Gotiska Klubben

Jimmie Åkesson (SD) Jultal 2012 Svtplay

* * *

”Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti”
Problematisk terminologi. En ny fascism firar triumfer i Europa. Det gäller inte minst Sverigedemokraterna, som avancerar i ett land där fascismen hittills har varit svag. Dagens begreppsförvirring måste upphöra och det är dags att benämna SD korrekt i det offentliga samtalet, skriver historikern och journalisten Henrik Arnstad. Dagens Nyheter

Är Sverigedemokraterna ett fascistiskt parti?
”I rättvisans namn måste man säga att man i Sverigedemokraternas principprogram inte hittar mycket som kunde passa in i det fascistiska schemat. De kallar sig ett socialkonservativt och värdekonservativt parti med en nationalistisk grundsyn, de avvisar alla idéer som vilar på odemokratisk grund, de är emot revolutionära förändringar, de anser sig vara försvarare av Per Albins folkhem och hyllar som sina lärofäder Benjamin Disraeli och den frisinnade folkhögskoleläraren Teodor Holmberg. Sin nationalism kallar de öppen och ickerasistisk och de säger att den svenska nationella gemenskapen är öppen även för människor med annan bakgrund förutsatt att de vill assimileras till den svenska kulturen. De är för välfärdsstaten, för en ansvarsfull reglerad marknadsekonomi, de älskar monarkin och den svenska kyrkan och de är emot all överstatlighet.” Leo Kramar Newsmill

Written by gotiskaklubben

12 december, 2012 den 09:12

Publicerat i Gotiska Klubben

22 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi står inför frågan om vår ”Nations överlevnad” – mycket bra sagt. Vi lever i en Ödesstund. Bra Jultal.

  Ytterstadskärring

  12 december, 2012 at 11:26

 2. Trevlig kille, rena svärmorsdrömmen. Synd bara att hans parti är det mest israelvänliga i riksdagen. Sionismens judiska rasstat är ju inte lika trevlig. Detta kritiseras emellertid aldrig SD för i gammelmedia eller i riksdagen, eftersom alla andra partier härvidlag har samma grunduppfattning. Självklart är inte SD därför fascistiskt, lika lite som de andra partierna – än. I ett försök att slippa äta sin egen skit (den försummade invandringspolitiken) använder de SD som strykpojke. Men det hjälper inte, för svenska folket vet var den skiten kommer ifrån.

  Bra att de lyft frågan om invandringspolitiken.

  Dåligt att vi har fått en sionistisk trojansk häst i riksdagen.

  En bra politisk affärsidé?

  Den som ser får leva.

  lasse wilhelmson

  12 december, 2012 at 11:36

  • Oavsett vad vad man tycker om vare sig SD eller sionismen så är det bra att allt fler svenskar är på väg att vakna. Jag säger som bloggaren Lennart Svensson: ”Gränsen går vid massinvandring och mångkulturalism”, även om jag hellre än SDs partiledning föredrar SDUs Gustav Kasselstrands syn på både Israel-Palestina och svensk nationalism.

   gotiskaklubben

   12 december, 2012 at 12:04

   • Men det är nog föga troligt att SD kommer att motarbeta judarnas ledande roll i det europeiska multi-kulti arbetet. Det europeiska Paideia har ju säte i Sverige.

    http://lassewilhelmson.wordpress.com/2011/06/16/paideia-for-alla-eller-bara-de-utvalda/

    Men skall aldrig säga aldrig 🙂

    lasse wilhelmson

    12 december, 2012 at 17:42

    • Vi får se. Många är dock medvetna om problematiken. Skrev om Paideia 1 maj 2011.

     https://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/05/01/gabriel-urwitz-barbara-spectre-och-paidea/

     gotiskaklubben

     12 december, 2012 at 17:57

     • Och nu traskar SD patrull med USrael i stödet till Polisario som vill bryta sig loss från Marocko. Detta är ett led i det pågående arbetet med att slå sönder alla arabstater genom att skapa motsättningar mellan olika etniska och religiösa grupper för att göra Israel till en stormakt i området. Allt enligt den Sionistiska planen för Mellanöstern, som sen följdes upp av planerna Clean Break och Det nya amerikanska århundradet.

