Gotiska Klubben

Kjell Höglund på Ögir i Köping den 23 februari

kjell höglud

ref: En kväll för/med Kjell (Höglund) Ogir.se

”Kjell Höglund är en av Sveriges märkligaste, mästerligaste, bästa, finurligaste text- och låtskrivare. Kjell har varit på Ögir ett antal gånger och senast var när Ögir firade 5 årsjubileum, ja förutom ett gästspel på Nalen var det faktiskt senast Kjell intog en scen. Kjell har sedan valt att undvika strålkastarna.

När vi på Strömsholms Brygghus började prata om att brygga vår första lager (alltså vi pratar underjäst) så väcktes tanken på att fråga Kjell om vi inte fick låna hans gamla hit, ”En stor stark” och brygga en lager som fick namnet ”EN RIKTIG STOR STARK”. Nu är ölen klar och vi vill naturligtvis uppmärksamma den samt samtidigt uppmärksamma våran gode vän Kjell och hylla hans musik.

Kjell kommer naturligtvis finnas på plats och är humöret rätt så kommer han med all sannorlikhet att även komma upp på scen. Men oavsett om detta sker så kommer kvällen att rakt igenom gå i Kjelltema med en väldigt kompetent konstellation på scen med väldigt mycket kjellhistoria i sina vener.

JOHAN JOHANSSON
Legendarisk legend inom svensk punk, hiphop, rock och visa. Känd från band som Griniga gamla gubbar, KSMB, Johan Johansson, Strindbergs, John Lenin och Diamond dogs mfl. Producerade Kjell Höglunds skiva Pandoras ask 2006, samt turnérade med Kjell under hela 00-talet.

KETTIL MEDELIUS
Kettil Medelius är verksam sedan 1983 som kapellmästare och musiker och har spelat tillsammans med många stora artister. Kettil spelade keyboard och piano med Kjell under 80-talet, och medverkade bland annat på skivorna Höglund 4-ever och Ormens år”

ref: En kväll för/med Kjell (Höglund) Ogir.se

Köp biljett direkt på nätet

Written by gotiskaklubben

10 februari, 2013 den 17:16

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för info. Det här borde inte missas! Får hoppas han drar igenom sitt Magnum Opus också och inte bara ”En stor stark”. Vet Goten något om biljetter till den här stora kulturhändelsen?

  Markus Andersson

  10 februari, 2013 at 18:01

  • Nja, läs den svarta texten, det verkar inte som om han uppträder. De hoppas på det. Men man vet aldrig.

   Häftig bild på Kjell, litet som ja typ Strindberg, eller vad tycker du?

   gotiskaklubben

   10 februari, 2013 at 18:14

   • Nja tycker bilden är lite för spretig för att göra Höglund rättvisa. Ja men kommer han dit så är det väl högst sannolikt att han åtminstone drar ” En stor stark” ? Annars blir det ju totalt antiklimax och antireklam när de går ut med den här infon.

    Markus Andersson

    10 februari, 2013 at 23:48

    • Jag tycker den är kul. Det görs alldeles för litet skisser och porträtt på spännande svenskar idag. Jag skulle vilja ha en hel blogg med nygjorda porträtt.

     PS Läste förresten om Cattis Falk på Dispacht International.
     http://www.d-intl.com/nagra-av-de-ruggigare-historierna-i-modern-tid/

     gotiskaklubben

     11 februari, 2013 at 10:51

     • Målade en tavla av Cats Falck år 2003. I somras hade jag lite kontakt med hennes föredetta man och han berättade vilka helvetesförhör han varit med om efter hennes död plus en massa annat otrevligt som inte borde förekomma i vårt land. Verkade som vissa krafter en tid ville ha honom som syndabock. Sedan fick han leva med sin sorg och sitt barn som förlorat sin mor plus en massa dystra aningar som sent omsider börjar komma ut i massmedia. Artikeln var för övrigt okey, även om jag tror det är gammal skåpmat för de mer luttrade ”konspirationsteoretikerna”.
      http://www.andersson-markus.se/cats%20falk%20sv.html

      Markus Andersson

      11 februari, 2013 at 23:49

      • Jag menade Lena Gräns änkeman, alltså Lena Gräns som var Cats Falck vännina och satt bredvid henne i bilen på sjöbotten. Denne änkeman hade också varit god vän med Cats Falck.

       Markus Andersson

       12 februari, 2013 at 10:54


Kommentarer inaktiverade.