördare 2) kan lyssnas på i egenskap av regimkritiker. Så det blir inte av. Men jag kommer att fortsätta blogga om honom. Det är inte det sämsta. Stay tuned; idag skrev jag till exempel detta om ett sagolikt Norgebesök:

   http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/norge-sagornas-land.html

   Gällande hyllingar till Breivik, som tydligen Jerusalem Post idkar – man kan även gå in på Youtube och söka på ”Breivik” och få se olika inslag, en del mogna för censur om ni frågar mig.

   svensson

   18 november, 2011 at 15:36

   • SvTs började med fyra texter från din blogg. ”Breivik var för otålig” ( Ett jävla snyggt citat! 🙂 * )
    Reportrarna Erik Nordström och Thomas Tiberg visade de fula gardinerna i ditt arbetsrum ”här satt han” – samt litet värdegrundsbabbel från prefekt Thomas Berglund, som även sa att din blogg var rasistisk och sysslade med etnisk rensning ( sic!) – sedan några fler klipp från din blogg – sedan din trappuppgång med ditt ansikte utsuddat där du säger något kort – sedan försöker de bussa Säpo på dig ”Mannen är inte känd, enligt Säpo” och slutligen en Säpokvinna som låter som hon sitter och spelar alfapet på sin Ipad, men låtsas vara intresserad för att få in mer fikapengar från Staten.

    Titel var storartad: ”Brevikanhängare sparkas”

    Den titeln skulle nog kunna vara åtalbar, med en bra advokat.

    Ps Snygg kavaj! 🙂

    * Lägger upp bilder på citaten på ordinarie blogginlägg eftersom jag av tekniska skäl inte kan lägga dem här.

    http://svtplay.se/v/2607010/mittnytt/breivikanhangare_sparkas

    gotiskaklubben

    18 november, 2011 at 16:22

    • Tack för referatet av Mittnytts inslag. Ja det var väl vad man kunde vänta.

     Mina tankar går till far… han bor i samma region, han har Mittnytt och jag ringde och varnade honom för detta igår kl 2. När vi snackade på tfn lät han lugn men när han sett detta, det var nog inte så kul. Jag menar, själv har jag ordentligt på fötterna men vad ska min 80-årige far tro. Jag ska snacka med honom i morgon.

     Hur som: intressant! De suddar till mitt ansikte bara för att det ska verka ”skumt”. Jag godkände ju att de intervjuade mig. Men visst, jag hade snygg kavaj… Det är viktiga detaljer i sammanhanget. Det och annat, som att jag bloggat om detta och gett min version fortlöpande, gör att jag känner ett visst lugn.

     Jag menar, vem tror de att de har emot sig här? Kalle Anka? This time they’ve fucked with the wrong guy…

     svensson

     18 november, 2011 at 17:15

     • Reportaget var rena farsen. Tids nog faller bitarna på plats. Vi kan just nu bara dokumentera. Det är aldrig lätt när föräldrar blir inblandade, men dessa reportrar var likväl amatörer. Glöm inte en sak, din artikel var jävligt vass. Du gör i huvudsak helt korrekt analys av ett skeende.

      gotiskaklubben

      18 november, 2011 at 19:02

      • Tack. Man kan säga: har man emot sig två landsortsparodier på skjutjärnsjournalister, då är det inte så svårt att vinna.

       svensson

       19 november, 2011 at 06:24

     • Hej Svensson,
      hälsa så gott det möjligt är Din far från dr. Thomas Jackson, leg.läk/psykiater,
      medlem i Conservatives i England,

      (inbjuden ett par gånger men inte de senaste åren till Conservatives årliga partikongresser, har varit lite för passiv för att inbjudas de senaste åren, men det kanske kommer igen i framtiden)

      att han skall vara stolt över sin son som använder sig av grundlagsskyddad yttrandefrihet. Vi är säkert alla eniga om att Breiviks gärningar var sataniska men de facto delas Breiviks åsikter om mångkultur i vissa avseende av både Merkel, Cameron och Sarkozy så Du är i gott sällskap. Personligen är jag helt emot mångkultur, jag önskar nämligen bo i ett sekulärt Europa men med kristendom inskrivet som den yttersta värdegrunden. Detta är betydligt människovänligare, bättre för djur och miljö på vår planet än de kulturmarxistiska ytliga, naiva, imbecilla, dåraktiga derivat på FN:s Human Rights som det svenska modernistiska kultur-och utbildningsetablissementet (ack ack dessa dårar) vilar på.

