Gotiska Klubben

Vet ens riksdagsmännen vilka särintressen de företräder?

REINFELDThjalm_425433d Att det svenska försvaret är styrt av särintressen vet vi redan: SAAB har fått de skattepengar de behöver för att utveckla JAS. USA har fått de svenska trupper de behöver för att försvara de afghanska kvinnorna mot sina stygga och knarksmugglande män.  Så vad menar egentligen Fredrik Reinfeldt?

Menar han att de som vill ha ett starkare försvar företräds av grupper som representerar försvarsindustrin och som lobbar för inköp av nya försvarsprodukter, vapen, bilar et cetera? Eller menar han de krafter i Sverige som vill ha ett svenskt försvar som avskräcker fienden från anfall?

Jag vet ärligt talat inte.

Det är som att lyssna på någon som är både klok och slug och galen. Man vet inte riktigt vad karln menar. Kanske är det som är meningen. Kan det vara så enkelt att Reinfeldt själv styrs av diverse utländska särintressen och lever i en värld där Sverige redan avskaffats och uppgått i Det Europeiska Riket eller något annat slags Världsrike. Själv säger han att alla partier utom SD har samma uppfattning som honom, och det verkar han ha rätt i:

”Varken i regeringen eller i riksdagen finns det partier som oroat sig över resursbrist i försvaret, mer än Sverigedemokraterna….”,  säger statsministern, enligt Fria Tider

Om nu Reinfeldt har rätt i detta så blir frågan: Har Sveriges riksdagsmän redan tappat kollen på vad som är Sverige och vad som är grundpelarna för en nation?

Written by gotiskaklubben

30 januari, 2013 den 10:49

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Din avslutande fråga Goten, är hisnande i sin retorik.

  I synnerhet ”redan” 🙂

  Lasse Wilhelmson

  30 januari, 2013 at 11:12

  • Att fnaska för industri och utländsk makt är en sak, att medvetet avskaffa sitt hemland är en annan. Denna försvarsdebatt påminner om debatten inom Centern: alla blir arga och upprörda över sånt de redan borde ha vetat om.

   gotiskaklubben

   30 januari, 2013 at 11:38

 2. Schweden schafft sich ab.

  Förortskärring

  30 januari, 2013 at 11:19

 3. gotis – tror att din erfarenhet som anställd inom mentalvården kommer väl till pass när det du analyserar det politiska klimatet

  zeno

  30 januari, 2013 at 11:44

  • Att vissa är köpta känns uppenbart. Att vissa är fega och medlöper känns också uppenbart.

   Men dom andra, nä, de blir allt svårare att förstå. Låg i natt och läste om Brain Wash och Mind Control, kanske det närmaste vi kan komma en förklaring på vad som sker i dagens Sverige:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_control

   gotiskaklubben

   30 januari, 2013 at 11:50

 4. Regering eller Riksdag skall inte förväxlas med beslutsfattande. så har det varit och är. Regeringen är en mellannivå departement för vidarebefordran av givna order. Finns inget att hämta där och inte förstå heller då de är totalt styrda utifrån. Demokrati och sk fria val är ”for display” så att allmogen har en illusion av ett demokratiskt samhälle. Det spelar mindre roll vilka som låtsas regera. S + M är klister som håller konstruktionen på plats.

  sync99

  30 januari, 2013 at 11:57

 5. sync99

  30 januari, 2013 at 12:03


Kommentarer inaktiverade.