Gotiska Klubben

Jonas De Geer intervjuas av Goten

”Den vita världen håller på att gå under och vi har indoktrinerats till att välkomna det”

Goten: Hallå Jonas, hur har vintern på Orknyöarna varit? Kall och mörk, på gränsen till lappsjuka, eller sval och skön och full av frihet? Vad fan sysslar du egentligen med på dagarna!?

Jonas De Geer: Vintern har faktiskt varit ovanligt blöt och blåsig i år. Som att bo i en biltvätt. Mörkret skiftar inte, dock, vi är på samma breddgrad som, typ, Norrköping. För femton år sedan hade jag blivit ihjältråkad av det ensliga ölivet. Så icke nu. Ju mindre distraktion, desto mer tid för väsentligheter (och ska jag vara ärlig slösar jag ändå större delen av tiden på oväsentligheter, det kan man göra vart man än befinner sig). Vad jag gör på dagarna? Hushållssysslor, läser, skriver, översätter och diverse påhugg för att få det att gå runt.

Goten: Känner du att du lever du upp till de ideal du satte upp i diskussionsunderlag? Umgås med likasinnande. Undvika TV. Skaffa barn och uppfostra dem själv. Och  så vidare.

Jonas De Geer: Delvis, åtminstone.  Det var inte så mycket ideal jag skisserade utan mer en livsinställning. Jag är mycket opraktisk, egentligen, men kämpar på efter (klen) förmåga med trädgård, hus, hund, katt och höns. Vi har ingen Tv, vilket jag tror har varit bra för barnen (idag halvvuxna), faktiskt. Jag lovar mig själv varje år att jag ska fiska mer och börja göra eget öl.

Goten: Själv har jag blivit rätt så fundersam det sista åren, ja rent politiskt, röstade på SD, och lär nog göra det igen. Men Svenskarnas parti känns rätt så spännande. Har du hört talas om dem?

Jonas De Geer : Det ringer en klocka…just det, jag är medlem där sedan förra året. Allvarligt talat – det är ett ungt parti, bildades 2008 av personer som tidigare varit drivande i NSF (Nationalsocialistisk front). Jag har inget behov av att ta avstånd, men kan bara konstatera att jag knappast hade gått med i det partiet. Jag hade dock stött på de ledande personerna i olika sammanhang genom åren och visste att det var genuina och bra grabbar. NSF grundades av tonåringar, när de sedan kom upp i 25/30-årsåldern stod det klart för dem att det förra konceptet inte var framtiden. Då omvärderade de vissa saker och startade helt ödmjukt ett nytt parti, som sedan dess bara har gått från klarhet till klarhet och idag lyckats samla lejonparten av dem som varit tongivande/drivande inom den nationella oppositionen de senaste 10-15 åren. Jag är stolt medlem.

Goten: Jag ser en skiljevägg mellan två olika nationellt orienterade och antimångkulturella högergrupper i Europa. Å ena sidan har vi SD, Geert Wilders, Dansk Folkeparti och EDL. De är kulturnationalister och antiislamister, om jag fattat det rätt, och de stödjer aktivt Israel och undviker att kritisera judiska grupperingar i Europa som stödjer mångkulturen. Å andra  sidan finns SvP, Jobbik, Lega Nord och liknande partier, som är mer etniskt orienterade, och som ibland stödjer ”alla som inte stödjer Israel”.

Detta känns rätt så förvirrande. Varför detta eviga tjat om Israel och araber hela tiden? Har vi verkligen med deras krig och rasism att göra? Oftast känner jag att jag skiter fullständigt i folks etnicitet, jag är stolt över min egen och Mohammed Ali är stolt över sin. Fine. Jag har umgåtts med folk från hela världen och har träffat många trevliga invandrare i Sverige. Fine. MEN samtidigt känner jag att något skumt är på gång, att ”de som vill oss illa” är på väg att verkställa en slags ”soft holocaust” i Sverige och Europa, dvs utplåna både etnicitet, kultur och social struktur. Och då tänker jag att jag kanske tvingas söka mig till grupper som jag egentligen inte stödjer fullt ut. Förstår du min förvirring här?

