Gotiska Klubben

Bonniers + Expo + Afa = den perfekta affärsidén

Att Bonniers inte bara stoppar litterära begåvningar som har fel åsikter vet vi sedan länge. Att de även har ständiga monopolambitioner är heller inget nytt. Men hur många som kan ekonomi och marknadsföring förstår att de via Expo även stoppar alternativa nättidningar som Fria Tider och Avpixlat, genom att hota potentiella annonsörer. Dra åt helvete, Carl Johan Bonnier!

Ref: Bonniers dominans skapar tystnad Svd

Written by gotiskaklubben

13 maj, 2012 den 08:59

Publicerat i Gotiska Klubben

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. goten! – du borde nog angripa presstödet istället.

  vore det inte bonnier vore det någon annan – han är endast en produkt av den ekonomisk-politiska miljö han råkat hamna i.

  SD skulle kanske lägga fram motioner i riksdagen om att avskaffa presstödet

  vad har SD eller något annan som motsätter sig rådande samhällsklimat att vinna på att skattebetalarna via presstödet försörjer en massa dyngspridare som kallar sig för journalister och/eller mediafolk?

  zeno

  13 maj, 2012 at 09:31

  • Alla dessa diskussioner blir allt mer svåra eftersom inga längre är det de utger sig för att vara. Men presstödet är naturligtvis perverst och borde försvinna.

   gotiskaklubben

   13 maj, 2012 at 09:34

  • SD syftar till att jämka ihop sverige och de som här bor. För detta behöver de maktmedel, såsom statlig tv och statlig påverkan på medier. Jag må tro att SDs ide om hur sveriges problem skall lösas är totalt orealistisk. Men icke desto mindre vore det absurt för SD att motsätta sig presstöd och dylikt. SD är ej frihetliga, har aldrig låtsats vara det och lär aldrig bli det.

   MartinA

   13 maj, 2012 at 12:02

 2. Expo, Afa… game over. Man nästan saknar dem de små gullungarna.

  mirotanien

  13 maj, 2012 at 09:38

  • ”eho som bloggar om Breivik över dagisanalysens nivå, miste liv, frihet och egendom”. 🙂 🙂

   gotiskaklubben

   13 maj, 2012 at 10:09

   • Lite OT, men som svar på din kommentar: sant är att Expo läst min blogg och, i en intervju med svt.se, kallat mig ”fara för demokratin”. I en kommentar på bloggen har en läsare även kallat mig ”fara för mänskligheten”…

    Mina analyser stör vissa. Men lagen som förbjuder Breivikbloggande blir aldrig av. Vi har idag fått Lex Breivik men den fick en annan innebörd än den jag befarade. Den rör Norge och dess rättsväsen, rör saker kring fängsligt förvar av farliga brottslingar, sjukklassning osv.

    Så man kan säga att faran är över för en verksamhet sådan som min. Kopplat till det är att sentimentet svängt till förmån för Breiviks klassande som frisk. Han kommer av allt att döma inte att klassas som ”paranoid schizofren” längre. Han har agerat inom rationella ramar (och inte rusat ut besinningslöst och mördat, inte à la Flink, Klebold-Harris eller Charles Manson), hans analys är sund. Och min analys av fenomenet Breivik är sund, den är som jag alltid hävdat en yttring av den fria åsiktsbildning som råder i detta land. Fler människor tycks dela den analysen (iofs mest folk inom ”den tysta majoriteten”, inte MSM, som fortsätter att vrida händerna kring fenomenet Breivik). Man kan säga: jag är lite mindre i gråzonen nu.

    mirotanien

    13 maj, 2012 at 10:26

 3. Bonniers dominans skapar tystnad?

  Bonniers –plus -Expo- plus –Afa = den sanna affärsidén?

  Sverige är nog idag på många sätt ett ”sjukt och perverterat” land? Med många ”lydiga” och också hjärntvättade, halvt om halvt ”amerikaniserade” konsumenter, låntagare, löntagare och skattebetalare?

  T ex så finns det många socialdemokrat-kommunister, både i miljöpartiform, i ren kommunistform, och också i liberalform. Så finns det extremist-feminister och allehanda förvridna ”konstnärer”, samt journalister, av olika slag, som inbillar sig själva att de i verket är ”moderna”, ”upplysta”, ”progressiva”, och till och med ”goda”, när det istället är frågan om just en totalindoktrinerad, hjärntvättad åsiktspöbel? En åsiktspöbel, som nästan verkar vara inkapabel att ens våga reflektera i tankebanor som går utanför ”konsensus”? Detta utan att direkt vilja försöka stämpla både sig själva andra som ”bakåtsträvande”, ”onda” samt som varande behäftade med en ”tvivelaktig människosyn” som ”motsätter sig allas lika värde” om de t ex skulle ge uttryck för åsikter som går emot just ”konsensus” vad gäller invandringspolitiken? Då är ”stämplarna” genast framme för att ”mota Olle i grind” för att försöka ”förbjuda de felaktiga tankarna”?

  Det ”svensk-fientliga”, samt det ”extremistfeministiska” ”trycket” i det ”totalkontrollerade massmedielandskapet”, är enormt?

