Gotiska Klubben

Cecilia Bodström intervjuar Jan Myrdal

Cecilia Bodströms intervju i SvT med Jan Myrdal är exemplarisk av den enkla anledning att vi verkligen får möta Jan Myrdal. Precis som han är. Det vore orättvist att säga att Myrdal åt upp Bodström, sanningen är snarare att hon tillät honom göra det, det ingick så att säga i hennes yrkesmässiga plan.

Har Cecilia Bodström  tio procent av Skavlans ”mesighet” kommer hon växa till Sveriges bästa djupintervjuare. Tre saker har hon: pålästheten och följsamheten. Och ett hyfsat stort intresse för personligheter.

Fundera helt kort varför Stina Dabrowski aldrig skulle kunna gjort denna intervju lika bra.

Hur är då personligheten Jan Myrdal? Ingen aning, jag är ingen jävla människokännare, titta själva!  Och läs gärna twitterstormen mot honom.

Written by gotiskaklubben

3 oktober, 2012 den 02:48

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Intressant, om man följer din länk så hittar man ett antal personer som har det gemensamt att de vill Sverige och svenskarna illa. Hur kommer det sig att Lennart Bodströms barn förekommer i anti-svenska omgivning?

  Argus

  3 oktober, 2012 at 05:34

  • Har tänkt på det också. Likväl är de alla namnkunniga och inflytelserika. Vilka tycker du hon skulle intervjua då?

   gotiskaklubben

   3 oktober, 2012 at 08:36

 2. Var det inte Myrdal som drev en kvinna till självmord? Kommer inte på titeln till boken…
  .
  Hursomhelst, en reflektion över en aktuell nyhet:

  Zigenare avisas från landets bensinstationer. Zigenare får inte hyra bil på Statoil. Bakgrunden är att bilarna kommer tillbaka kladdiga och förstörda, om de inte helt enkelt blir stulna.
  Som näringsidkare väljer vi själva vilka vi vill göra affärer med, men
  Lars Ohly utbrister ”Fyfa’n va’ jag hatar! på Twitter.
  Reinfeldt hänger på. Därför kommer en statlig expropiering av alla bensinmackar att genomföras.
  Alla rasistiska Svenskar förlorar sina jobb.
  I det nya ”STATens-oil” anställs bara MENA-folk (middle east, north african) och zigenare.
  Inga Svenskar är välkomna som kunder, ty de har en Historisk Skuld att gälda och ”om detta må vi berätta”

  Det är en mänsklig rättighet att hyra bil.

  Förortskärring

  3 oktober, 2012 at 09:19

  • Mer och mer av den dolda maktstrukturen, som funnits i Sverige under lång tid, blir synlig.

   ÅMÅL

   3 oktober, 2012 at 10:21

 3. Såg intervjun med Myrdal. Med förlov sagt: framstår inte karln som en smula kufisk?
  I en av morgontidningarna idag vill han framställa Strindberg som plagiatör…är det rätt uppfattat?
  Myrdal kallar sig intellektuell, hur kan en man en sådan självetikettering skriva följande: ”samhället är till för att överklassen skall förtrycka underklassen /../”
  Det är ju precis tvärtom. Samhället skapas ju för att civilisera klasserna, och samhället är en enhetsskapande faktor där alla behövs.
  Klasskonflikterna och med dess retorik, implementerades av judiska revolutionärer redan under 1700-talets senare hälft och inneburit en tillbakabildning av all högre civilisatorisk utveckling sedan dess; den ”millenarianism” http://www.newadvent.org/cathen/10307a.htm som Myrdal så lyriskt gaggade om rörande utvecklingen i Kambodja under 1970-talet, visade som sagt på motsatsen.

  Innerstadskärring

  4 oktober, 2012 at 17:34

 4. Jan Myrdal engagerar sig tidigt i det Maoistiska förbundet Clarté i Sverige.
  http://www.clarte.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=7785&Itemid=51
  Under sent 60-tal är det här han träffar Klas Eklund, ekonom in spe och en av Palmes senare förtrogna. Den totalitära Maoismen är vid denna tid i Sverige det säkraste sättet att göra karriär på.
  Alla som vid den här tiden omfattar dessa ideal kommer 20 år senare att bekänna sig till den Globala kapitalismens program. Eklunds yngre son blir en självklar exponent för denna tid och är en av samtidens mest aggresiva uttryck för spekulationsekonomin.
  Han intervjuas här: http://www.svt.se/skavlan/fastigheter-scientologi-och-utrikespolitik-i-veckans-skavlan
  Nämnda person härrör från den Judiska släkten Zadig: http://www.zadig.se/slekten.htm
  Han är också bekännande Homosexuell: http://www.imdb.com/name/nm1456488/

  Förortskärring

  5 oktober, 2012 at 16:26

 5. muslimska kvinnor har inte så många val men också många är lika hjärntvättade som porrsjärnor som anser sig starka och frivilliga att välja sin väg i livet..allt som objektifierar och bekräftar att kvinnan är en sexuell objekt som ska visas upp, eller täckas och passiviseras för att skyddas eller inte väcka ”männens upphetsning”. kvinnan är mer än en kropp, hon är en hjärna..lika jämlik som mannen.att acceptera att mannen har mer dominans och friare klädsel, kanske tom. fler fruar och mer makt i hemmet är en svaghet..att hedra och följa en prophet som var pedofil och inte ifrågasätta det är dessutom sjukt.många fruar och ett barn hade han i sängen men han förbjöd sina fruar att gifta sig efter hans död även unga Aisha som hade som mkt liv kvar..egoistisk sjuk gubbfan är det minsta man kan säga, eller hur?! lägg till alla texter i koranen om judar och hur de ska dödas..imamer i sverige uppmanar till att homosexualitet ska dödsstraffas medan de kalla alla kritiker islamofober, de vill ha barnaga rätten, mångifte för mannen, dödsstraff enligt sharia lagar för de som lämnar islam, dödsstraff för kvinnor som gifter sig med en icke muslim medan det är ok för mannen eftersom barnen får pappas religion och efternamn, friaskolor i sverige och flickor med slöja och europa fortsätter försvarar detta och ställa sig i förtryckarens för rädsla av anklagelser eller terrorism..jag lämnade islam själv men idag i sverige vågar jag inte säga det när muslimer i skola och jobb frågar..jag säger att jag aldrig varit muslim..är det modernt och demokratiskt av sverige att låta primitiviteten och förtrycken växa utan att agera?!

  gold account

  8 oktober, 2012 at 22:10


Kommentarer är stängda.