Gotiska Klubben

”En dag med nazisterna i Bollnäs” av Camilla Rågfors

”Bäst var nog när jag står och tittar på Pär Öberg som är en av de mest betydelsefulla inom SMR och tror han är en dialogpolis, eftersom han står bredvid just en sådan och bär samma väst. Tror jag iaf. Här kom dagens första skratt faktiskt.” Camilla Rågfors

Den socialt begåvade bloggaren och twittraren Camilla Rågfors hemma-hos-reportage från SMRs demonstration i Bollnäs har blivit läst av ovanligt många, berättar hon på Twitter, så mkt att hon förvånas.

Gotiska Klubben tror det stora intresset beror på tre saker:

1) Camilla Rågfors vågar beskriva verkligheten utifrån sina egna upplevelser, hon skriver bra och kul och ärligt, läsningen engagerar.

2) Många som idag stödjer SD sneglar allt längre höger ut ju värre mångkulturen utvecklas och ju hårdare den drabbar svenskar.

3) SMR har gjort intryck på invånarna i Bollnäs genom sitt stöd till den gruppvåldtagna flickan.

Ref: ”En dag med nazisterna i Bollnäs” Camilla Rågfors


Written by gotiskaklubben

27 augusti, 2012 den 07:08

Publicerat i Gotiska Klubben

22 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nazister kan väl knappast räknas som ”höger”. Men jag antar att GK utgår från sina skolböcker från tiden i de offentliga skolorna.

  MetalHeadViking

  27 augusti, 2012 at 16:45

  • För att säga det som Ortega y Gasset i La rebelión de las masas : Att vara vänster är som att vara höger, dessa oändliga sätt för människan att vara svagsint (idiot), båda är i själva verket olika former av moralisk hemiplegi*

   *(dvs när t.ex. vänstra hjärnhalvan skadas uppstår förlamning i den högra sidan av kroppen och vice versa)

   Det är svagsint att inte kunna gå ”utanför boxen” som det heter numer. Att vara så förlamad i sitt tänk att man inte ser helheten.

   Vänster -högerdikotomin har länge varit förlegat men används fortfarande av makteliten till att paralysera oppositionen.

   Hincha

   27 augusti, 2012 at 18:17

   • Som jag sagt förut, är detta endast sant till en viss begränsning. Det är sant i den mening att människor har en viss ”klanbeteende”, som är naturlig. Det kan handla om ras, religion, kön, sexualitet, värderingar, klass och även så väl politisk ideologi som politiska partier och fotbollslag.

    När vi pratar om det du menar, så pratar vi om de politiska partierna, parti höger contra parti vänster. Det spelar ingen roll vad man röstar på, då det är en och samma parpadigm och agendan fortsätter oavsett vem man röstar på.

    Däremot så finns det en riktig höger och en riktig vänster rent ideologiskt. Att den politiska etablissemanget är helt oförmögen att vara konsekvent med sin egen ideologi är en annan sak.

    MetalHeadViking

    30 augusti, 2012 at 03:06

  • Nä det är sant. Hur vill du själv definiera nazisterna eller nationalsocialisterna i förhållande till SD och Nationaldemokraterna?

   gotiskaklubben

   27 augusti, 2012 at 18:29

   • Enligt svensk journalistkår är alla ordningsivrare, konservativa och antifeminister i Sverige t.ex. en sådan som jag, nazister. Så vi är rätt många nazister i Sverige idag- betydligt fler än kommitzer (=kommunister) i alla fall.

    Thomas Jackson

    27 augusti, 2012 at 22:29

    • Hur ser vardagen ut nu efter att du anslöt dig till SvP?

