Gotiska Klubben

Svenskarna för ärliga mot oärliga ryssar

Trots mkt bra spel i början från Sverige räckte det inte. Jevgenij Malkin var suverän och avgjorde matchen. Men det bestående minnet från matchen blir ryssarnas filmningar och svenskarnas ursinne däröver. Man kan anklaga svenskarna för att vara godtrogna och lättprovocerade, eller också kan man kräva hårdare straff för filmning. Den ryska piruetten 00:15 borde ge matchstraff.

Leif Boorks lugna analytiska stämma var en hög trivselfaktor. Däremot blir man allt mera trött på hans kacklande kollega. Vet inte vad han heter och har ingen lust att ta reda på det. Han jag kunnat stänga av hans röst hade jag gjort det. svd svt

Written by gotiskaklubben

12 maj, 2012 den 03:28

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sverige föll inte på dåliga domare och filmande ryssar. Man föll på bristande disciplin och fel fokus. Franzén och Landeskog gav bort matchen med sina utvisningar. Först en klubba upp i skrevet och sedan vrida om med klubban mellan benen är utvisning (även på denna repris). Crosscheckingen är också utvisning, oavsett om Yemelin faller lätt eller inte. Franzén borde ha varit medveten om att efter raka raka ryska utvisningar, så låg en svensk i luften och han hade länge legat på gränsen med sitt spel framför kassen.
  Sverige försökte provocera Malkin. Det slutade med 5 mot 3, eftersom Malkin behöll fokus och vände matchen åt Ryssland. Några av utvisningarna mot ryssarna var svåra att se t o m i repriserna.
  Yemelins spearing mot Franzén är naturligtvis matchstraff, även också Franzén förstärkte. Crosscheckingen som knäckte Franzéns näsa såg ut som en olyckshändelse.
  Det är ganska typiskt svensk att skylla på allt och alla när det går dåligt. Lasse Granqvist gjorde en av sina få dåliga insatser som kommentator och Leif Boork var en katastrof. (tänk så olika uppfattning man kan ha:-)

  OldWolf

  12 maj, 2012 at 10:10

  • En hel del av det du skriver stämmer. Men visst filmade ryssarna. Har aldrig sett det förut. Det var inget vackert. I en så fysisk kampsport som ishockey tror jag man blir vansinnig när motståndaren bluffar.

   gotiskaklubben

   12 maj, 2012 at 10:25

   • Yemelin förstärkte vid två tillfällen lagbrott från svensk sida, precis som Franzén förstärkte lagbrottet från rysk sida. 2-1 till Ryssland i den grenen i så fall. Det finns inget fog för att ”ryssarna” filmade. Varje lag som förlorade mot Brynäs i SM slutspelet skyllde på att Brynäs filmade

    OldWolf

    12 maj, 2012 at 12:33

    • Yemelins piruett var väl ändå uppenbar. Har alltid gillar rysk hockey och gör det fortfarande. Dock inte detta.

     gotiskaklubben

     12 maj, 2012 at 13:09

 2. hejade på ryssar som visade att de är klart bättre. Blir jag bannlyst nu?

  zew

  12 maj, 2012 at 12:10

 3. Ryssarna gjorde det som krävdes för att vinna. De chansade och det gick vägen till slut. De fick Sverige ur balans. Och Franzén gick på det som en dåre.

  I övrigt så måste jag säga att du hade rätt gällande brittiska Labour Party. Hur visste du redan då att de skulle lägga sig i den svensk väalrörelsen?

  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/05/teknokraten-magdalena-andersson.html

  MetalHeadViking

  13 maj, 2012 at 14:01


Kommentarer inaktiverade.