Gotiska Klubben

Fantastiskt krigartal av Julia Gillard i Australien

De första fem är sevärda. Sedan avrättningen 1402, då tappar stackarn mittemot hela hakan. Saken handlar om sexism

Written by gotiskaklubben

12 oktober, 2012 den 11:07

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för den pärlan.En japansk dikt på det skulle göra denna dag till en bra dag,trots att EU fick nobelpriset.

  Olof

  12 oktober, 2012 at 19:52

 2. Julia Gillards tal är mondän jävla smörja. Jag tycker fortfarande att FI gjort det bästa avtrycket, tyvärr hittar jag inte klippet där de sjunger om att skära kuken av ”jävlarna” (som för övrigt beskrivs utförligt av Moberg i Utvandrarna i kapitlet om kvinnokarlen och pappan till länsman som kallas ”stumpen”). Vi får nöja oss med den här fantastiska videon ”jag hatar dig du jävla man”: http://www.youtube.com/watch?v=XC-iaVyQRRQ

  Vickan Eremita

  12 oktober, 2012 at 21:49

  • Det är anklagandets, stämplandets och hatandets (kommunistiska?) strategi? Där den som kan hata, stämpla, (svära) och agitera mest blir en hjälte eller hjältinna i kampen, i striden och i krigandet?…..

   Om vad kan man undra…

   Om att få lov att bli ….som män?…Och därmed bli …jämställda….?

   Detta projekt bortser helt från att flickor och pojkar, män och kvinnor, generellt sett har fundamentalt olika sätt att finna trivsel, harmoni och välmående på.

   En aggressiv, anklagande och hatande feminism, (en feminin kommunism?), börjar så sakta kanske inse sina fel och brister i sin propaganda? Om inte annat borde kanske det höga antalet illamående flickor och kvinnor kunna ge en antydan om att en stor majoritet av dem inte mår så väl av att ….få lov ….att försöka bli …(lika )…som pojkar och män?….

   Bergfast

   13 oktober, 2012 at 09:32

   • Det är den gamla söndra och härska tekniken förfinad. Könen, Kvinna och Man, är den näst sista bastionen, efter det väntar splittringen av själva individen. Den minsta beståndsdelen av vårt samhälle.

    Fyy Faan

    13 oktober, 2012 at 22:30

 3. … Ett fantastiskt ”krigar”-tal….??

  Hmmm….

  ”Krig” mot vad, vem eller vilka, egentligen?….

  Undrar om det i förlängningen är så ”framkomlig väg” att hålla på att ”anklaga”, ”kriga mot” eller ”träta” på ”män”? (Och därmed avhända sig ”eget ansvar” som fruar och döttrar osv.)……

  Kanske borde kvinnor, dvs. fruar, döttrar, mostrar, fastrar, mormödrar och farmödrar starta ett alldeles eget ”parti”, som inte är ett ”mans-attack-krigs-trät”-parti…. Som istället skulle kunna heta någonting ….som ….”Moder-parti”… Eller ”Mödra-parti”…..Eller någonting sådant….

  Där skulle alla fruar, mödrar, döttrar, mostrar, fastrar, farmödrar och mormödrar kunna fokusera på en politik som inriktade sig på just dessa ”gruppers” behov och intressen i det ”politiska rummet”? Dvs. i det ”allmänna” rummet . Utan att behöva inta en ”krigar-position”, eller ”mans-anklagar”- ”krigs”- program position ”….

  Där skulle det inte gå att ”skylla allt” på ”patriarkatet” och samtidigt på så vis ”oskyldigförklara” eller ”oansvarig-göra” sig själva för sitt hustru-skap, sitt dotterskap eller sitt mödra-skap, moster-skap, faster-skap, mormoders-skap, svärmors-skap eller sitt farmoders-skap…..

  ”Hustru-skap” innebär ju också ett ”ansvar” och ingår naturligtvis också som ett ”ansvars-område” även i det samhälleliga rummet….(där en hustru naturligtvis också är en delansvarig ”del” för att ett äkta-skapande, (dvs. ett äktenskap), kan byggas. Detta ”byggande”, eller ”skapande”, sker ju för en HEL-het, (…de två skall vara ett…),och därför behöver där ju inte, (i äktenskapet), intas någon roll varken som något ”bihang” eller som något ansvarslöst eller hjälplöst ”offer”, utan just som en delansvarig del i detta äkta HEL-hets-skapande, (och som en ansvarig del också inför HEL-igheten, (dvs., inför”Gud”),som en äkta hustru också anses vara ansvarig inför, (just för HEL-hetens bevarande…)…….

  Ett ”Kvinnligt Parti” som alltså skulle vara som ett ”Moder-parti” helt enkelt. Inte vara något ”tjej”, ”syster” eller ”kvinno- mans- krigs -kamp” – parti,(som en filial till kommunist-partiet?), som vi kanske sett och hört tillräckligt av ……

  Det vore kanske ”nyttigt”?

  Och kanske ”roligare” än det ständiga ”krigandet” och anklagandet mot männen, och ”patriarkatet”..…

  Vem vet………

  Bergfast

  12 oktober, 2012 at 23:45

  • Om du slutar skriva ”noxx bexx”, inom ”avexl nox” lovar jag att jag läser vad du skriver. Här blir der det bara pinsamt.

   Vickan Eremita

   13 oktober, 2012 at 00:57

   • Måste faktiskt erkänna att jag har en märklig( nu var jag på väg att skriva ”märklig” igen!) ovana, för att inte säga oart, att skriva citat-tecken VÄLDIGT MYCKET…..

    Undrar varför egentligen….

    Måste verkligen sluta med det.

    Bergfast

    13 oktober, 2012 at 08:35

 4. PM Gillard låter pressad, och kastar skit allt vad hon orkar.
  Hon är på fallrepet – eller så har hon bara glömt sin medicin…

  Moneymaker

  14 oktober, 2012 at 20:09


Kommentarer inaktiverade.