Gotiska Klubben

Damlandslaget skapade OS-känsla

Kanonstart på OS när svenska damlandslaget utklassade Syd-Afrika med 4-1. Lotta Schelin, Sofia Jakobsson och de andra var mkt underhållande att följa,  men i nästa match mot Japan lär motståndet bli tuffare. svd svd svt

Written by gotiskaklubben

26 juli, 2012 den 05:55

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. _Svenska_ damlandlaget 🙂

  Moneymaker

  26 juli, 2012 at 09:09

 2. Var de verkligen såå bra? På vilket sätt fick vi en OS-känsla? De missade de riktigt fina – ja vackra – chanserna och fick några av målen på tursamma tillfällen. Förutom det sista målet tyckte jag mig sakna kvalitet i avslutningar. Sen borde de ha gjort fler mål efter de 30 första minuterna.

  Hoppas slippa se dem hamna i underläge. Det amerikanska lagets starka upphämtning mot Frankrike gav en fingervisning om hur allvarligt DE ser på denna OS-turnering. Det var USA och även Nordkorea som visade att det här är en OS-turnering. Det ska inte förnekas att Nordkoreas skitmål mot Columbia höll svensk topp-, eller entav OS-klass. 🙂

  Herman von Rescht

  27 juli, 2012 at 13:54

 3. Mina OS-schänslor ikväll går till Lauren Jackson i det australienska basketlandslaget. En stor spelare på alla sätt och vis. Och alltid sevärd. Autralien har ett guldlag på gång. En sann OS-schänsla måste ändå gå ut på att få se ansikten man annars aldrig skulle få se från främmande/avlägsna länder och i sporter som man annars sällan får möjlighet att ta del av från gammelmedia. Det är bara under OS som vi blir påminda om små nationers existens. Apropå cykellopp och utbrytningsförsök ur ”elitklungan”, varför kan vi inte stycka upp Sverige i småbitar? Man vill ju heja på spelare som man kommer från trakter som man kan känna för, t ex ett eget furstendöme med egen flagga, sång osv. DET skulle ge mig en annan sann OS-känsla.

  Herman von Rescht

  28 juli, 2012 at 23:39

 4. Dagens svenska OS-känsla måste väl ändå vara att Sverige tycks fästa sina medaljchanser till sporter som att skjuta lerduvor, segla, dubbel i tennis, fälttävlan och annan ridsport. Idel dyra och vita sporter. Också simning är en vit sport. Vad gör man inte för att tillhöra eliten? Man är för fin för att få skit under naglarna eller gå i närkamp mot representanter från främmande land. Det var nyss en 1,83 lång tanzanier i 52 kg som boxades för Sverige. Han heter inte ”Bayard” eller sånt. Och det är en tröst. Han kämpade tappert men förlorade mot Kazaken. kanske kan han springa för Sverige i någon friidrottsgren i långdistans i nästa vecka.

  Sen vet jag inte om handbollsduellen mellan norska och svenska blondiner ger så mycket OS-känsla. Norskorna verkar piggare, vildare, hungrigare och på det hela starkare, uppfödda på valar, sälar och hajar som de är och omhändertagna av svensk sjukvårdspersonal.

  Ikväll känner jag mig som en del i en avdankad elit, ja närmast en gotisk OS-schänsla man kan komma och det räcker långt för min del denna sena julikväll 🙂

  Herman von Rescht

  30 juli, 2012 at 22:01

 5. Dagens OS-känsla kretsar kring löften om en bättre fortsättning och en vändning, efter några fjärdeplatser, stolpe ut i t ex lerduveskytte och bågskytte och otur i cykel tidigare i veckan. Framför allt silvermedlajen i hästhoppning, beskedet från Alshammar och boxaren Yigits seger i första omgången bådar för viss lossning och bättre flyt. Idag känns det helt klart bättre.

  Herman von Rescht

  31 juli, 2012 at 23:36


Kommentarer inaktiverade.