Gotiska Klubben

Mona Eltahawy arresterad för att sprutat färg på CJ-annons

Pamela Gellers proisraeliska annonskampanj är på väg att provocera fram många reaktioner i New Yorks T-bana. Denna gång är det den egyptiskfödda journalisten Mona Eltahaway som går till attack med en sprayburk. Incidenten lär följas av fler. Frågan är om Pamela Gellers och Robert Spencers, enligt min uppfattning, arroganta annonser ska tolkas som krigspropaganda eller som en helt legal form av yttrandefrihet. Kanske både och.

Topic: This ad, New York, jews and muslim reactions. Please no meta discussion.

Written by gotiskaklubben

26 september, 2012 den 15:20

Publicerat i Gotiska Klubben

23 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Din fråga är felställd. Annonsen är godkänd av berörda myndigheter. Det kan man tycka vad man vill om. Men det är inte tillåtet att förstöra den, och det är inte tillåtet att kladda med sprayfärg varsomhelst. Och för det kommer Mona Eltahaway helt riktigt att åtalas och lagföras.

  rksmrgs

  26 september, 2012 at 15:40

  • Nja, det är den nog inte. Man kan tolka annonsen hur man vill. Som legal annonsering, visst, och/eller som stupid krigspropaganda. Indirekt säger annonsen att alla som inte stödjer Israel är ”vildar. Eller hur! Jag tror även många judar i New York tycker den är onödig. Sprängs en buss i bitar eller om en t-banestion blåses ut, så lär tillståndet för annonsen dras in. Tror jag.

   gotiskaklubben

   26 september, 2012 at 15:49

  • You got it right!

   DS

   27 september, 2012 at 02:27

 2. för att få lite balans så bör du kanske ta med obamas tal till FN igår

  ord o inga visor från hans sida om reaktionerna på video-filmen

  kanske det amerikanska sentimentet nu gör att en president-kandidat måste markera ganska hårt för att inte uppfattas som en syltrygg vad gäller den islamistiska frågan som ju berör fler o fler

  zeno

  26 september, 2012 at 16:13

 3. All satans propaganda som bombarderar oss från massmedia är ju nog för att göra en normal funtad människa skogstokig. När man sedan ska åka kommunalt från och till sitt arbete blir man ytterligare bombarderad av vulgärpropaganda och reklam överallt. Är inte det ovärdigt människan? Förstår verkligen inte att inte fler protesterar mer kraftfullt mot detta? Den där bruden Mona Eltahaway var ganska tuff och någorlunda vältalig.

  Markus Andersson

  26 september, 2012 at 22:11

 4. Mona has all the right for free speech but not to spray paint a poster that was mounted on the wall by city’s authorization. She is totally wrong about her rights and she rather sounded like an angry bitch. During the Egyptian revolution she accused Egyptian military molesting her in the public. It sounds like she probably volunteered for such molestation. Mona is a crazy person!

  DS

  27 september, 2012 at 02:21

  • Tack för svar. Visst har Geller och Spencer lagen på sin sida. Och visst förstår jag att du ogillar Mona. Men frågan är om det är a) så klokt? b) vart det kommer att leda till för slags motaktioner? c) vad detta kan innebära för New York?

   gotiskaklubben

   27 september, 2012 at 06:02

   • As long as Mona and her supporters follow the law, I got no problem with the reaction from the Jehadi side. Honestly, I do not like the contents of the poster but they had the permission to have it there. As an American, Mona needs to know that her behavior was very poor. New York is not Kairo!
    As for the reactions in New York, I would not worry. The known characters are already known and if there is any violence, people will be picked up and be gone forever. No more 9/11 would be allowed to happen any more. Americans are hardly pushover people.

    DS

    27 september, 2012 at 12:36

 5. Gk:…”eller skall det tolkas som krigspropaganda”…

  Hmm…

  Det är intressant att fundera över hur det förr i världen gick till när någon ”gentleman” ville utmana någon annan (”gentleman”), på ”duell”, (antingen med pistol eller svärd)….

  Den som ville duellera, alltså ”kriga”, den måste få motståndaren att bli uppretad och arg nog för den saken?…

  Det som då krävdes var en ”förolämpning” av något slag, antingen en verbal eller fysisk kränkning, kanske, alltså en ”smädelse” av någon sort, som ”kränkte” motståndarens ”heder och ära”. Det skulle i sin tur då ”tvinga” denne att ”anta utmaningen” och acceptera duellen, varpå tid och plats bestämdes….

