Gotiska Klubben

Allsång på Skansen: Vad gör Laleh så stor?

Bortsätt från att Laleh är en begåvad artist med en naturlig, känslig och gestaltande röst, kan det vara så att hon till skillnad från många andra sångerskor låtit sig inspirtaras av svenska sånger och stämningar snarare än amerikanska? Och en sak till: Laleh blir intagande och behaglig att se och höra på just för att hon inte anspelar på sex.

Written by gotiskaklubben

27 juni, 2012 den 06:14

Publicerat i Gotiska Klubben

22 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har inte Gk ännu insett att det endast är ”germanskor”, och ”nord-europeiskor”, och kanske särskilt ”svenskor”, (”ljushyade”, ”blåögda”, ”blondiner”), som skall porträtteras och framställas i det massmediala rummet som ”översexualiserade, horaktiga, neurotiska, knäppa, lösaktiga, elaka, aggressiva, fula och korkade” kvinnor?

  Iranskor, arabiskor, sydamerikanskor, kinesiskor, koreanskor, muslimskor, judinnor, indiskor, grekiskor, turkiskor, italienskor, spanjorskor, osv., skall naturligtvis helst inte framställas i så degenerande och degenererade karaktärs-”roller”.

  Men alla fula och ”billiga, kulturlösa, korkade och översexuliserade, samt horaktiga och icke-moderliga” ”blondiner”, (dvs. germanskor et cetera), som går att ”porträttera” och ”lyfta fram” i det massmediala rummet, skall naturligtvis också göra det.

  Vad händer i de flesta ”krig” om ofta just inte det att ”fiendenationernas kvinnor” blir ”våldtagna”, (besudlade, orenade, kränkta och förolämpade osv.), som en del av själva ”krigandet”?……

  Det är ”de vita nationernas kvinnor” som därför skall just ”förnedras, förfulas, kränkas, förolämpas, dras ned i ”orenhet” och i ”kulturlöshet”, ”icke-ömhet” och ”översexualitet” osv., och alltsammans ”inlindat” i s.k. ”frihet”, och ”frigjordhet”.

  Endast ”de blonda och blåögda” nationernas kvinnor skall ”kränkas” med ”fördärvliga” kvinno-”ideal”, eller ”images”….

  Endast ”blondiner” är ”frigjorda sex-bimbos” i MSM, och har så varit alltsedan filmens barndom….

  Det är ”krig” på ”höga nivåer”, och det är ”lättpåverkade” och försvarslösa barn och ungdomar, både pojkar och flickor, män och kvinnor, som ”går i fällan” och låter sig ”hjärntvättas”.

  MSMs ”makt” är mycket stor.

  Bergfast

  27 juni, 2012 at 09:22

  • Ps.

   Och naturligtvis gäller detta inte endast filmens värld, utan också teaterns och tv-seriernas, samt rock-industrins-, kosmetika-industrins- och mode-industrins- världar.

   De blonda och nordeuropeiska alternativa kvinno-karaktärerna, de ”icke-översexualiserade” personerna och vissångarna som finns, lyfts naturligtvis inte fram i så särskilt stora omfattningar.

   Att t ex Karolina Klyft, eller för den delen Björn Borg, inte kunde undvikas att porträtteras i MSM, eller också andra duktiga nordiska idrottsflickor och kvinnor, därför att de helt enkelt var för duktiga och framgångsrika och hamnade på prispallar, det kanske t.o.m. irriterade en hel del av de etablerade ”kultur- och image”- skaparna” inom MSM…

   Vem vet…

   Ds.

   Bergfast

   27 juni, 2012 at 09:41

   • Alltså att ”vulgarisera, primitivisera och översexualisera” det OFFENTLIGA rummet, med just ”översexualiserade anspelningar” i ord, sång och bild, är att KRÄNKA och överskrida det PRIVATA livets sfär.

    Vad människor SJÄLVA VÄLJER att ägna sig åt i det PRIVATA LIVET, är naturligtvis deras EGEN ENSAK, och ”sexuallivet” tillhör ju definitivt DET PRIVATA LIVET.

    Min ”poäng”, och min ”protest”, handlar alltså INTE om något ”motstånd” mot ”sexualiteten som sådan”. Den är jag inte ”fientlig” mot.

    Det är endast att det OFFENTLIGA RUMMET inte skall ”översexualiseras” så som det har gjort, och gör, (och särskilt då av ”sexiga blondiner”, typ Madonna, Lady Gaga, Brittney Spear, m.fl., m.fl., (vilka själva ofta inte alls varken är ”nordiska”, eller ”blonda”, utan någonting helt annat…..), och som framställs som ”sexual-frihets-ideal” och ”förebilder” för ”unga nordiskor”..….(vilket naturligtvis är mycket luriga och förledande ”ideal”)….