Jonas De Geer: Jodå, jag förstår alltför väl. Skälet till att det är ett sådant fokus på Israel/Palestina i olika sammanhang är ju inte att europeiska ”högerextremister” har hängt upp sig på en fjärran konflikt. Dels är judarna det utan jämförelse mäktigaste folket i dagens värld, inte minst dominerar de massmedia totalt, vilket innebär att det blir fullständigt proportionslös medial uppmärksamhet kring allt som berör dem – utrikesrapportering såväl som historieskrivning. Västvärldens ekonomiska och intellektuella liv styrs av hejdlöst etnocentriska judar som parallelllt med att de verkar för den etniska och kulturella upplösningen av våra länder bedriver ett fullständigt hänsynslöst rasistiskt kolonialt projekt i Palestina. Det är så groteskt att det trotsar all beskrivning.

Vad beträffar SD, Dansk folkeparti, Wilders et consortes kan jag inte ta dem på allvar. De är antingen dumma i huvudet eller politiska fnask.

Jag är faktiskt inte rasist, i bemärkelsen känner instinktiv motvilja mot andra folk, har aldrig varit, men hyser en fundamental solidaritet med de mina, med svenskarna, med européerna (inberäknat de i Afrika, Amerika och Australien), vilket är något helt annat. Den vita världen håller idag på att gå under och vi har indoktrinerats till att välkomna det. Det är ett helt obscent tillstånd och timman är sen.

Goten: Jag ser Europas karta och folk  som i olika färgers inblandning i varandra. Jag är inte säker på att våra nuvarande länder i Europa kommer att förbli identiskt lika med idag. Tror du vi kan räkna med att intereuropeiska högergrupper inleder ett så aktivit samarbete att nya länder kommer att skapas i Europa? Utanför Europa finns många krafter som drar Europa åt olika håll. USA. Israel. Ryssland. Kina. Afrika. Islam. Phuu… man blir matt när man tänker på allt. Hur kommer dessa externa faktorer, tror du, att påverka Europas framtid. Det känns som om vi kommer att tvingas springa genom åtskilliga korseldar om vi ska klara livhanken i framtiden.

Jonas De Geer av Markus Andersson 2008 

Jonas De Geer:  Det är frestande att spekulera kring sådana scenarier. Jag utesluter inte att det ur ett annalkande socialt och politiskt kaos kan uppstå nya vita, kristna nationer i framtiden. I ett tal till Amerika-svenskar i USA vid förra sekelskiftet sa Rudolf Kjellén att han genuint önskade dem all lycka till, men att de inte efter ett par-tre generationer kunde förbli svenskar eftersom de då skulle ha tappat kontakt med fosterjorden. Det är sant i viss mån, men relationen till myllan har vår tids människor förlorat ändå, och hur viktig den än är, så är det inte det mest väsentliga.

Det europeiska blandfolk som är boerna (ursprungligen holländskt/tyskt/franskt) eller den franska befolkningen i Quebec är exempel på mindre befolkningar som har behållit mycket mer av genuin, kristen europeisk identitet och etnisk solidaritet än vad som är regel i ursprungsländerna. Bara en reflektion. Vad som är viktigt nu är dock att kämpa för att återta våra länder och med näbbar och klor, blod, svett och tårar söka återerövra ett kulturellt och andligt arv som förmenats oss. Om våra ättlingar sedan likt Vergilius trojaner hamnar någon annanstans och grundar en ny civilisation i kontinuitet med det gamla må väl det vara hänt. Vi gör det vi kan här och nu och har fullt upp med det.

Goten: Kan västeuropa, tror du, lära något av östeuropa? Träffade en poet, översättare och proffessor i orintaliska språk på Irland för några år sedan. Han hade varit vän med Ezra Pound och hade översatt både  Mu’allaqat från arabiska och Gododdin från walesiska, så han ingav respekt. I vilket fall sa han en sak som jag inte glömmer: ”Kolla in poeterna från östeuropa, det är de som kommer att vara framtiden.” Sånt får mig att börja tänka. Kan västeuropa, tror du, lära något av östeuropa? Är det rent av dags för sidbyte?

Jonas De Geer: Sidbyte? Jag tror absolut att vi kan lära mycket från Östeuropa, inklusive Ryssland. Personligen kan jag säga att en polsk god vän, dissident under kommunisttiden och bosatt i Sverige, har betytt väldigt mycket för min egen intellektuella och politiska utveckling. Själv läser jag inget östeuropeiskt språk, tyvärr, men att det är en del av vår civilisation där det finns mycket att hämta, utan tvekan.