  Hmmm…

  Den ”förolämpande parten”, visste nog exakt vad han gjorde? Han VILLE ha duellen och DÄRFÖR utförde han ”kränkningen”? Dem skulle då ”tvinga” motparten, (som utmanaren inte gillade av någon anledning, eller som utmanaren ville ”bekämpa” på något sätt, eller få ”ur vägen”, kanske därför att denne störde utmanarens vilja i något sammanhang, kanske i ekonomiska frågor, maktfrågor eller kanske någon kvinna som det skulle ”duelleras” om osv….), att gå i ”svaromål”…

  (Det är ”kränkningstemat”, som använts som ”krigslister” av ”makthavare” och ”kungar” historien igenom? Där nationer som velat gå i krig mot någon annan nation har utfört ”låtsaskränkningar” av ”låtsasrepresentanter” från ”fiende-nationen”, (eller ”fiende-byn”, eller ”fiendestammen”), för att därmed skapa KRIGSVILJOR hos den egna ”folkstammen”….?)….

  Detta ”mönster”, att vilja ”håna” någon, eller något, som man alltså vill ”bekämpa”, kanske alltid har funnits i både små och stora sammanhang.

  Det sägs ju att pennalism, förödmjukelser, hån och kränkningar av ”motståndare” är vanligt förekommande på pojkskolor, där HIERARKISKA ORDNINGAR skall etableras, vilket då kanske är ett ”manligt fenomen”…

  Att vilja ingå i ”en hierarkisk formering”, i ett ”gäng”, eller i ett ”fotbollslag”, eller i en nations ”armé”, (som tillsammans, ”en för alla, alla för en”, skall VINNA (en ”värld”, en ”seger”), verkar vara någonting som små pojkar börjar öva på redan i småbarnsåldern? Ialla fall mer än vad flickor verkar vilja öva på den saken, eller ha behov av samma hierarkiska formationer..….

  Bergfast

  27 september, 2012 at 11:25

  • Din text är välformulerad och intelligent i sin analys, enligt min uppfattning.
   Min långa livserfarenhet har lärt mig att även flickor/kvinnor rangordnar sig sinsemellan men på ett annat sätt än det manliga.

   ÅMÅL

   28 september, 2012 at 14:39

   • Ja, olika hierarkiformationer förekommer nog mellan pojkar och flickor, (män och kvinnor). Det ”pojkaktiga” att vilja ”bygga en grupp”, ett ”gäng”, ett ”lag”. ”ett team”, med en ”ledare” som har sina ”närmaste förtrogna” och sedan en svans av anhängare i en hierarkisk formation med olika ”pondus” och ”auktoritet” i fallande skala, men som ändå anses vara bra att ha med i ”laget”, ”gänget” eller ”teamet”, för att kanske öka dess chanser att ”vinna”… I sådana formationer av olika slag kan nog ibland finnas ”hårda tacklingar”, och ”tuffa passningar”. I manliga ”team-byggnadsgrupper” ser nog ofta dessa ”tuffa tacklingar”, (oftast verbala), som ”sammansvetsande” verktyg, och som stärkande för ”lag-känslan” osv.. .

    Just det sättet som pojkar och män har att ”team-builda”, med brutala ”puckar” och ”kommentarer”, (med glimten i ögat mellan dem som ”ingår” i teamet), som också ibland kan övergå i ”tuffa tag”, (och särskilt mot ”fiendenationer”, eller mot ”motståndarlag”, som man då verbalt vill ”racka ned på”, och ”psyka”, och därmed hoppas att kunna ”såra” och kanske ”döda” deras förmågor att kunna utgöra något ”hot”?…), kräver nog känslor av ömsesidighet inom ”gruppen”, och just möjlighet att medlemmarna verkligen kan ”identifiera sig med varandra” för att kunna bygga upp ett ”starkt lag”, ett ”starkt team”, med ”stark sammanhållning”, och ”starka förtroenden” sinsemellan varandra…

    I sådana former av pojkars eller mäns ”lag-byggande” av olika slag, har nog alltför avvikande personer svårt att egentligen kunna ”platsa in” ….

    Därför tror jag t ex inte på kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser…..