  Många i Sverige, (kanske mest pojkar och män, i åldrarna mellan 15-45-50-60?), verkar samtidigt ibland också vara perverterade kräk, (typ zeno?), eller som ”fotbollshuliganer” eller ”schlager-enstusianster” och ”dans-bands-idoler”, som nog inte så sällan är ganska så nedsupna eller nerknarkade? De är då frustrerade och samtidigt oförmögna att t ex kunna bygga egna stora familjer med många barn? De är i stället fulla av hat, frustrationer och ilskor, som de tar ut på alla ”de andra”, och också mot sig själva genom sina egna självnedbrytande och perverterade ideal och livsstilar? Som de har inspirerats till av det massmediala ”landskapet”, i alla dess former, inte minst reklamens utformning. (-”När jag vill känna mig som mig själv, då tar jag en Norrlands-guld-öl”, osv.? Kanske inte att undra på att så pass många svenskar ”super”?…)

  ”Masspsykosen” ligger kanske snart och lurar runt hörnet i Sverige?

  Som kanske vissa ”samhällsaktörer”, Afa, expo, och också ”massmedieaktörerna” då faktiskt egentligen kanske önskar sig?

  Med kanske något litet inbördeskrig därtill? Som ”extra krydda”?

  Mangs och andra ”massmördare” är kanske i själva verket endast ”små utbrott” som är ”toppar” av ett stort hatiskt vulkanberg? Ett hatande vulkanberg som i sin tur hotar att när som helst ”rämna” och smälta ut i en stor och samhällsförödande ”hat-lavafors” där de ”dolda åsiktsmotsättningarna” som ligger och ”pyr” frustrerat i under ytan av samhällskroppen kan komma i öppen dager?

  Bara ”massmedia”, inklusive expo, afa, m.fl., lyckas pressa på med ytterligare lite ”hat”- och ”krigs” -inspirationer?

  Då kommer alltså motsättningarna att komma alltmer ”i öppen dager”? Men då inte genom en ”demokratisk, respektfull och fri åsiktsdebatt” i det ”offentliga rummet”, i ett massmedielandskap som i sig har ett flertal aktörer och ägare, utan i ”öppen dager” genom allmänna ohejdbara ”masspsykos-aktiga” ”massraserianfall”?

  Med ”massdödliga” utgångar?

  Ett s.k. inbördeskrig med andra ord?…

  Som ”massmedie-hat- misstro-respektlöshets-aktörerna” i själva verket kanske önskar sig?

  Ju mer ”hat” – desto bättre?….

  Man kan aldrig riktig veta….

  (F.ö. var väl Bonniers själva emot press-stödet, eller hur det nu var…? Zeno kanske därmed är en ”smutsig”, indirekt, (dold), agent, som talar ”för Bonniers sak” dessa ”press-frågor….? Vem vet….)

  Bergfast

  13 maj, 2012 at 13:51

  • man får tacka för uppmärksamheten!

   vore du, bergfast, en vacker och tilldragande kvinna hade du nu haft fullt upp med att pyssla om ungar och make och hade näppeligen haft tid med skriverier på diverse suspekta bloggar.

   zeno

   13 maj, 2012 at 15:57

   • Min make är död.

    Själv är jag ”tant” numera men har varit både mycket tilldragande, och mycket vacker i fleras ögon, det kan jag försäkra.

    En mycket vulgär, respektlös och simpel, samt kräk-aktig zeno, är däremot en figur som sprider pest omkring sig, och ”vulgariserar” ”offentliga samtal”. Han är en figur som ”kränkande” går ”över gränser” för det respektfulla tilltalet, och som samtidigt förmodligen är både ”lycklig” och ”stolt” över den saken, som just det kräk han har bevisat sig vara….

    Ett ”missfoster”, med andra ord……

    Bergfast

    13 maj, 2012 at 16:23

    • jaa du josefina, det var hårda ord.

     apropos det du skriver i ditt lite längre inlägg om hat, så kan det kanske vara som så att hat bryter ner men kärlek bygger upp.

     fanns ju en gestalt för sisådär 2.000 år sedan som funderade en hel del på saken och som höll en hel predikan på ett berg om saken.

     kanske kristendomen har svaret på en hel del av vår tids bekymmer – här kommer iallafall ett citat från skriften som jag tycker kan passa in

     ”dömen icke andra i den mån ni icke själva må bli dömda.”

     hittade det genom att googla och kom till denna hemsida, http://www.missionskyrkan.se/Hemsidor-Olika/Gemensam-Framtid/Pa-gang–tankar/Gemensamframtid—blogg/Dates/2009/4/En-ny-gemensam-kyrka/

     mycket tänkvärt att ta del av där

     zeno

     13 maj, 2012 at 16:50

     • En person som zeno, som uppenbarligen är ett kräk och ett missfoster, som har visat sig vara i totalt avsaknad av begrepp vad gäller respektfullt tilltal, och som i sin egen inbilskhet blir ”glad” och ”tacksam” över att få lite ”uppmärksamhet” från en okänd person med alias Josefina Bergfast, som skriver kommentarer, och som han helt oinbjuden uppenbarligen ändå vill försöka ”få någon slags privat kontakt” med genom sitt mycket klumpiga, oartiga, fräcka och respektlösa tilltal? En sådan person är enbart att beklaga.