      Om detta skrev jag redan för sju år sedan.

      http://lassewilhelmson.wordpress.com/2005/10/01/israel-och-”det-nya-amerikanska-arhundradet”/

      SD är säkert medvetna om det med. Dessvärre.

      Lasse Wilhelmson

      12 december, 2012 at 18:42

      • Kalifat eller US-stödd sinoism, ja det är väl vad som väntar. Jag kan inte värdera detta. Och jag ser det inte som det viktigaste för Sverige eller Europa, även om vi med säkerhet lär bli inblandade. Viktigast för mig är ökad nationell och regional medvetenhet bland svenskar.

       gotiskaklubben

       12 december, 2012 at 19:08

       • En försvagning av alla nationalstater även i Europa (EU) är en del i arbetet med den nya världsordningen. Hur tror du att vi skall kunna få ett självständigt Sverige utan att bryta loss från det? Eller ska vi ha det som SD:s politik troligen leder till ett svenskt Sverige där andra bestämmer? Det vill säga den sionistiska anglo-amerikanska imperialismen med sin totala kontroll av pengar och media. Den tulipanarosen vill i alla fall inte jag ha.

        Är inte det nationella oberoendet en förutsättning för en svensk nationalism? Det var ju av det skälet som vi 68 sa att Vietnams kamp är vår. Har du glömt det? Det är därför som Palestinas kam också är vår i dag.

        Lasse Wilhelmson

        12 december, 2012 at 19:27

        • Kunskapen om det egna arvet är det viktigaste för mig. Självmedvetandet om vad det innebär att vara svensk, nordbo och got. I förlängningen är det detta vi vill försvara eller återerövra, oavsett vilka externa fiender som finns. Mkt möjligt att det bli konfrontation. Att dra paralleller till Vietnam och Palestina har sina poänger, men är idag inte det viktigaste för landsmän som tvingats fly Malmö, Södertälje, Landskrona, Kista et cetera.

         gotiskaklubben

         12 december, 2012 at 19:50

         • En svensk nationalism är omöjlig utan internationell solidaritet. Ska vi inte gå på två ben?

          lasse wilhelmson

          12 december, 2012 at 19:53

          • Jag är varken politiker eller filosof eller profet. Jag vet faktiskt inte. Men jag hänger hellre på andra stammar i vår geografiska närhet än ett 08-styrt Sverige som jag inte längre kan identifiera mig med. Karl XII skiter jag faktiskt i rätt så mkt. Svåra prövningar väntar oss alla. 🙂

           gotiskaklubben

           12 december, 2012 at 20:01

          • Nä, 08-ttona i kultureliten på Söder kan ju inte ens tugget som har sina anor där. Dom skulle väl inte haja ett dugg när jag kommer igång 🙂

           Men min poäng var ju från början den trojanska hästen.

           Jag är för en svensk nationalism. Den har rötter i svensk arbetarrörelse och även i delar av 68-rörelsen. Detta har jag dryftat med Jörgen Kronman.

           Med svensk menar jag inte tysk, rysk eller zigensk, eller för den delen israelisk (gud förbarme), utan en nationalism som går på tvärs mot det obsoleta vänster/höger paradigmet.

           En nationalism som lär av historien och inte bara gör blåkopior …

           Står SD för det?

           Lasse Wilhelmson

           12 december, 2012 at 20:21

          • Ingen aning. Jag röstar bara på SD. Har inga intressen där att försvara. Kan tänka mig nya statsbildningar. Kanske påminner vår tid om folkvandringstiden. I dagsläget hoppas jag att Sverige består. Men jag tror likväl att Sveriges gränser är nya inom ett antal år.

           gotiskaklubben

           12 december, 2012 at 20:34

          • Jag har aldrig röstat i riksdagsvalet. Same shit, ge dom fingret …

           Quo vadis?

           http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/01/01/quo-vadis/

           Kvällsläsning 🙂

           Lasse Wilhelmson

           12 december, 2012 at 20:42

          • Det sista väldigt klokt sagt Lasse

           rttck

           12 december, 2012 at 20:04

        • Det om: Ingen nationalism utan internationell solidaritet

         Det var det (”det sista”) jag menade som var särskilt bra (enligt nedan)

         rttck

         12 december, 2012 at 23:07

        • Vi bör inte ge oss in i konflikten mellan de Semitiska folken. Vi är stolta Svenskar. Vi försvarar av hävd vår Fred och Frihet. De andra Raserna bör se upp till oss som en förebild, men de skall inte bosätta sig här,
         ty de har inget att tillföra vårt land eftersom de tillhör ett degenererat släkte.

