Gotiska Klubben

Sveriges förbud av Flashback forum fyller 10 år

Jan Axelsson
Flashback: ”2012-12-15 • Idag är det exakt tio år sedan som Flashback Forum stängdes ner i Sverige. Forumet var tidigare en del av Flashback.se, men efter ett domstolsbeslut den 15 december 2002 tvingades verksamheten att upphöra i Sverige.”

– – –

”Nedstängningen 2002 hanterades märkligt nog av medierna med total tystnad. Trots att det nu gått tio år, så har ingen än så länge velat granska ärendet. Att en av Sveriges då 30 största webbplatser blir delvis nedstängd borde kanske skapa reaktioner, men vid den tiden fanns varken bloggar, Twitter eller Facebook. När även Flashback Forum stängdes, så blev det tyst. Väldigt tyst.”

– – –

”Tio år har nu gått sedan forumet stängdes i Sverige. Men vem vann man egentligen på detta? Flashback Forum är idag en av landets mest välbesökta webbplatser. Med i genomsnitt 2,3 miljoner unika besökare varje vecka, så har man nu även gått om Expressen. ”

– – –

”Samtidigt så har domstolsbeslutet framgångsrikt tvingat ner verksamheten i underjorden igen. Varken medierna eller myndigheterna har idag någon dialog med Flashback Forum. Eftersom verksamheten är förbjuden i Sverige, så finns det inte längre någon som kan föra forumets talan. Att det är de själva som är orsaken nämns dock inte.” Flashback

flashback

Written by gotiskaklubben

19 december, 2012 den 19:48

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Länge leve Flashback Forum! På yttrandefrihetens barrikader!

  Harry Falk

  19 december, 2012 at 19:55

 2. Jeg må bare få gratulere her, og legge til at ingen andre land har klart å skape noe i nærheten.

  Når man i fremtiden skal fortelle om hvordan folkemordet på svenskene ble stoppet, så kommer Flashback til å være det naturlige utgangspunktet.

  Volksverhetzer

  19 december, 2012 at 20:52

 3. Herregud vad lite det händer på ett par år.Sökte svar på ett par frågor och fann 5.

  halford

  20 december, 2012 at 14:46

 4. Flashback garanterar svensk yttrandefrihet. De och Fria Tider, more or less. Hur då…? Jo, för i exempelvis Danmark och Norge finns inga Flashback eller Fria Tider. Det är för att dansk och norsk media skriver mer öppet om mångkulturismens problem.

  Svensk elitmedia kanske lever vidare, men de senaste två åren har de stängt in sig i ett elfenbenstorn av upplevt ”fina” åsikter. Det är hart när religiöst, det är tabupräglat.

  svensson

  20 december, 2012 at 16:05

 5. Jag har blivit utsatt av Flashbacks ”yttrandefrihet på riktigt”. Mitt liv och min familjs liv måte helt starta på nytt. Allt är förstört. Det forum är en förtalsmaskin som inte tar några som helst hänsyn överhuvudtaget. De som postar där som mest är ofta folk som inte har något arbete och inte kan hävda sig blnd folk, de behöver hjälp. De kompenserar detta handikapp genom att sitta dygnet runt och förtala folk. Jag kan absolut inte hålla med er andra att det är något bra med det forumet överhuvudtaget. Men nu börjar verkligheten hinna ifatt forumet. ”admin”, dvs Jan Axelsson, har nu skrivit att Flashback måste följa svensk lag vilket är en sensation. Om ett par år kommer det förmodligen att vara förbjudet att förtala andra på det forumet. Alternativet är att forumet inte finns kvar längre.

  HateBusters

  13 augusti, 2013 at 08:59

  • Flashback är på gott och på ont. Säkert har många drabbats. Men samtidigt har Flashback varit en garant för yttrandefriheten och demokratin i Sverige.
   Om Flashbacks överträdelser ens kommer i närheten av etablerad medias är svårt att säga. Fast delvis har du nog rätt i att det verkar finnas ett tryck på Flashback just nu. Avser du uppdateringen av Regel 1.03 eller har du någon annan info du vill förmedla?

   gotiskaklubben

   13 augusti, 2013 at 09:15

   • Flashback är absolut ingen garant för något så fint som demokrati och fria ord. Flashback är det fria ordets dödgrävare, inget annat. Jag har hittat flera användares identiteter och de människornas åsikter är långt ifrån demokrati. Flashback är till för att folk, som har en förvriden verklighetsuppfattning, skall förstöra livet för helt vanliga vardagsfamiljer. Det är inte bara det att de dra misstänkta gärningsmän i skiten utan de drar med den personens nära annhöriga. Stressen inför att en nära anhörig sitter anhållen är mycket nog utan att också ha idioterna på Flashback flåsande i nacken.
    Efter att ha råkat ut för detta har jag vänt 180 grader i min åsikt om hur ”fritt” internet får vara. Tidigare var jag en ivrig förespråkkare för anonymitet och liknande. Där har det tagit tvärstopp. Jag visste inte att det känns så fruktansvärt jävla illa som det känns när man läser sitt eget personummer på Flashback och än värre när jag läser mina små barnbarns personummer och adress på Flashback och då har jag ändå inte nämnt allt de andra fullständigt rabiata påhoppen vi utsatts för.

    De har inte bara stramat upp 1.03 utan från och med en tid sedan måste man maska alla namn som inte är officiella personer.

    Flashback servrar ligger i Sverige (skyddsrummet Pionen), hostas av Bahnhof, och riktar sig till Sverige. De som postar sitter i Sverige. Svensk lag gäller alltså både de som postar och Flashbak!

    admin är Jan Axelsson och skall därmed, enligt ett domslut 2002-3, betala enorma bötesbelopp om de får bevis för att admin är Jan Axelsson. Nu lever han på en tunn tråd. Snart tar de honom!

    HateBusters

    13 augusti, 2013 at 13:14


Kommentarer inaktiverade.