Gotiska Klubben

Försvarar Thomas Mattsson yttrandefriheten i Sverige?Ja, det gör han faktiskt. Och det är bra. Thomas Mattssons kommentarer efter att TT, Expo, Leman och Twitterkommunisterna stormat mot att Ulf Nilson skrivit i Dispatch International:

”- Det viktigaste är v a d som trycks. Bröt det mot lagen? Nej. Var det ett pressetiskt övertramp? Nej. Var det ens anstötligt? Nej. Så: den som då ändå vill stoppa Ulf Nilson från att skriva detta i Dispatch International är följaktligen ute efter att; 1) Stoppa en specifik skribent. 2) Stoppa en tidning. Jag, som liberal publicist, kan dock inte acceptera detta.

”Ja, självfallet ska en muslimfientlig tidning som Dispatch International bevakas noga. Vilka som skriver där har ett allmänintresse tycker jag, som representerar en helt annan publicistisk verksamhet; nämligen en tidning som har kampen mot ”främlingsfientlighet” och ”fördomsfullhet” inskriven i sin publicistiska idé. Men ska därmed Ulf Nilson, som började medarbeta i Expressen 1963, med automatik sparkas som fristående krönikör hos oss? För att han varnar för faran med atombomber? Bara för att han gör det i Dispatch International?” Expressen

se även Fria Tider

Written by gotiskaklubben

4 januari, 2013 den 10:49

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. rätt kul fenomen detta med twitter stormar, liksom vem egentligen läser dom? är ju inte många som följer dem och varför ska några få ”vetbästare” tala om vad som är ok eller inte?

  robban

  4 januari, 2013 at 13:17

  • Försöker utreda vad Mattsson menar med Twitter här. Är det inte i själva verket Expo och TT han menar, fast utan att våga nämna dem vid namn

   gotiskaklubben

   4 januari, 2013 at 13:20

 2. Twitter är som miniatyrhundarnas ”skall”, ni vet de där ”hundarna” som får hoppa jämfota för att bli högre än två skitar och som bjäbbar frenetiskt när de blir inträngda i ett hörn.

  Argus

  4 januari, 2013 at 14:07

 3. i alla länder där marxister kommit till makten perverteras det samhälleliga livet – så även i sverige

  för att försöka röja upp i den veritabla svinstia sverige blivit genom såssarnas maktinnehav bör 2 saker ske;

  AA) avskaffa presstödet!

  BB) namnge STASI-agenterna

  zeno

  4 januari, 2013 at 22:12

 4. Det essentiella är väl vad Ulf Nilson själv skriver och inte var hans texter publiceras? Ulf Nilson borde rimligtvis inte behöva löpa medialt gatlopp för texter som han själv inte skrivit eller för åsikter han inte själv framfört.
  Det stora mediedrevet ger dock intrycket av att Ulf Nilson även borde ta ett personligt ansvar för tankar och artiklar som det stora journalistkollektivet i den publikation som hans alster för dagen publiceras i producerat, eller kommer att producera i framtiden. Detta är inte rimligt.
  Ulf Nilson kan ju faktiskt inte rå för om någon annan journalist slinter med pennan och/eller ibland har lite otur när hen tänker. Jag kommer således inte bojkotta Ulf Nilsons texter eller kräva att han slutar skriva krönikor – trots att hans texter även publicerats i Expressen ;-).

  Perspektiv

  5 januari, 2013 at 06:10


Kommentarer inaktiverade.