Goten: Sidbyte? Äsch, det var en misslyckad metafor av mig! Tänkte du spelade tennis som all annan överklass gjorde en gång i tiden innan golfen slog igenom. Tänkte mig  liksom att Västeuropa nu får spela sista set i bländande solsken och stark motvind, medan Östeuropa redan haft sitt.

Jonas De Geer: Spelade tennis som barn, men var rätt värdelös, tyvärr. Östeuropa och västeuropa har förstörts på olika sätt, i olika takt. Jag har varit mest orienterad mot det anglosaxiska/keltiska och latinska Europa och har därför väldigt dålig koll på utvecklingen i t. ex Ungern. Vilket är synd, för det verkar onekligen både uppbyggligt och spännande. Även t ex den ryska utvecklingen är intressant.

Goten: Ofta förefaller mig högerextremister vara humorlösa och bigotta, men när jag läste denna satir av dig skrattade jag hejdlöst. Är du inte en författare, tänkare  och stilist av den sort som inte ryms i  den ynkliga intellektuella miljö som Stockholm utgör? Eller är du en politisk ledare? Hur du ser du på dig själv i dessa frågor? Hur aktiv kommer du att bli i SvP?

Jonas De Geer: Tack för det. Jag hoppas få tid så småningom till att släppa loss och ägna mig åt lite mer avancerad essäistik, t ex. Jag har passerat 40 och känner inte att jag behöver bevisa mig, utan skulle kunna skriva grejer jag bara tycker är intressanta, angelägna och …kul. Dessutom har jag sedan länge förstått och funnit mig i att skribenter med tillstymmelse till integritet i dagens klimat förvisas från ”offentligheten”. Det drabbade mig för över tio år sedan, men jag är i gott sällskap av giganter som Douglas Reed, till Ivor Benson till Joseph Sobran och många, många fler, i det avseendet. Efter den nationella revolutionen kommer Horan Engdahl säkert vilja bjuda mig på bira på Prinsen för att få diskutera negligerade troper i Antoine Blondins höglitterära sportjournalistik.

Någon politisk ledare är jag inte och har ingen ambition att bli. Jag tror på och känner för SvP och hjälper till i de stycken där jag har något att tillföra. Nu driver jag tillsammans med Magnus Söderman och Dan Eriksson Radio Framåt, en webradio som är redaktionellt helt oberoende, men, det är klart, närstående partiet, dock inte ett ”partiorgan”.

Goten: Redan passerat 40! Usch då. Hur känns det när du tittar på den unge Jonas i finsoffan?

Jonas De Geer:  Just det där klippet står mig upp i halsen, om jag ska vara ärlig. Jag tänker osökt på en liten artikel jag läste för många år sedan om en svensk man som i sin ungdom var på språkresa till staden där A.A. Milne, Nalle Puhs skapare, bodde. Han skrev till författaren och frågade om han fick intervjua honom för sin skoltidning. Till svar ska han ha fått, ungefär – ”nej, jag vill inte ställa upp på en intervju, eftersom ni säkert bara kommer att fråga mig om den där nallebjörnen. Jag är en seriös författare som har skrivit x antal böcker som ingen bryr sig om. Alla bara tjatar om den där j-a björnen. Han har förstört mitt liv!”

Jag förstår att det där inslaget har blivit populärt, men undrar ibland om folk fortfarande ska summera min insats med det om tio eller tjugo år.

Goten: Måste bara fråga hur du ser på Anders Breivik. Ensam eller inte? Galen eller inte?

Jonas De Geer: Jag tror inte att han har planerat och genomfört allt själv från början till slut. Det verkar fullständigt orimligt. Han framstår definitivt som så defekt på olika sätt att han knappast skulle ha kunnat genomföra det helt själv. Teoretiskt, visst, men det är inte sannolikt. Jag har ingen alternativ förklaring, men det är ju knappast en förutsättning för att ta den officiella versionen med en nypa salt.

Goten: Marine le Pens triumf i Frankrike? Har hennes mjukare framtoning än fadern banat väg för denna popularitet? Som jag förstått är hon en stor idol för unga fransmän.

