Gotiska Klubben

Ljuger mäklarstatistiken?

Hör dagligen om folk som har svårt att sälja sina villor för det pris de satt, att marknaden står still, att det tar mkt lång tid att sälja, och att utbudet på vissa ställen i landet är mkt stort. Misstänker därför att Mäklarstatistik far med osanning eller manipulerar statistiken när de talar om ”en procent”. Men eftersom de är stora annonsörer hos fulmedia finns det väl ingen anledning att ifrågasätta deras beräkningar!  svd 

Medelpriser bostadsrätter 2000 – 2011 Cornucopia?

Written by gotiskaklubben

11 juli, 2012 den 07:29

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jag tror sanningen är den, vilket den eminente ekonomibloggaren Cornucopia också varit inne på, att många säljare har helt enkelt inte insett att de inte kommer att få det pris de vill ha. Så länge dessa fastigheter står och inte blir sålda månader efter månader så påverkar det inte priset. En del av de mest attraktiva fastigheterna säljs fortfarande snabbt och till och med till högre pris än utgångspriset.

    Peter

    11 juli, 2012 at 16:09

  2. Snart är den stora depressionen här. Ingen kan sälja något. Förbered dig på det värsta. Pengamängden kommer att krympas. Arbetslösheten öka och folk kommer att börja slåss på gatorna. Det hela är skapat liksom depressionen 1929. Euron är gjord för att slå sönder nationerna så NWO-dårarna kan få härja fritt.

    Falkenström

    18 juli, 2012 at 15:43


Kommentarer inaktiverade.