      Begåvade människor får sig ett gott skratt när man ser de ynkedomar till reflektioner som de journalistiska galningarna Tiberg och Nordström lyckas spy ur sig. För att inte tåla om den mediokre s.k. prefekten.

      Lennart, vi kommer sannolikt ej att lyckas med följande, men, tänk Dig:

      1. En konservativ journalisthögskola i Sverige, vi bildar en stiftelse.

      2. En think-tank/debattforum på god sociologisk och konservativ grund.

      3. Ett riktigt universitet med höga kunskapskrav.

      Låt oss ha dessa visioner, för den ärliga existentiella människans skull, för det goda samhällets skull, för alla djurens skull som grymt transporteras i Europa och världen efter en omänsklig hantering (jag är nämligen en stor djurvän).

      Goten har min email, låt oss träffas nästa år, efter 1 maj 2012 har jag gott om tid.

      In Christo et Maria

      Dr. Thomas Jackson

      PS. Visa gärna detta email för så många som möjligt både på kommunen, de tänkande personerna (alltså icke prefekten) på MittUniversitetet ty de finns,för alla mänskliga varelser och för alla journalister – I HELA VÄRLDEN – ty den svenska yttranderepressiviteten bör diskuteras internationellt. Vi har ingen yttrandefrihet i Sverige ty vi har yttranderepressivitet. Allt gott! Och trevlig helg och kom ihåg att Du är inte ensam, vi är många, som faktiskt är mer etablerade än töntarna Tiberg och Nordström, som stöttar dig. DS

      Thomas Jackson

      19 november, 2011 at 18:23

      • Tack för detta Thomas Jackson.

       Man skulle onekligen kunna starta think-tanks. journalistskolor etc. Jag har själv den intellektuella kapaciteten att lära ut ett och annat kan jag säga. Sedan tror jag tiden för allt detta inte är rätt nu. Det är turbulens, det är kris i Mellanöstern och depression. Det är för osäkert.

       Men i alla fall, man måste fortsätta att vaket analysera läget och ha idéer för framtiden. Som en fri akademi osv. Tills dess kommer jag att driva min blogg som ”enmansuniversitet”, dvs bjuda på analyser, kommentarer mm.

       Och vi kan mailas, jag har det i åtanke.

       Jag ska notera det du säger, att ”visa detta mail för så många som möjligt på kommunen”. Det kan t ex hjälpa mig att få en ny praktikplats, som är vad jag siktar in mig på. Man måste gå den formella vägen och tala byråkratspråk så att säga, då är en referens till Dr. Thomas Jackson värdefull. Jag ska copy-pasta mailet och spara i ett dokument så kan jag ta fram det vid behov.

       Återigen tack, och jag ska hälsa far, som var lite tagen av att se TV-inslaget men han lugnades efter ett samtal med mig igår.

       svensson

       20 november, 2011 at 10:25

       • Gott!

        Hälsa gärna de som läser mitt inlägg att mina övertoner, som onekligen finns där och behövs, är ett resultat av min upprördhet över det förhållande att gång på gång så brännmärks i Sverige människor med ett konservativt traditionellt sinnelag, de brännmärks av viss media, t.ex. SVT.
        Positivt att de allt oftare misslyckas, alternativ media och seriösa journalister medverkar till att de, t.ex. SVT inte lyckas lika bra som förut. Det finns nämligen seriösa journalister i branschen också, även om de är i minoritet.