    DÄRFÖR är det MYCKET intressant med Gks uttalande, att det är JUST AVSAKNADEN av ”sexuella anspelningar” hos Laleh, som utgör det ANGENÄMA i hennes konstnärliga framtoning. …

    Bergfast

    27 juni, 2012 at 11:22

    • Laleh har ingen stor röst men hennes texter och musik är hennes egna och bottnar i hennes personliga erfarenher och känslor i ett svenskt kontext. Hon vill att musiken ska stå främst och då utan hjälp från video och dans på scen. Många unga får kontakt med hennes musik och identifierar sig med hennes strama framförande. Mer personligt utlevd musik och mindre underhållning i traditionell bemärkelse. Det blir lite av Jean d’Arc över henne; en oskuldsfull och en osminkad äkthet och en tradition som går att känna igen. Hon visar att man inte behöver ha en särskild bra röst för att bli stor. Det räcker med att vara sig själv, inte göra sig till för någon eller något särskilt, ha något att säga och göra det på ett bra sätt för att gå hem. Många känner igen sig och trygghet i det hon framför och står för.

     Sedan råkar jag vara släkt med henne genom min sambo. 🙂

     Herman von Rescht

     28 juni, 2012 at 23:45

 2. Pps.

  Laleh är f.ö. jätteduktig och en mycket fin fläkt i det svenska musiklandskapet.

  Trevligt att Gk lägger märke till att det förmodligen handlar om just ”avsaknaden” av utstuderade sexuella anspelningar. Hoppas verkligen att ingen ”image-makare”, (med översexualiserade ”ideal”, som homofila musikgruppsdeltagare haft?) kommer och försöker lägga sig i hennes stil, och vilja ”proppsa på” att hon skall försöka bli lite ”sexigare” i sin framtoning…..för att det ska ”slå an mer”! Det vore verkligen olyckligt…….

  Heja Laleh! Hoppas hon fortsätter i sin finstämdhet…

  Ds.

  Bergfast

  27 juni, 2012 at 10:09

  • På tal om finstämdhet…..så kan ju denna bidra till den…..

   Bergfast

   28 juni, 2012 at 09:15

 3. lol goten!

  finns ett arabiskt ordspråk som säger att ”det finns två saker som inte kan döljas, kärlek och en man som rider på en kamel”…

  känns det ungefär såhär när du tänker på laleh?

  zeno

  27 juni, 2012 at 19:55

 4. MUSIKALISK BERIKNING

  Tur att Sverige kan njuta av svenska Lorine Zineb Nora Talhaoui (Loreen) och svenska Laleh Pourkarim från Bandar-e Anzali i stället för rasistiska nollor som

  Positiv kommentar: Det heter ”nedanstående kommentar”, inte ”nedan kommentar” (däremot ”kommentaren nedan”).

  GK sa: Tack. 🙂

  Dag

  27 juni, 2012 at 23:22

  • När det ändå hålls på…..att spelas musik…?

   Här är en annan, mer varierad variant, av samma ”sång”…..

   Bergfast

   28 juni, 2012 at 11:59

 5. Visst är Laleh, 30 år, en söt ung kvinna. Men det finns gott om sötare, yngre, och därtill svenska kvinnor… Laleh är en populär singer/songwriter, absolut – som dessutom inte ‘viker ut’ sig.

  Men ska vi mäta kompetens och skicklighet, så håller jag på Birgit Nilsson. Ur Tristan och Isolde:

  Nu börjar det likna något! Jag får ståpäls…

  Moneymaker

  28 juni, 2012 at 10:16

 6. Jag har fått ett bra intryck av Laleh, verkar lugn, avslappnad och inte ett dugg j*vla pretto. Det jag inte tycker om, och det är inte hennes fel, är att mytomedia drar allt för tunga växlar på att hon är utrikesfödd. Mitt bidrag blir den bästa småländskan som inte heller är ett dugg j*vla pretto på gränsen till blyg med scenskräck samt en av Sveriges absolut bästa, och framgångsrikaste, kompositörer och musiker genom tiderna (den här är bra mycket bättre på svenska än på engelska): http://www.youtube.com/watch?v=4tNdAa8NqkE

  Argus

  28 juni, 2012 at 12:24

  • Abba, ja.
   Där ligger Laleh i lä, utan tvivel…

   Moneymaker

   28 juni, 2012 at 13:04

  • abba? mjaa…

   agneta däremot…!!!

   zeno

   28 juni, 2012 at 15:14

 7. Jag gillar Laleh och instämmer i Gotens lovord om sagda Dam, Laleh har begåvats med en stor naturlig talang, Laleh är helbra helt enkelt.

  Vad gäller Josefina Bergfast och dina funderingar kring hur den nordiska kvinnan sexualiserats och fördummats genom osmakliga blondinskämt också vidare, så kan jag bara konstatera att det är jävligt osmakligt. Tyvärr så är det den bild som i många fall förmedlas i filmer, tidningar, realityprogram mm.
  Det kan inte vara lätt att vara en ung kvinna idag med allt skit som pumpas ut från kadavermedia till höger och vänster, det är inte konstigt att unga kvinnor i dag mår allt sämre.
  Laleh är ju på det viset en förebild med sin lugna och harmoniska stil, och det är bra.