         Ytterstadskärring

         13 december, 2012 at 10:16

  • Men det ligger en strategi i att försvara Israel. Israel är en Etnisk Nationalstat, SD försvarar idén om en Etnisk Nationalstat, dock inte explicit.

   Ytterstadskärring

   13 december, 2012 at 10:07

   • På vilket sätt är den rasistiska apartheid-statsbildningen ”Israel” en ”etnisk nationalstat”? Vilken etnicitet fylls denna egenhändigt utropade ”stat” med? Judarna utgör ju på sin höjd en tolftedal av stammarna i det gamla Israel (enligt Bibelns Gamla Testament, som ungefär motsvarar den judiska Torahn). Det som sedan 60 år (och mer) försiggår i Palestina benämns ibland felaktigt som ”etnisk rensning”, vilket det ju inte alls är fråga om, utan mer slakt av statsbildningens egna medborgare eller de människor man kommit att ansvara för på grund av pågående olaglig ockupation.

    DZ

    16 december, 2012 at 02:34

 3. Jimmie Åkesson är en sympatisk person på många sätt, men håller han ett jultal borde väl Jesusbarnet åtminstone omnämnas?

  ”Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius var landshövding över Syrien. Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad.

  Så for också Josef från staden Nasaret i Galiléen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.”

  Tommy Funebo (@TommyFunebo)

  12 december, 2012 at 12:46

 4. samtidigt i ett annat – men parrallellt universum…

  zeno

  12 december, 2012 at 18:57

 5. Vad jag kan förstå så har frågan ett betydligt större djup an SD eller nationalism.
  Dom flesta jag har mött oberoende från vilket land dom kommit eller bor har någon form av nationalromantisk syn på sin ort eller nation.
  Att det verkligen är så ser vi ju i kulturbevarande gärningar och önskningar hos de invandrare som flyttat hit. Samma ser vi hos svenskar som flyttar utomlands. Svenskkolonier finns lite varstans i världen.
  Att folk väljer att utvandra handlar om att man ser möjligheterna i sitt hemland som dåliga av någon anledning. Att lämna familj och sin historia är för de flesta jag mött inte förstahandsvalet av möjliga framtider.
  Frågan borde egentligen handla om att ta bort incitamentet dvs behovet av att utvandra.
  Vi som diskuterar på olika forum sitter verkligen i samma båt som dessa skillnaden är att dom alltid får sitta vid årorna så länge som dom är kvar i sitt hemland. Kommer dom hit får vi ro och då gnäller vi.
  Jag ser globaliseringen (kolonialiseringar i form av finans ockupationer) som vår gemensamma fiende.
  Vi måste jaga bort denna och se till så att alla i största möjliga mån blir självförsörjande med ansvar för vår gemensamma globala miljö.
  Tyskarna talade om ”lebensraum” vilket jag anser borde vara inskrivet i människorättskonventionerna.
  Fundera över vem som producerar alla dessa skitsaker som finns i vår vardag. Produkter där avbetalningen vida överstiger produktens livslängd.
  Fundera också över varför bönderna i afrika inte längre får lönsamhet i sina produkter.
  Dvs samma problem som våra bönder har och av samma skäl..
  Vi sitter i samma båt och borde lägga mindre krut på vilka som har makten.
  Bara genom vårt agerande ger vi dom legitimitet och därmed makt.
  LasseW har på alla tänkbara sätt pekat på detta i olika grad.
  Världen är upp och ned, men det innebär inte att vi saknar möjlighet att se varandra i ögonen o ta varandras händer för upp o ner gäller oss alla.

  leif bengtsson

  13 december, 2012 at 00:20


Kommentarer inaktiverade.