Jonas De Geer: För det första är det givetvis glädjande att så många fransmän röstar på FN. Vad gäller Marine Le Pen själv vill jag vare sig såga eller hylla henne. Helt klart är att hon inte är lika principfast som sin far, men hon fnaskar inte heller för ”opinionen” (läs: dem som äger/dominerar massmedia) som t ex Jimmie Åkesson och SD. Hon har ett viktigt arv att förvalta. Hoppas hennes ”inre kompass” är stark nog.

Goten: Jag vill nu gå in på mer allvarliga frågor. Vår svenska kulturminister har på Moderna Museet förolämpat hela Afrika, hur ser du på det?

Jonas De Geer: Tårtkalaset, ja. Inte kunde Lena Liljeroth föreställa sig att hon skulle anklagas för rasism för att hon deltog på ett jippo på Moderna Muséet, lett av judiske Daniel Birnbaum, i gott sällskap med fint och kultiverat folk och en installation av en homosexuell mulatt – inte kan väl det vara rasistiskt, tänkte såklart den gamla moderatbimbon och skar glatt underlivet av tårtnegressen inför kamerorna.
Hon hade inte räknat med Tintins värsta fiende sedan Rastapopoulos, hans afrosvenska nemesis Kitimbwa Sabuni. Vilken fars.

Goten: Vad gör du i vår och sommar, sitter och dricker bärs på nån klippa i Orkney?

Jonas De Geer: Hoppas det. Dessutom ska jag två vändor till Sverige. Först för att tala på Identitär Idé 30 juni och sedan senare under sommaren i anslutning till Nordisk Vision. Klippa gräset, ska jag göra också (lovat frugan).

Goten: Några böcker eller blogginlägg på g?

Jonas De Geer: Jag har ett bokprojekt p.g. sedan länge, som jag fått acceptera kommer att bli snarare ett par/tre böcker. Första kommer ut till hösten, gissningsvis. Bloggar om aktuella saker gör jag numer framförallt på radioframåt.se och inemellan på motpol.nu

Goten: En sista fråga, Jonas. I dag är det 1 maj 2012, en speciell dag för svensk arbetarrörelse. Om du fick twittra ett majtal på 140 tecken ink mellanslag, vad skulle det då stå?

Jonas De Geer: Utan kulturell, etnisk och ekonomisk integritet ingen självständighet. Utan gränser ingen frihet. Utan identitet ingen framtid.

Goten: Tack för svaren Jonas. Lycka till nu!

Jonas De Geer: Tack själv!

Ref: Wiki om Jonas De Geer
Intervju med De Geer på svenskarnasparti.se 

Written by gotiskaklubben

1 maj, 2012 den 00:01

Publicerat i Gotiska Klubben

26 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ingen whisky-fråga?

  pelle

  1 maj, 2012 at 03:50

 2. Goten är bra på att intervjua.

  Gk sa: Tack! 🙂

  1984

  1 maj, 2012 at 14:48

 3. Riktigt bra intervju!
  Sympatisk herre, den där de Geer. 🙂

  Pocoforte

  2 maj, 2012 at 19:32

 4. Väldigt trevlig intervju. Jonas De Geer verkar vara en sympatisk person. Och Goten ställer bra frågor. 🙂

  Mattias

  6 maj, 2012 at 00:31

 5. Rolig intervju. De Geer har verkligen växt i mina ögon de senaste månaderna. Trodde tidigare att han var en inavlad identitär sprätt som hatade allt genuint nationalistiskt, men nu tycks det snarast som att det var en tillfällig image i brist på annan vistelseadress. Önskar honom all lycka till i framtiden på samma spår.

  Mats

  7 maj, 2012 at 17:27

 6. Jonas säger att judarna helt dominerar och styr media. Men om vi tittar på tidningarna och SVT och övriga större medier i Sverige, så är alla vinklade för Palestina och mot Israel. Hur går det där ihop?

  Fåttnog

  22 januari, 2013 at 10:39

  • Emedan man gör en artificiell distinktion mellan sekulära och troende judar – politiskt: mellan Höger/Vänster.
   Judarna är dock ETT folk med EN mission.

   Förortskärring

   22 januari, 2013 at 11:12

   • Judarna styr alltså ALLTING, och har makten över hela media? Menar du att judarna ställer sig MOT Israel och FÖR arabernas sida i Palestinakonflikten, och låter bli att ta parti för utsatta judar i t.ex Malmö, vilket underblåser judehat, och gör allt detta som en SKENMANÖVER? Det låter ganska otroligt i mina öron.

