Gotiska Klubben

Hällristarens språk Lars Erik Nilsson

Använde bronsålderns hällristare tecken och symboler som förstods som en sorts primitiv skrift? Betydde skålgropar ”rörelse” och en ristad fot ”här”. Är introduktionen av skriftspråk tusen år tidigare än vad som idag anges?*

Bakom dessa teorier står Lars Erik Nilsson, professor i väg och vatten vid Chalmers. Hans teorier har inte inte mottagits väl av pappvändarna inom etablissemanget.

Lyssna på Lars Erik Nilsson teorier i Vetenskapsradion. Han menar bland annat att dagar, veckor, år och gravidiettsperioder är markerade bland hällristningarna.

Ref: Hur man finner några hällristningar Arena
Upptäckte vikingabosättning i Kanada – fick sparken Fria Tider
Tipstack: Stigfinnaren

* Hade goterna ett utvecklat skriftspråk redan innan de lämnade Skandinavien?

Written by gotiskaklubben

24 november, 2012 den 11:21

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Enligt atlantisforskaren Rudbeck gavs skriftspråket till människan via hermesstaven, varur samtliga runor kan härledas. Det är enkelt att rita upp en stav och kontrollera för de som tvivlar.

  Hermes (Mercurius) är språket och skriftens Gud enligt romersk och indoeuropeisk mytologi.

  Sten

  24 november, 2012 at 15:48

 2. Arkeologen/historiken/akademidissidenten Lars Bägerfeldt är intressant i sammanhanget.
  Baksidetexten på hans bok ”Längs gotiska vägar” lyder:
  ”–Först sedan man fått en ordentlig genomgång av de nedtecknade händelser som återger perioden före och under folkvandringstiden,kan man närma sig den historiska epok,som gav upphov till en säregen forntid i Norden och förändrade hela Europa,samt lade grunden för den värld vi själva lever i.”

  Folkvandringstiden är en mycket spännande och,av den offentliga utbildningsapparaten,styvmoderligt behandlad epok av Europas historia.

  Hollywoodbilden av den halvnakna,fradgatuggande och impulsstyrda barbarhord som skjöljde mot Rom i våg efter våg,framträder som ett betydligt mer sofistikerat och komplext folk i Lars Bägerfeldts bok.
  Här förstår man att det rör sig om välorganiserade militära enheter med såväl strategisk som taktisk kompetens och ledning,vilka Romarna gärna såg sig i allians med.

  Just upphovet till folkvandringen är ju bara den väldigt spännande.Storleken på de enorma människomassor som rörde sig över den då kända världen är svindlande även ur dagens perspektiv.Var det så att en kraftig överbefolkning ledde till inbördesstrider om de allt mer otillräckliga naturresurserna,eller var det något yttre hot i form av klimatförändring?Kvar ligger i alla fall ruinerna av de imponerande fornborgarna som ett varslande frågetecken.

  De germanska folkstammarnas säregenhet att dricka mjölk är redan av antikens skildrare beskrivet som en abnormitet.Denna vana har förmodligen bidragit till formandet av vår genetiska särart.Är det ur det perspektivet vi skall förstå globalfinansens benägenhet att torrlägga källan genom att omöjliggöra en dräglig tillvaro för dagens mjölkbonde?

  Och de uppkomna/pågående separatistyttringarna i Kaledonien,Baskien,Flandern,Skottland/Irland är det i sig den genetiska sucken inför det demografiska stupet,eller handlar det om en lömsk fiendes försök att pressa fram den genetiska magmam där den Europeiska folkkroppen har sin tunnaste hud,i syfte att ödelägga frodig gemenskap och uppdriva steril balkanisering?

  I ”Längs gotiska vägar” skymtar man redan här ”köpmannen” och dennes betydelse för formandet av det maktpolitiska Europa.

  http://www.fnf.nu/_filer/bagerfeldt/24%20L%C3%A4ngs%20Gotiska%20V%C3%A4gar.pdf

  http://www.fnf.nu/_filer/bagerfeldt/

  http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?f=36&t=31596

  stigfinnaren

  24 november, 2012 at 23:25

  • Oerhört spännande. 🙂

   gotiskaklubben

   25 november, 2012 at 12:03

 3. Mytologins hermesstav kan visa sig vara en levande hypotes. Nya rön i den indo-europeiska språkforskningen visar möjligen att Hermann Wirth hade rätt: http://www.pnas.org/content/early/2013/05/01/1218726110

  Förortskärring

  8 maj, 2013 at 10:11


Kommentarer inaktiverade.