Gotiska Klubben

Anders Breivik före sin tid?

Svd: ”Breivik är utan tvivel vad Norge förtjänar”, skriver den kände franske författaren Richard Millet. Han beskriver Breivik som ”lika mycket ett barn av en söndrig familj som av ett ideologiskt och rasmässigt sammanbrott orsakat av utomeuropeisk invandring under de senaste 20 åren”.

Alla minns väl redaktionschefen på Mittnytt, Anna Olsson Werkström, som fick bloggaren Lennart Svensson att förlora jobbet, när han spekulerade om Anders Breiviks motiv på ett för henne oacceptabelt vis. Det vore därför spännande om Lennart Svensson kommenterade Millets pamplett.

Ref:

Breivik var för otålig Svenssongalaxen
Terrorattacken i Norge: Vad fan håller Jerusalem Post på med? Torbjörn Jerlerup
French Essayist Blames Multiculturalism for Breivik’s Killing Spree Time
Fransk finförfattare försvarar Breivik Fria Tider
 

Written by gotiskaklubben

29 augusti, 2012 den 20:43

Publicerat i Gotiska Klubben

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anna Olsson Werkström är väl redaktionschef på Mittnytt (Sundsvall)? (Ansvarig utgivare Mittnytt/Jämtlandsnytt: Anna Olsson Werkström http://www.svt.se/2.126137)

  Argus

  30 augusti, 2012 at 06:26

  • Tack. Ändrat.

   gotiskaklubben

   30 augusti, 2012 at 06:31

 2. Jodå, det tar sig sa mordbrännarn… tack för att du associerade till mig.

  Jag tipsades nyss om denne fransman av en kommentar på min blogg, och i mitt svar skrev jag:

  ”[E]n fransk författare säger att Breiviks dåd var förkastliga men att hans, Breiviks analys stämde. Ja, fler kommer nog att yttra den slutsatsen. Likt jag gjorde.

  Man kan säga: Breivik kommer alltid att ha en mörk aura. Och hans beslut att slå till på Utöya var ett taktiskt misstag. Han trodde att de hade 16-årsgräns men icke. Han kommer att bli känd som barnmördare. Men man kan samtidigt inte blunda för det sjuka samhälle han levde i och reagerade på. Sverige och Norge, ja hela västvärlden är en semidiktatur där samtalet i mångt och mycket upphört. Breiviks dåd var en reaktion på detta.”

  När Breivik dömdes förra veckan tänkte jag att nu räcker det, nu tänker jag inte nämna honom mer. Han är old school, gammal energi med sin våldsorgie och allt. Men jag störs ännu av att ha stämplats som ”Breivikanhängare” för mitt bloggande. Så jag kanske måste fortsätta att behandla Breivik och min insats i konkardongen. Fortsätta förklara för folk att han hade rätt till 90% i sin analys även om hans aktivism var helt förkastlig.

  ”Vi är inte klara med Breivik på länge än”… så kanske det är. Man kan inte själv bestämma när ett sådant komplex ska läggas till handlingarna. Något i det heta kan s a s tvinga en att gå upp och svara, fortsätta kommentera och förklara för världen att dagens samhälle är sjukt och att Breivik var ett symptom på detta.

  svensson

  30 augusti, 2012 at 06:45

  • Tack för svar. Trots våldsam kritik, kan man på ovan länkar se att t ex Frankrike och Israel släpper igenom fler kontroversiella åsikter än Sverige och Norge. Ventiler pyser eller sprängs, men luften kommer alltid ut till slut, i ballonger som pumpas och pumpas och pumpas och pumpas och pumpas. Det är normalt. Ungefär på samma sätt som när man försöker tygla en vattenmelon. 🙂