     Fyy Faan

     28 augusti, 2012 at 17:10

     • Hej, se svaret ovan. Jag har skrivit ett utförligare svar i kommentaren högst upp här i kommentarsfältet. Läget är väldigt bra faktiskt, har fått många nya vänner, ärliga skötsamma. karriären går också bra, http://www.ebmpsykiatri.se , betydligt fler läsare än svensk psykiatrisk förening, fått flera mya jobberbjudande, allt fler inom sjuk-och hälsovård ser negativt på journalister och ser det snarast som en merit om man blir kritiserad för att vara nazist. Vilken konstig värld det har blivit, men sån är mångkulturen. Svenska journalister håller helt på att tappa greppet i de snår av konstruerade begrepp de snor in sig i. Kul att beskåda. Allt möjligt oväntat händer! Sköt om dig!

      Thomas Jackson

      29 augusti, 2012 at 14:37

   • SD är ett mittenparti. Men jag kan förstå att en del betraktar SD som ett ”högerparti” då Alliansen tagit språngmarsch till vänster de senaste åtta åren.

    ND är nog till vänster om SD. Och går man vidare till rasbiologerna i SvP och SMR så snackar vi om mer renodlade vänsterpartier.

    Vänster-höger-skalan defineras utifrån vilken roll man anser att staten bör ha i samhället.

    Kommunister är de som finns längst ut till vänster. Anarko-kapitalister finns längst ut till höger.

    MetalHeadViking

    30 augusti, 2012 at 02:58

  • AshkeNAZIST’er

   Sten

   29 augusti, 2012 at 04:54

 2. Allvarligt talat så vet jag inte så mycket om nazisterna, däremot störs jag av SD:s förmenta ”nationalism” och deras assimileringstro….men nassarna verkar ju vara sympatiska enl. bruden ovan 😉

  Hincha

  27 augusti, 2012 at 18:37

 3. Modig kvinna som vågar skriva om nationalsocialister utan att demonisera dem. Det är ett brott mot den politiska korrekthetens dogmer.

  Nordbo

  27 augusti, 2012 at 19:31

  • Helt sant. Både modig och smart och nyfiken. Hoppas hon kör ”sitt eget race”

   gotiskaklubben

   27 augusti, 2012 at 20:57

 4. Hur vet man att Camilla Rågfors är ”en modig kvinna”, och inte en vanlig journalist som genom att låtsas objektiv och sympatiskt inställd avser att skada SMR? Misstro fienden också när han kommer med gåvor; eller för att citera Vergilius – ”Timeo Danaos et dona ferentes”:

  Per-Tychos halvbror

  28 augusti, 2012 at 07:58

  • Om man är medlem i SMR kanske man kan tycka så. Men jag är inte det och har inga ambitioner på att bli det, men tycker likväl att Camillas reportage är läsvärt och intressant. Hennes chanser att skriva i #krismedia lär dock inte öka efter denna artikel om SMR i Bollnäs, det tror jag både du och din kompis Vergilius inser 🙂

   gotiskaklubben

   28 augusti, 2012 at 08:29

  • Jag köper den misstron. Den är fullt förståelig. Men om vi säger så här, lyckas man få deras förtroende så bryter man bara det om man är dum i huvudet. Räcker gott och väl som förklaring, då jag tror innebörden av det förstås av inblandade.

   Camilla

   28 augusti, 2012 at 12:53

 5. Har jag påstått att jag är medlem i SMR, eftersom Du svarar så, Goten?

  Per-Tychos halvbror

  29 augusti, 2012 at 07:29

  • Nej. Fel uttryckt av mig.

   gotiskaklubben

   29 augusti, 2012 at 08:55

 6. Hej, detta riktas till alla men också till den som kallar sig ”Fyy Faan” (otrevligt namn, säkert en vänsteranhängare de brukar vara laglösa). Den här ”Fyy Faan” undrar hur vardagen ser ut efter att jag anslutit mig till SvP. Tack bra är mitt svar. Fortsatt god arbetsmarknad trots att en del uppdragsgivare till mina medicinska konsulttjänster är undrande.

