Gotiska Klubben

Påtvingad brunpixling av Lennart Svensson

Avhumaniserad bloggare och Tomas Tiberg, SvT
Författaren och bloggaren Lennart Svensson går idag på Flashback till hårt angrepp mot  SvT Mitt-Nytt som utan tillstånd brunpixlat hans ansikte efter en intervju angående att Svensson sparkades från MittUniversitetet efter en artikel om massmördaren Anders Breivik.

Så här skriver Lennart Svensson:

” Jag tror MSM:s taktik mot mig slår fel. De utmålar mig som ett hot mot Allt Det Fina, men mitt namn nämns inte (TT nämner mig inte, bara ”praktikant” etc). Men jag lever inte under jorden. Jag intervjuas i TV men mitt ansikte mörkas? Vad tjänar de på det?

De försöker avhumanisera mig genom dylika mörkanden…Och detta är en smartare väg att gå än att ta det via domstolar som är bortkastad möda för ett fall som detta, som handlar om oändligt mer än lite smutskastning och vantolkning av mina texter. Det handlar om Sverige och yttrandefrihet.” Flashback

Har det gått så långt att SvT tar bort de ansikten de inte gillar? Står ni för detta, Tomas Tiberg
och Erik Nordström på SvT? Förstår ni vad ni har gjort, egentligen?

ref:Lennart Svensson, Breivik och Mittuniversitetet

Detta bildspel kräver JavaScript.

Written by gotiskaklubben

19 november, 2011 den 11:46

Publicerat i Gotiska Klubben

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för detta, mina citat osv.

  Generellt har dessa två herrar, Tiberg och Nordström, inget att sätta upp mot mig och mitt narrativ. Om femtio år, kommer någon att minnas detta och andra hafsiga reportage som Tiberg-Nordström gjort? Eller kommer man att minnas ”Camouflage”, ”Antropolis” och ”Eld och rörelse”? Jag bara frågar. Tiden får utvisa. Sant är iaf att deras och mitt narrativ rör sig på helt olika nivåer. Det är en fråga om verkshöjd som man säger i juridiken.

  Jag måste nämna detta eftersom de valt att dra in mig i deras strid. Jag bloggade ju först bara om min uppsägning. Saken var utagerad för mig iom detta, MIUN var ett avslutat kapitel. Men se, där bedrog jag mig – för sedan läste någon inlägget och anade ett scoop, och sedan publicerade TT ett telegram där jag utmålades som Fan Själv, och sedan hörde Mittnytt av sig. Mittnytts reportage ser vi ovan. Mitt gensvar på det är denna kommentar plus diverse jag skrivit på Galaxen.

  Jag är indragen i en strid och då får folk tåla att jag nämner mina verk också. Sådan är lagen. Angriper man mig får man ett adekvat svar. Lika för lika.

  svensson

  19 november, 2011 at 12:03

 2. Tack för bilden, skönt att få se hur monstren ser ut så man kan undvika dem dagligdags.

  MartinA

  19 november, 2011 at 13:09

 3. Mittnytt sänder inte på helgerna så de har antagligen ledigt nu. Nobody home.

  Gammelmedia sover men vi i bloggosfären gör vårt jobb i helg och söcken. Stay tuned:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/svenssonaffaren-dag-3-karaktarsmord.html

  svensson

  19 november, 2011 at 14:18

 4. Bra jobb du gör som chefredaktör till försvar för din skribent.

  Jag undrar vad som kan vara skälet till brunpixlingen. Ett sätt att avhumanisera Lennart Svensson, eller någon form av ”omtanke” så att han inte ska riskera få stryk av våldsvänstern eller kanske lite av båda?

  Hade Lennart fått framträda lika öppet i TV som i bloggen hade nog en del fått sig en tankeställare att det verkar ju vara en normal person, kanske jag skulle kolla bloggen. Som brunpixlad blir han genast sluskigare, i samma division som en barnhemspedofil. TV-tittaren får inte lust till att kolla upp bloggen.

  Lennart, hoppas du inte tappar skrivlusten och kan fortsätta med de litterära artiklarna på GK.

  arktis

  19 november, 2011 at 20:55

  • Tvärtom, detta har gett mig ökad skrivlust… Inläggen kommer förstås att handla om den här affären ett tag framöver. Men ämnena har alltid gått i vågor på bloggen. 2008 var det mycket Jünger, 2009 mycket SF, 2010 en del memoarer och 2011 har varit politiskt.

   För övrigt tror jag deras försök att demonisera mig snarast stimulerar vakna människor att ta reda på mer. Idag finns internet, idag finns möjlighet till motsägande narrativ, och blotta möjligheten till detta gläder mig ofantligt.

   svensson

   20 november, 2011 at 10:32

 5. Jösses vilket sinnessjukt reportage! Läskig musik, filmning i grodperspektiv och inte färre än två reportrar. Vad var vitsen med att lämna över mikrofonen till tjocksmocken som sedan gick in i kontoret och pekade på terminalen som hade används för De Onda Syftena? Med obligatorisk inzoomning naturligtvis. Och sedan brunpixlingen på det. Givetvis också låtsas söka upp Lennart vid hans bostad, när Lennart förmodligen hade gått med på att möta reportrarna på ett kafé eller dylikt.

  Fulmedia måste förstöras i grunden.

  Gk sa: Jo, det är komiskt i all sin tragedi. SvT har alltid jobbat så här. Manus är skrivet redan i förväg. De är inte intresserade av fördjupning, drama eller debatt, utan enbart av brännmärkning och uthängning. Man bör alltid ha med sig en egen kameraman när man möter sånt här drägg.

  Nesse

  21 november, 2011 at 15:58

  • Hur de än gör blir det fel. Jag har ju rätt och de fel. Jag är en fri man som agerar under TF, de är bara ute för att smutskasta och demonisera.

   Sedan stilmässigt: de valde kort sagt att stilisera, manipulera känslor. Musik och tillgjorda kameravinklar. De tar i så de spricker. Effekter är bra om de nyttjas med sparsamhet, det visste de inte dessa amatörer.

   Jag tror detta reportage kommer att bli en klassiker. Kan ingen lägga ut det på Youtube? Med lagom ironisk rubrik. Typ ”Odjuret från Norr”, ”Misslyckad demonisering av författaren Lennart Svensson”, ”Ett hot mot demokratin”…?

   svensson

   21 november, 2011 at 16:54

   • Jo, hoppas någon lägger ut det på Youtube.

    Det är rätt så graverande med ”ofrivillig brundpixling”. Jag har inte varit med om detta förut i svensk media. Hade de kontaktat dig innan?

    gotiskaklubben

    21 november, 2011 at 16:58

 6. […] av Lennart Svensson.Brevet från flodhandlarens fruÄr begreppet "Antisemitism" rasistiskt?Påtvingad brunpixling av Lennart SvenssonLaleh – ängeln i mitt rum just nuÅh, en sån fantastisk murmuration av stararUng och kåt och […]


Kommentarer inaktiverade.