    Flickor, och kvinnor, bygger inte ”team” riktigt på samma sätt, och tycker nog i allmänhet inte om alltför hårda ”puckar”, ”tacklingar” eller ”kommentarer” heller, varför kvinnor vanligtvis är alltför ”avvikande” från ”team-byggande” i manliga grupperingar som tillsammans skall ”kämpa” eller ”strida” för att ”vinna” någonting i det ena eller det andra sammanhanget…

    Bergfast

    29 september, 2012 at 07:23

 6. När ska GK skriva om ADL:s fördömmande av CJ?

  Jag är inte själv Counter Jihadist, men om man får ADL på sig så gör man enligt mig i alla fall något rätt.

  MetalHeadViking

  27 september, 2012 at 12:31

 7. Dessutom tycker jag det är märkligt att GK stödjer Mona Eltahawy som är för mångkultur, feminism, massinvandring, HBTQ-trams, genustrams och allt annat som kommer med progressiviteten.

  Och går emot CJ som är emot de ovannämnda sakerna.

  Är GK så pass intresserad av att stödja Palestina att han är beredd att lägga ner sin kamp mot mångkultur och massinvandring? Ibland tar GK lite märkliga ställningstaganden.

  MetalHeadViking

  27 september, 2012 at 22:42

  • Stödjer varken det ena eller det andra, är nog mest intresserad av att försöka förstå skeendet i sig och vart det kan komma att leda. Vänligen lägg inte ord i munnen på mig i fortsättningen. Då är det bättre att du skriver på andra siter.

   gotiskaklubben

   28 september, 2012 at 05:31

   • Jag vill helst inte lägga ord i munnen på dig. Och det var inte mitt syfte i min tidigare tolkning, som visar sig vara en missuppfattning. Du har faktiskt aldrig hävdat att du stödjer Eltahawy.

    MetalHeadViking

    28 september, 2012 at 09:33

    • @Viking, Let me guess what our friend GK must have been thinking. In short, it is like an enemy’s enemy is a strategic friend?

     DS

     28 september, 2012 at 12:48

     • Nej, sanningen är nog att jag blivit mer och mer konfunderad. Men för svenskt vidkommande är det nog bra om svenska liberala judar via amerikanska högerjudar får annat att tänka på än att öka massinvandringen. När det gäller islam är den ideologin mig helt främmande. Answer enough? 🙂

      gotiskaklubben

      28 september, 2012 at 13:24

      • The question is whether Jews run the show in Sweden or not? If they are already fighting the jehadists, what would be their interest to promote more foreigners into Sweden? I am not sure I understand the logic. Any Jewish conspiracy for Sweden or EU that is in play?

       DS

       28 september, 2012 at 13:43

       • Bortsett från Kent Ekeroth finns det inte en enda känd svensk jude som är kritisk till massimport av muslimeroch andra MENA-folk till Sverige.
        Judar i Sverige är på defensiven, tror jag, det vet inte på vilket ben de ska stå längre.
        Frågar så många judar i världen jag kan: Vad anser ni om Barbara Spectre.

        gotiskaklubben

        28 september, 2012 at 13:54

        • She should not be imposing such multi-culturalism on Sweden if Swedes are not ready for it. I say, no thanks to Ms. Spectre!

         DS

         28 september, 2012 at 14:20

         • The 2 israelien nationalists I tweet to says the same. They dont like Spectre, and they think she is ”liberal” and that she doesn´t gain israeli proposes

          let me put them here:

          gotiskaklubben

          28 september, 2012 at 14:31

 8. Berörda diskussion rör en konflikt mellan två semitiska folkgrupper. I allt väsentligt ingen fråga för VÅR Nation, för oss Svenskar. Vi måste förstå att vi Andligt står över denna konflikt, hur nesligt vi än materiellt sett är involverade.
  Kopplar förövrigt av med en filmsnutt om den judiska skjortmakaren Urwitz (son till EXPOS främsta finansiär): http://www.svtplay.se/klipp/320367/design-joel-urwitz
  samt åser en intevju med det judiska brödraparet Dardenne: http://www.svtplay.se/bergmans-video
  i Svensk regim-TV’s kulturmarxistiska nöjesutbud.

  Innerstadskärring

  29 september, 2012 at 11:51

  • 34:27 minuter in i programmet: ”…jag har väldigt lite till övers för nationalism…”

   Ytterstadskärring

   29 september, 2012 at 13:03


Kommentarer inaktiverade.