Gotiska Klubben

I hajars djupa vatten

”Nu ska flaggan med stjärnor och med ränder,
vaja fritt över alla världens länder,
ty överallt har naturen skänkt oss,
naturtillgångar att fördela som vi tänkt oss”

Tror många av dagens ”högerextremister” har en del att lära av gårdagens ”vänsterextremister”. Respektlösheten, lekfullheten och oviljan att anpassa sig imponerar hos Gunder Hägg (Blå Tåget). I hajars djupa vatten  från Tigerkaka och Kalla Kriget från Glassfabriken är mina favoriter. Lyssna på texten till Kalla Kriget nedan och ni ska upptäcka att det mesta är sig likt idag.

Övriga favoriter:

Tigerkaka: Tigerkakan, Smoking, Låt mig få leva, Enbomvisan och Aj-Aj-Aj
Glassfabriken: Glassfabriken, Uppå landet, Var glad att du är liten, Stampa takten

Ref: Bakdörr till vital litteraturepok Svd

Written by gotiskaklubben

24 juli, 2012 den 06:41

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sant, nationella skulle behöva bli mer frivola,uppkäftiga etc , tyvärr är det nog lite så att nationalism går hand i hand med ansvar, omtanke och ärlighet, godhet etc. Så vi har lite högre tröskel för oförskämd uppstudsighet. Men lugn, det kommer snart, på sitt eget sätt.
  tj

  Thomas Jackson

  24 juli, 2012 at 21:29

 2. Undrar om GK kommer att närvara på PRIDE-festivalen och stå där med micken och göra intervjuer i nästa vecka? GK kan låtsas att de hbtq-aktivister som paraderar är den nya eliten; att de är där för att demonstrera sin makt och diktera sina villkor. Tycker att svenska nationalister är dåliga på att ducka för makten och spela offer, och istället dukar för makten och erbjuder dem ”new offers” med sin ”PRYDHET”. De kanske inte vet vad det innebär att leva under ockupation och förtryck. Vi har haft ju haft gladporr en gång i tiden, så varför har vi inga ”halalporr” eller ”gladnazism”? ”Nazisterna” kom ju tillbaka från månens mörka sida, åtminstone på den vita duken i våras. Så nog är de allt efterlängtade. Kanske inte som en katastrof, men väl som komedi av världsklass.

  Det finns så mycket av kvalitet och god humor som finns kvar i skafferierna. Och framför allt fler som behöver komma ut ur garderoberna.

  Herman von Rescht

  27 juli, 2012 at 14:17

 3. […] efter fick Bo Jonsson sparken från DN. Stor skandal naturligtvis. Men det skulle bli värre. Leif Nylen, eller Leif Nylon, som vi kallade honom, tog över konstrecensionerna. 123 konstnärer, eller var […]


Kommentarer inaktiverade.