        Att försöka brännmärka t.ex. Dig som journalisterna gjorde är emot både lag och lagstiftarens intentioner – såklart. Så journalisterna lever tämligen farligt. Det är en tröst att läsa grundlagen avseende yttrandefrihet – den bör läsas betydligt mer ty enskilda svenskar har i lagen en styrka. Och,det tycks som att de som aldrig läser denna grundlag är – journalisterna, men alla tror att de följer den vilket de ofta inte gör- tragiskt. Som Du vet har jag själv och alla s.k. apatiska flyktingbarn som blir skadade av vuxna råkat ut för dessa satans, i ordets reella innbörd, journalister som inte tillåter en fri debatt. Men mig lyckades inte dessa nollor neutralisera, tvärtom. Numera stöttar 90% av mina läkarkollegor mig i apatifrågan och pratar nedsättande om ”dessa oprofessionella mediaaktörer”.

        Svenska journalister är fartblinda. Dessa två som gav sig på Dig hade ett syfte nämligen att bryta ner personen som avviker alltför mycket från deras eget tolkningsparadigm av verkligheten. De har inte lyckats, tvärtom sprider de ett löjets skimmer över svensk journalistik, och Du verkar stå på Dig och är ett gott exempel för många. Fortsätt med det liksom vi är många andra som också gör det- varför ska vi ge efter för några halvtaffliga mediavalpar även om de fyllt femtio! Är inte vår frihet mer värd att försvara
        än att vi vid behov anstränger oss så bör vi nog vakna upp.

        Du kan ju notera att det går rykten att internationella nyhetsbyråer med kontor i Sverige saknar fullgott förtroende för sina svenska kollegor så de dubbelkollar alltmer. Detta är inside-information jag fått men självklart kommer detta inte ut i svensk media.

        Det koncentrerade mediaägandet i Sverige är också uppmärksammat internationellt, inte bara i Mikael Jalvings bok ”Absolut Sverige”, utan vida utöver. Man menar att det intensiva mediaägandet till familjerna Hjörnes och Bonniers gör debatten mer konform i Sverige än vad den egentligen borde vara i en välfungerande demokrati. Därför har vi en situation i Sverige idag där vissa samhällsfrågor t.ex. fusket inom socialförsäkringarna, speciellt sjukförsäkringen, inte lyfts upp ordentligt trots att det borde ha gjorts för decennier sedan.

        Jag förstår väl att Du tar avstånd från Breivik. Dock ingen kan på allvar förneka att det Breivik saluför är det miljoner och åter miljoner europeer har djup förståelse för, alltså det som avser hotet från islamisk fundamentalism. Det är ju den aspekten Du betonar, inte att det på något sätt är bra att han tagit livet av oskyldiga, såklart såklart. Men ändå var det detta de s.k. SVT-journalisterna försökte få Dig framställd som. Ta en strid om detta. Anmäl till polisen så sänder de det vidare till JK så får vi se.

        Jag har själv vissa rötter i Västernorrland, vackert skandinaviskt landskap.

        Det gläder mig att Du finner stöd i mina ord.

        Tycker nog man bör införa två journalist kategorier: legitimerad och icke-legitimerad detta eftersom informationstrycket i samhället har ökat så enormt senaste decennierna så man bör för demokratins skull se över journalistrollen i samhället ordentligt.

        Så skulle jag ha möjligheten att via anmälan deslegitimera mina huvudantagonister Maciej Zaremba och Gellert Tamas, de skulle dock sannolikt aldrig klarat kraven för legitimation, och Du dessa Tiberg och Nordström.

        En öppen debatt är demokratins viktigaste puls, fortsätt verka för det!

        Allt gott till Dig och Dina familjemedlemmar.

        In Christo med vänlig hälsning

        Dr. Thomas Jackson

        Thomas Jackson

        20 november, 2011 at 20:26

        • Man behöver inte gå via Polisen. Man kan skriva själv till JK. De är skyldiga att svara.

