Gotiska Klubben

Anti-Mises kommenterar dödskjutningarna i USA

En del kommer skylla på vapenlagarna, en del kommer peka på den alltmer påtagliga mentala misären i USA, en del kommer hävda konspiration för att avväpna USAs befolkning, en del kommer bara att sucka som jag själv. Här får en av Flashbacks många begåvade skribenter kommentera dödsskjutningarna i USA:

Efter sådana här fruktansvärda illdåd, som endast blir vanligare och vanligare i vår ”upplysta” och ”underbara” värld, så höjs alltid rösterna för att inskränka den i grundlagen inskrivna rättigheten att äga vapen. Sådana personer inser emellertid inte att samhället har ruttnat bort, att moralen är död, att allt som var sunt på bara några decennier har slagits i spillror, och att Västerlandet ligger i dödsryckningar – någonting de ”goda politiskt korrekta krafterna” välkomnar och kallar framsteg. Det är en illusion. Vi är inte intelligentare än våra förfäder, vi (människor i allmänhet – inte ens de ”bildade”) vet inte mer än våra förfäder, vi är inte moraliskt sett högre stående än våra förfäder (och verkligen inte inom samhället, folket – så börja inte pladdra om slaveri och krig mellan nationer osv.)… vår värld är sjuk, och striktare vapenlagar kommer inte resultera i något tillfrisknande. Men visst, låt små konformistiska goda demokratiska flockdjur som inte läst någonting farligare än Nalle Puh i hela sina liv söka sig en falsk trygghet i en motbjudande lust att förbjuda och inskränka i ett försök hålla det här vidriga samhället vid liv… bara lite till.

Anti-Mises

svd ft

Written by gotiskaklubben

15 december, 2012 den 01:11

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed.” (The Second Amendment (Amendment II) to the United States Constitution)

  Det enda vi lär av historien är att vi inte lär. ”The Founding Fathers” som hade upplevt ett utdraget frihetskrig förstod mycket väl att frihet och demokrati måste kunna försvaras, inte av staten utan av folket. ”They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” (Benjamin Franklin)

  Det är djupt tragiskt när störda människor begår dessa vansinnesdåd men om samma dårar skulle kontrollera statsapparaten, vad skulle vi då kunna sätta emot? Ska de riva upp det andra tillägget utgår jag ifrån att man även river upp det första?

  Argus

  15 december, 2012 at 10:42

 2. Hvis man trente opp barna til å handle kollektivt under fare, så er det en mengde de kunne gjort. Kanskje ikke på denne siste skytingen, da barna var så små, men det gjelder i de fleste andre masse-henrettelser av ubevæpnede vi har sett.

  Hvis alle elevene i en klasse var opplært til å kaste skolebøker, stoler, etc på en inntrenger, og at vi alle skulle bevæpne oss med noe som kan brukes som kastevåpen, og opptre i grupper hvis farer truer, så kunne høye drapstall mye vært unngått.

  Problemet med en slik løsning, er jo at denne treningen i å handle kollektivt for å beskytte seg selv ville bli brukt i andre sammenhenger, og derved utfordre statens voldsmonopol.

  Hadde ungdommene på Utøya vært trent i å forsvare seg selv, hadde de avsluttet Breivik lenge før politiet kom til Øya. I steden var ungdommene trent i å forholde seg passive, mens de ventet på at statens offisielle voldsmonopol skulle komme å redde dem.

  Det var væpnede amatører som ble frarådet fra å gripe inn av væpnet politi, fordi det var Delta-troppen som skulle komme å ordne opp, lenge – lenge før Delta-troppen faktisk kom til øya.

  Personlig tror jeg disse massedrapene enklest kan forklares med at den som oppfører seg som sau, får ulv på nakken. Selv ikke i et sykt hode er det noe appelerende i å dukke opp væpnet, for å rekke å drepe tre, før du blir lynsjet av mobben.

  Volksverhetzer

  15 december, 2012 at 12:27

 3. Amerikanska krigsmaskinen slaktar ju dagligen massa ungar så vad fan är en dödsskjutning i ngn skola på Andra sidan Atlanten att bry sig om? Bara för att MSM står och surplar i sig av lammblodet behöver väl inte vi andra intressera oss? För övrigt håller jag helt och hållet med Argus i hans ovanstående kommentar.

  Markus Andersson

  18 december, 2012 at 00:28

 4. MetalHeadViking

  24 december, 2012 at 08:58


Kommentarer inaktiverade.