Gotiska Klubben

Svt-play: kanonbra dokumentär om Pink Floyd och Wish You Were Here

Written by gotiskaklubben

16 september, 2012 den 06:54

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack Goten, minns ovanstående omslag från min ungdom. En klar hänsyftning till Dali’s brinnande giraffer men med en innerbörd som kanske är mer aktuell någonsin tidigare: två affärsmän, den ene riskkapitalist, vars förvända själ får kroppen att stå i lågor.
  Här är en modifierad version av bilden, med en mer trotsigt uppsträckt figur till höger:
  http://www.discogs.com/viewimages?release=2112434

  Förortskärring

  16 september, 2012 at 07:31

  • Blev frapperad över det faktum att bilderna faktiskt inte är montage, utan regelrätta snapshots. Säger som blatten: ”respekt mannen…”

   Förortskärring

   16 september, 2012 at 12:53

 2. Syd Barret var aldrig sinnessjuk. Han hoppade av musikcirkusen och det fåfänga livet som rockstjärna, för ett mer autentiskt liv på landet, nära natur med blommor och boskap tillsammans med sina syskon.
  Pink Floyd levde hela tiden med insikten om att deras tillvaro var en bluff och lekte därför opposionella fast de var en del av det korrupta musiketablissemanget.

  Förortskärring

  16 september, 2012 at 08:57

  • Syd tog överdoser av LSD som gjorde honom knäpp till slut, men han hade också en annan syn på musikens roll. Det framkommer i programmet.

   Har aldrig tänkt på Pink Floyd som intellektuella förrän jag började läsa om dem. Finns en kanonbra bok på svenska. För mig är Pink Flod de enda nutida musikerna
   som kan ge mig både en kosmisk och en hjärtnära känsla. Vår tids mest klassiska musik.

   Gillar kombinationen av medlemmarna, deras personligheters inbördes olikheter – melankoli, vrede, humor, emotionell exakthet – och deras enhetliga hyllning till poeten Barret.

   Men vad sägs om denna hypnopiska tyska låt:

   gotiskaklubben

   16 september, 2012 at 10:05


Kommentarer inaktiverade.