         Jag skrev detta mejl till JK den 29 sept 2011

         Fråga till JK om meddelandeskyddet och polisläckorna‏

         2011-09-29
         Svara ▼
         Rune Goterman
         Till registrator@jk.se
         Anna Skarhed,

         hur ska vi komma till rätta med polisläckorna till media utan att bryta mot meddelandeskyddet och grundlagen?

         Hälsningar
         Goten

         https://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/09/29/svensk-media-ager-polisen/

         * * * * *

         Jag fick svar via PDF, som jag mejlar till Thomas och Lennart och övriga som är intresserade.

         Det går alltså i Steg 1 att själv göra en anmälan eller förfrågan till JK.

         gotiskaklubben

         21 november, 2011 at 07:12

 4. håller med goten om att ”brevikanhängare” möjligen är åtalbart. nån jävla gräns måste finnas även för msm.

  och nog måste man väl som enskild individ kunna anmäla svt för bristande opartiskhet till någon ”oberoende” instans om man tycker de begår övergrepp

  sen kanske säpo kan vara intresserade av att anställa en analytiker som törs och kan tänka utanför den snäva svenska ankdammens plaskdamm och som inte ser världen och människorna i denna i svart eller vitt.

  den tid då ”journalister” problematiserade samhällsfenomen är för länge sedan förbi.

  t.ex. är det väl bara guillou som idag törs problematisera mellanöstern-konflikten och ibland ta palestiniernas parti.

  att kunna problematisera bygger ju på att man är både påläst och bildad. – till skillnad från msm som idag består mestadels av ”infotainment”

  zeno

  18 november, 2011 at 21:09

 5. Detta kan väl ändå inte vara lagligt? Snacka om att sprida missaktning mot en enskild individ. Borde det inte gå att göra något den juridiska vägen åt förtalet? Vaken.se klarade det mot ganska dåliga odds.
  Sedan borde de få av oss, som verkligen hyllar yttrandefriheten, ordna en demonstration med plakat där det står ” Låt för i helvete folk få tycka vad fan de vill och då menar vi VAD DE VILL ”.

  Den ena blir anklagad för samhällsomstörtande agition, precis som i Sovjet, och den andra förlorar jobbet.
  Jag vill verkligen inte vara pessimist men det mesta talar för att vi i vår ”moderna upplysthet” slagit in på en väg som leder rätt ner till slavlägren och giljotinernas dystra landskap.
  Dom första som ska offras är naturligtvis sanningssägare av alla de slag, men sedan kommer de som vet för mycket som arbetat inom själva systemet, och sedan kommer de andra, ja medlöparna också, till sist finns bara en liten inälvsmask kvar som inte alls påminner om människa.

  Markus Andersson

  19 november, 2011 at 01:53

  • Ett sätt att motverka den utveckling som du pekar på är att starta organisationer som Tryckfrihetssällskapet i Sverige. Ingrid Carlqvist skriver på sin blogg att sällskapet kommer igång nån gång nästa år.
   http://inteutanminasoner.wordpress.com/2011/11/11/vikten-av-att-lyssna-till-sin-motstandare/

   arktis

   19 november, 2011 at 21:07

  • Juridiskt har jag inget case mot MIUN. En praktikplats är inget anställningsförhållande. Och sedan mot media, well, där kan jag säga att tryckfrihetsmål är omöjliga att vinna i det här landet. Slöseri med tid.

   Men jag tar igen det hela på själva den buzz som uppstått. Vill de utmåla mig som Odjuret Från Norr, inte mig emot, men då ska de dj-lar i mig sätta sig in i hela Fallet Svensson också, dvs läsa varenda roman och essäsamling jag skrivit. De här:

   http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/04/bibliografi-lennart-svensson.html

   Jag säger det helt sanningsenligt: This time they’ve fucked with the wrong guy. Och i Flashbacktråden om mig reder jag ut diverse. Och andra belyser fallet:

   https://www.flashback.org/t1717806

   svensson

   20 november, 2011 at 10:17

 6. […] ref:Lennart Svensson, Breivik och Mittuniversitetet […]


Kommentarer inaktiverade.