      Jag har inget som helst intresse av att komma på någon som helst ”privat-du-nivå” med ett sådant kräk som zeno, hur mycket han än av mig helt oinbjuden försöker ”tränga sig på” och tilltala ”Josefina Bergfast” på en ”privat” sätt.

      En ”våldförare” är vad zeno är. En tölp. Ett kräk. Samt en pestspridare.

      Ett kräk är ett kräk, ett missfoster är ett missfoster, och sådana personer har jag inte något intresse av att bli privat bekant med. De kan vackert istället hålla sig på sin kant.

      Så hädanefter kan zeno högaktningsfullt fullkomligt strunta i att tilltala mig på ett privat sätt, och helst också strunta kommentera mina kommentarer.

      Tack och adjö.

      Bergfast

      13 maj, 2012 at 17:28

      • Hej Josefina, förstår vad Du menar. Du fångar mycket vad många av oss känner, jag tror vi är i majoritet i Sverige men det förstår inte Bonniers, Zeno m.fl., när de börjar förstå det börjar de undra lite och tittar sig över axeln – kanske är jag på fel väg tänker de, kanske, snart. Samhällsutvecklingen har aldrig varit linjär.

       Dr. Thomas Jackson

       13 maj, 2012 at 21:47

       • Ja, Thomas Jackson, linjära samhällsutvecklingar med helt och hållet kontrollerade och linjära händelseförlopp, som kan försöka skapas, matas eller förutspås, finns nog inte någonstans…

        Oförutsedda reaktioner kan nog dyka upp och ta sig vägar och uttryck som kanske ändå inte var planerade för, eller räknade med…..(eller också är de det?…)…

        Naturligtvis önskar jag mig en god utveckling för Sveriges del, för barn och barnbarn, och för framtida generationer, för alla medborgare här, varför jag anser att invandringspolitiken behöver sansas och begränsas, och därmed vara mer ansvarsfull och seende till alla medborgares bästa….

        Det finns ingen automatisk rasism eller främlingsfientlighet som grund för den åsikten.

        Förhoppningsvis kommer SD att få tillräckligt många röster, eller något annat Sverigevänligt parti, så att en mer ansvarsfull invandringspolitik kan påbörjas.

        Önskar också att ”hatspridare” och ”aktörer”, med standardfraserna ”rasism och främlingsfientlighet” i högsta hugg mot alla åsikter som vill förespråka en mer sansad invandring, kunde besinna sig själva istället för att försöka sprida så mycket ”hat” och ”fientlighet” som möjligt i befolkningen, med hjälp av just dessa standardfraser….

        Det verkar finnas särskilt på s.k. ”nationella” bloggar, men även andra, ett uttalat ”hat” mot ”judendom”, eller ”sionism”, eller ”judar”, men detta ser jag som en ganska meningslös aktivitet.

        Man kan ibland undra över varför, och av vilka egentligen, (”uppviglings-agenter”?), detta ”hat” vill försöka underblåsas och hållas vid liv? Även andra direkt islamkritiska bloggar kan också verka vilja försöka skapa ”hat” mot islam och muslimer största allmänhet ….

        Men detta förfarande verkar ändå medföra att det i viss mån skapas ett ”avståndstagande” till de politiska alternativen för invandringspolitiken till nationen hos en hel del medborgare, istället för att locka till sig fler anhängare och sympatisörer?

        En ganska stor majoritet i samhället vill trots allt inte ”hata”, och försöker då undvika det som verkar ge uttryck för ”hat” och drar sig då från dessa ”hatande och hatiska” s.k. ”nationella grupperingar” av olika slag, istället för att dras till dem?.…..

        Därför vore det bättre om dessa de ”nationella” grupperingarna av olika slag verkligen fokuserade på just ”svenskvänlighet” och ”Sverige-vänlighet” i olika former och slag?….

        Att få många anhängare, sympatisörer och väljare måste väl ändå ses som det viktigaste……

        .

        Bergfast

        14 maj, 2012 at 00:50

        • Ps.

         Angående mitt beslutsamma och ”grova åthutande” mot signaturen – zeno- här på Gotiska klubben, så hänger det också ihop med de vulgära och oanständiga, samt integritetskränkande ”privatsfärsöverskridande”, ”stalker-aktiga” och ”person-påhoppande” kommentarer som – zeno- gjort till mina kommentar på Snaphanens blogg.

         Där har han verkligen överskridit gränser för det för min del acceptabla tilltalet, och verkligen bevisat sin egen ”kräk-aktighet”, ”miss-foster-aktighet”, samt ”tölp-aktighet” et cetara i största allmänhet, även om de sidorna kanske inte har framkommit lika tydligt här på Gotiska klubben, i just denna ”debatt-tråd”.

         Ds.

         Bergfast

         16 maj, 2012 at 11:12


Kommentarer inaktiverade.