   gotiskaklubben

   30 augusti, 2012 at 07:58

 3. Först och främt all heder till Svenssson som öppet vågar ha egna tankar och åsikter.

  Angående Millet: Att Norge får vad de förtjänar tycker jag är ett klumpigt och inskränkt påstående. Norge har som nation med det norska arbetarpartiet som statsbärande parti fört en mycket tuff och självständig politik gentemot stormakerna. Oljan ägs av den norska staten och inte av de multinationella bolag som är på väg att ta över snart all världens oljeresurser. Norge har lyckats stå utanför EU trots en massa påtryckningar från mäktiga krafter utanför landet. Norge har ingen statsskuld. De har även agerat självständigt i andra känsliga frågor, tex har Norge erkänt Palestina som en självständig stat, de har även på högre ort uttryckt stark ovilja mot att sända norsk trupp till all världens hörn. Att det finns och funnits totalitära krafter som kört över en stor del av folkviljan i samband med den konstruerade mångkulturen kan ett barn räkna ut men att totalt bortse från andra geopolitiska spänningar i vårt närområde är att stoppa huvudet i sanden och göra det enkelt för sig. Att som patriot ge sig på barnen till det politiska parti som mer än något annat försvarat Norge mot giriga stormaktsintressen verkar minst sagt kontraproduktivt, oavsett vem, vilka som ligger bakom terrorn.

  Markus Andersson

  30 augusti, 2012 at 13:17

  • Millets drapa är provokativ, det är nog därför man gillar honom, oavsett om man håller med om det han skriver eller inte. Om Breivik är styrd eller agerar på utländsk makts eller grupps uppdrag lär det komma fram tids nog. Detta är inte osannolikt, men än så länge har inga bevis framkommit i den riktningen.

   gotiskaklubben

   30 augusti, 2012 at 17:05

   • Det är väl lite provokativt att kissa inne på Konsum också men ganska ointressant. Tycker Millet verkar tråkig kort sagt. Nej det kommer sällan fram några bevis i massmedia när mäktiga krafter ligger bakom attentat, åtminstone aldrig i tid. Mäktiga har ju mäktiga resurser att stoppa det som de vill stoppa, tex bevis som motverkar deras lögner.

    Markus Andersson

    30 augusti, 2012 at 18:11

    • Jo, det finns en risk med att jubla så fort någon är provokativ. Å andra sidan somnar man lätt i det vaccum som det offentliga Sverige kallar debatt och diskussion.

     gotiskaklubben

     30 augusti, 2012 at 18:21

     • Det är också sant. Vi är svältfödda på oppositionella åsikter och hugger som hungriga gäddor efter allt som liknar en god fisk. Risken finns att vi råkar hugga efter något som istället för en fisk är ett fiskedrag med vassa hullingförsedda krokar…

      Markus Andersson

      30 augusti, 2012 at 19:51

      • Vilks är långtråkig, urnordisk, stötig, envis, tjatig och mkt systematisk i sitt agerande. Kolla kl 2200 i SvT så kan vi diskutera vidare i morrn.

       gotiskaklubben

       30 augusti, 2012 at 19:56

       • Jag syftade inte i första hand på vilks i ovanstånde analogi utan menar rent allmänt att det finns en stor risk att vi svältfödda fiskar får ett gädddrag i käften om vi inte ser upp. Det gäller inte minst mig själv som inte sett en färsk strömming i mediabruset på år och dag.

        Markus Andersson

        30 augusti, 2012 at 20:10

 4. ”Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel.”
  Bertrand Russel

  Rutger Bengtsson

  30 augusti, 2012 at 18:11

 5. En till sionist (undrar om han inte är jude..) som stöder Breivik. Kolla igenom hur många av hans texter och länkar som fokuserar på Israel.

  http://richardmillett.wordpress.com/

  nonymous

  31 augusti, 2012 at 08:51

  • Onekligen intressant. Redan Jerusalem Posts artiklar och den uteblivna debatten om dem i svensk och norsk media var häpnadsväckande. Det finns idag inga bevis på att utländska intressen ligger bakom Breiviks illdåd. Men en sak är säker: någon som har hybris eller lider av narcissisim är inte speciellt svår att manipulera.

   gotiskaklubben

   31 augusti, 2012 at 09:09


Kommentarer inaktiverade.