    Fåttnog

    23 januari, 2013 at 10:25

    • Sofia

     23 januari, 2013 at 11:45

     • I så fall, om judarna har satt hela samhällsagendan vad gäller multikulturalism, drar jag slutsatsen att de styrande judarna är idioter som skapat massinvandring och mångkultur endast i en ryggmärgsreaktion för att utplåna nazism. De har inte fattat att utbredningen av islam blir deras eget fall.

      Fåttnog

      23 januari, 2013 at 13:57

      • Utbredningen av Islam gagnar den Judiska saken i så måtto som repressionen ökar.
       Strategin med att både vara utsatt, isolerad, fattig minoritet, förföljd av ”hatet” och bidra till dess ökning, samtidigt vara en elit som äger inflytande, förvaltande av ”europeiska värden som omgestaltande civilisatoriska upplysta ideal om liberalism och demokrakti med global utsträckning – det går faktiskt ihop.

       Förortskärring

       23 januari, 2013 at 14:36

       • Nu är det så att kristendom är betydligt obekvämare för judar att handskas med än islam. Kristendom är direkt oförenlig med judendom eftersom den är dess motpol. Judar kan helt enkelt inte fungera i ett traditionellt kristet samhälle. Islam och judendom har däremot ett flertal beröringspunkter varför judar och araber historiskt fungerat väl ihop. Till skillnad mot kristna och judar.

        Astrid

        23 januari, 2013 at 19:32

        • Snicksnack. Israel är det enda landet i Mellanöstern där antalet kristna ökar och fr.a de kristna frikyrkorna räknas som Israels bästa vänner.

         5el

         22 november, 2013 at 18:56

       • Islam gagnar inte alls judarna. Den inneboende antisemitismen hos muslimerna utgör i själva verket ett existentiellt hot mot Israel och världens judendom. Bara att se på hur judar fördrivits från muslimska länder, på Irans hot mot Israel och lokalt på den växande och importerade antisemitismen i Malmö. Så var snäll och sluta ljuga.

        5el

        22 november, 2013 at 19:00

        • Du bor på en annan planet, inte sant?

         5el

         23 november, 2013 at 17:16

         • TA är en frigjord stad med hög toleransnivå där även nassar kan bo:-)

          5el

          24 november, 2013 at 21:23

       • Läs kommentarerna av signaturerna ”Ven” och ”Varmt Konservativ” (kr)

        Sofia

        23 januari, 2013 at 16:18

   • Det är korrekt att judarna är ett folk. Men i Sverige domineras media, oberoende av ägarskap, av journalister med vänstertillhörighet och muslimska sympatier och därför är israelhatet massivt i svenska media.

    5el

    22 november, 2013 at 19:03

  • Håller med. Varför skulle den sk. Sionistiska mediadominansen skriva negativa saker om sin egen skapelse Israel. Ser ingen som helst logik i detta.

   Astrid

   23 januari, 2013 at 19:24

 7. Tack för denna intervju med JDG!! Den hade jag uppenbarligen missat, sett till datum, men fann den nu i anslutning till det där käbblet med SD/FT/SDK/Bieler/Gogman (var en länk hit i artikelfoten).

  Silverkula

  22 november, 2013 at 00:41

  • Tack själv! 🙂

   gotiskaklubben

   22 november, 2013 at 09:19

 8. Ja, bra intervju. Läste om den nu. Kanske läge att Klubben lägger upp ett best-of-gotiska-klubben-inlägg? Med länkar till lite bra, äldre inlägg? Vore skoj. Du kan lista era bästa poster eller nåt. Kul för nyare läsare. 🙂

  Kaisa Olsson

  22 november, 2013 at 12:33

  • Tack. 🙂 Ska fundera på det.

   gotiskaklubben

   22 november, 2013 at 13:21

 9. Ja, detta citat är ju häpnadsväckande:
  “The Jewish people as a whole will be its own Messiah. It will attain world domination by the dissolution of other races…..and by the establishment of a world republic of citizenship. In this New World Order the Children of Israel…..will furnish all the leaders without encountering opposition…..”

  Karl Marx i ett brev till Baruch Levy, återtryckt i the Review de Paris, June 1 1928, page 574

  Förortskärring

  25 november, 2013 at 09:45


Kommentarer inaktiverade.