Gotiska Klubben

”Spela eller dö!” Sonny Barger till Keith Richards i Altamont 1969

”Situationen var nu utom all kontroll. Stones snackade mycket om ”systrar och bröder” och sådan hippieskit. Alla som försökte storma scenen blev nedkastade igen. En stor fet brud försökte ta sig upp, hon var toppless och förmodligen helt väck av droger. Några av Änglana försökte stoppa henne, och för mig såg det ut som om de försökte göra det utan att skada henne. Keith Richards lutade sig över mot mitt håll och sa:
-Hey man, jag är säker på att det inte behövs tre eller fyra, stora Hell`s Angelsgubbar för att få den bruden av scen.
Jag gick helt sonika bort till scenkanten och sparkade henne i huvudet.
-Vad sägs om det då?
Richards gick bort till mig efter att de spelat ”Love in vain” och sa att bandet inte tänkte spela mer, inte förrän vi hade satt stopp för våldet.
-Antingen så lugnar de där snubbarna ner sig, eller så spelar vi inte mer, utannonserade han till folkmassorna. Jag stod strax intill Richards och stack min pistol i sidan på honom. ”Spela eller dö”, sa jag till honom. Fy fan som han spelade sedan!”

Sonny Barger

* * * * *

Källa: Hell´s Angel – Sonny Barger, Bokförlaget Kulört Kultur, 2000 Köpenhamn
Boken gavs inte ut i Sverige, ansågs antagligen ”högerextrem” eller ”olämplig”.

Det fanns en video på youtube som nästan identiskt följde ovan text. Det är tyvärr borttagen, men nedan klipp ger litet av den kusliga stämningen som förelåg och bekräftar Sonny Bargers vittnemål.

Written by gotiskaklubben

22 december, 2012 den 18:21

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Va fan har detta med svensk politik att göra?

  * * *

  Goten sa: Puss puss 🙂

  Lena

  19 oktober, 2009 at 03:36

 2. kolla nästa vid; undr my thumb i mitten. kilen var riktigt härligt påtänd, yeah..halleluja..

  sync99

  22 december, 2012 at 21:46

 3. Vi ser ett scenario: en grupp vita ynglingar i förgrunden: i det mångkulturella helvetet nedanför i bakgrunden bryter sig en Svart, pistolbeväpnad 18-åring lös, ett värn av vita etniskt medvetna ”bikers” slår ner attacken.
  Ett annat scenario i analogi: I Sverige står politiker på scen, manar också här om ”sammanhållning”, en Vit man bryter sig loss…en mur av Svarta nysvenskar slår ner…
  Men misslyckas!

  Förortskärring

  22 december, 2012 at 23:14

 4. Behövs inga mångkulturella huliganer med oljudsskapare som Rollingstones på scenen. Host, hur var det nu igen, vem fan är det egentligen som är högerextrem? Och host, host, hur ser kriterierna ut?

  Markus Andersson

  23 december, 2012 at 20:45


Kommentarer inaktiverade.