  Jag postar en folkvisa med den eminenta Elolinona, denna donna har en röst som en klar fjällbäck:

  Christian H (@DIF117)

  28 juni, 2012 at 14:35

  • Fin sång av Elolinona, med en mycket fin stämma.

   Vad gäller det översexualiserade offentliga rummet, med alla dess ”dumma blondiner-bimbo-sex-karaktärer”, et cetera, så är det naturligtvis tragiskt när och om unga flickor ”går på” dessa ”modetrender” och ”frigjorda livsstils-ideal-trender”, som propageras för i många olika MSM-kanaler och arenor.

   Men det är nog minst lika tragiskt och problematiskt för unga män och också vuxna män, vars sinnen dagligen riskerar att bli fullkomligt ”genomdränkta” av ”sexuella retnings-stimuli”, bara helt enkelt genom att de vistas i det ”offentliga rummet”, eller ta del av det massmediala utbudet….

   Denna bedrägliga påverkan riskerar att medföra att en hel del män absolut inte förmår att koncentrera sig på det som är utvecklande, karaktärsdanande och på det som är värdefullt för deras förmågor att bilda familjer och utveckla sina själsförmögenheter, tankeförmågor osv.
   De blir istället hela tiden ”störda och avbrutna” och ”förslavade” av det ”offentliga rummets sexuella retningar”, i olika former. T ex av ”pinuppor”, eller andra framställningar av ”sexiga tjejer” på olika sätt.

   Många unga män riskerar nog att få ”sex på hjärnan”, och just inte så mycket mer…..

   Vilket ju är tragiskt, inte enbart för de männen själva utan också för hela familjer, för hela folkgrupper och för hela befolkningar…..

   Att ”bekämpa” indianerna i Amerika gick relativt lätt och bra med alkohol verkar det som…

   Numera är ”bekämpandet” av befolkningar, (särskilt i Europa?), kanske ännu lättare?

   Med hjälp av just det ”översexualiserade” och ”avklädda” offentliga massmediala rummets ständiga påträngande ”budskap”, tillsammans då förstås med alkohol och droger, och också öronbedövande, (och själsdödande?), ”pop-och-rock-musik”, där absolut ingen som helst FINSTÄMDHET eftersträvas.?….

   Det är tur att kanske alltfler unga människor vänder sig bort från demoraliserande, förslvande och destruktiv, (och oinspirerande), massmedia….och själva istället söker sig till mer upplyftande och just inspirerande ”underhållning”, (eller ”musik”). Alltså mer FINSTÄMD MUSIK…..som ger lite mer ”näring” för ”själen”….

   Många svenskar sjunger också i körer…

   Sverige har en fin och omfångsrik vis-tradition….

   Bergfast

   28 juni, 2012 at 17:35

   • Jag håller med om det du skriver, det är klart att även männen påverkas negativt av all dynga som MSM sprider kring sig. Har man den makten som MSM har så följer även ett ansvar för sin makt, det ansvaret tar inte dessa mediajättar, tvärtom så försöker man ständigt övertrumfa varandra med allehanda skitprodukter.

    Jag är ingen moralkärring, tvärtom 😀 Men lite mer konservativt tänkande inom mediamaffian skulle sitta som en smäck i detta hav av diarè som media blivit.

    Tyvärr är det nog så som du är inne på att MSM har helt andra planer för hur dom ska utnyttja sin sinistra makt.

    Christian H (@DIF117)

    28 juni, 2012 at 19:23

 8. Men mimar inte Laleh bara?
  ”Man betalar inte för att gå på karouke-bar” säger den Judiska artisten Gene Simmons angående Rhianna,
  och där måste man ändå ge honom rätt.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article15044981.ab

  Förortskärring

  28 juni, 2012 at 18:01

 9. Blow Job: den Judiska artisten Regina Spector ”outar” i morgontidning: http://www.svt.se/kultur/musik/regina-spektor-jag-suger-pa-jiddisch

  Förortskärring

  29 juni, 2012 at 16:29

  • Jag som trodde att det bara var Horst Wessel-sången och Ultima Thule-bandet som Goten och hans kommentatorskrets diggade.

   Henrich

   29 juni, 2012 at 17:20

   • ”jag som trodde” 🙂

    gotiskaklubben

    29 juni, 2012 at 22:10

   • Hej gamle Himler, vad gör du här bland GK:s gentlemen? Ska du förstöra nu igen? Du kanske har glömt att ta din medicin? Ser fram mot alla kommentarer vi ska provocera fram ur dig! Kör igång

    Gustaf

    29 juni, 2012 at 22:50

    • Förtydligande, Heinrich, ni vet antisemiten,som inte gillar Gotiska Klubben men ändå inte kan låta bli att skriva här, brukar kallas Himler här på GK – klubben med högt i tak. G.N.

     Gustaf

     30 juni, 2012 at 18:20


Kommentarer inaktiverade.