  Men det har de varit ändå sedan Gellert Tamas och SVT/SR var ute och ljög om mig och apatiska barnen första gången år 2006. Du har väl noterat att Studien som presenterades i våras 2012 bygger på blodprover tagna år 2006-2007, de som visar att barnen har extremt höga stresshormoner under!! vården. Detta stöder utmärkt SOU 2006:49 och undertecknads bedömning att barnen är utsatta för mycket svåra undersökningsövergrepp på anmodan av föräldrar. Men du är ju förmodad vänster så du bryr dig väl inte om barns hälsa. Läs mer på http://www.apatiskabarn.se och försök kapa den sidan också!

  Jag vill också påpeka att jag fått allt ifrån milt (från Regeringskansliet som saknar förtroende för svensk journalistik men är för är rädda att markera sig) till kraftfullt stöd (från grannar och märkligt nog invandrare som gillar svenskar som vill ha ordning på sitt nya hemland). Svenskarnas Parti har helt igenom varit mycket sympatiska, lugna, sansade. Jag har fått många nya vänner där trots att de vet att jag är primärt konservativ, alltså mer konservativ än nationalist. SvP har behandlat mig betydligt mycket bättre än galningarna på SVT/SR gjort.

  Tillägg: Nationalism går hand i hand med lag, ordning, gemenskap och kärlek. Mångkultur går hand i hand med kaos, kriminalitet och mänsklig kyla. Det torde illustreras av att min dators webadress mm försöker kapas när jag går in på Gotiska Klubben efter att ”Fyy Faan” gjort sin kommentar. Jag vet givetvis inte om det är ”Fyy Faan” som försöker, men utifrån hans namn låter det så. Till denna ”Faan” vill jag säga att du får gärna kapa min adress, jag har inget som helst att dölja. Jag skriver alltid i eget namn och jag tror vi nationalister rätt enkelt klarar av Dig, så kom gärna fram och berätta vem du är så tar vi en lunch tillsammans. Med kärlek skall nationalismen bemöta de kommitzer (kommunister) vi möter!

  Jag startar nästa år en websajt som skall heta ”Jackson jagar journalister”, jag tror du är journalist och ett tips är att du ska inte överskatta dig själv, jag kan också skriva som du märker och vi ör alltfler som skriver under eget namn påavpixlat.info nationell.nu nationellidag.se nordfront.se swedenconfidential.info

  Lyssna nu: jag håller verkligen inte med om allt som sägs på de websiterna, jag älskar alla människor och alla har samma värde, men jag finner dem så underbara för att de kan skapa ett Sverige med stolta svenskar som invandrare, de som vill, kan integreras till. Det är nämligen omöjligt att integreras till något som de som invandrarna skall integreras till skäms för. Svenskarna skäms för Sverige, detta omöjliggör integration. Tragiskt, men det beror på kulturmarxisterna och miljömupparna, alltså ondskans mörkerkvinnor som styr svensk media.

  Thomas Jackson

  29 augusti, 2012 at 07:52

  • Tack för det utförliga svaret trots mitt tvivelaktiga namn! Beklagar kapningsförsöken, men det är inte jag som ligger bakom, möjligtvis har någon kapat min dator som kapar din?
   Intressant att höra att det flyter på som vanligt trots att sanningsministeriet anstränger sig till det yttersta.

   Fyy Faan

   29 augusti, 2012 at 16:59

   • Tack för hyggligt svar, jo, jag är själv lite förvånad att det flyter på, framför allt i relationerna med mina närmaste och grannar som är oförändrade, det blir ju en liten förklaringsuppförsbacke i vissa lägen med uppdragsgivare men då kan man ju alltid passa på att diskutera hur svensk media ljuger, förståelsen då är påtaglig. Tack för infon att det inte var du bakom kapningsförsöken. Jag har idag kommenterat en hel del på http://www.nationell.nu i samband med att jag donerade 1000 SEK till en behövande zigenarfamilj. Jag fick en blandad reaktion, minst sagt, i kommentarsfältet. Det behövs nog flera olika varianter av konservativa nationella partier. Men väldiugt kul med debatt. Allt gott!
    mvh
    dr tj

    Thomas Jackson

    29 augusti, 2012 at 18:00


Kommentarer inaktiverade.