Gotiska Klubben

”Russia attacks Sweden” rysk parodi på svensk ryssnoja

mamamia

”Russia attacks Sweden”

När Dagens Nyheter, några timmar efter Goten, la upp nedan roliga och skickligt gjorda ryska video, skrev man först att det var en video från den ”ryska statstelevisionen”, men ändrade sedan till ”rysk television”.

Videon driver med Sveriges ÖBs uttalande om  bristande svensk försvarsförmåga, MEN värjer sig samtidigt, menar jag, mot att ryssar skulle vara svenskars fiender. I slutet av videon ber ”svensken” Ryssland om skydd mot Nato. Se bild.

Så frågan är: är det en beställd propagandavideo eller bara en skickligt gjord reflektion över hur isolerade och litet förolämpade ryssarna kan känna sig gentemot Sverige och andra västländer för att hela tiden bli angripna som ett krigshot. Gissar att denna video kommer bli omdiskuterad både internationellt och i Sverige, om nu svenskarna vågar säga vad det tycker. Vad tycker ni? (nu har även Svd vaknat)

Written by gotiskaklubben

28 februari, 2013 den 12:52

Publicerat i Gotiska Klubben

29 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sofia

  1 mars, 2013 at 21:52

 2. Ryssland har ju så många grannar att det nästan är löjligt om man börjar från öst till väst. Detta är den lugnaste biten av deras gräns. och jag tror att dom uppskattar den relativa avspänningen och vänligheten här. Det finns ingen anledning att ändra på det. Jag hade ett trevligt och upplysande möte med några ryssar jag träffade för några år sedan under ett besök i Beijing, vi satt på ett tak och söp så ögonen blödde alldeles bredvid Högsta Domstolen, där dom tydligen skjuter folk på bakgården nästan dagligen om man skall tro propagandan.

  Men kontentan av det hela var att ryssarna klagade bitterligen över att halva världen var emot dom och sa att dom kände sig helt inringade och kraftigt motarbetade. Dom tyckte att vi istället skulle glädja oss åt att vara nära grannar till ett så stort och betydelsefullt land med så enorma naturresurser och utvecklingsmöjligheter.

  Dom berättade också att utvecklingen tagit fart rejält och att städer i Sibirien har tunnelbana och annat medan vi tror att dom åker släde…

  Jag tror baske mig att dom har rätt! Det finns all anledning att vara god vän med ryssarna, inte bara av nån sorts underdånighet inför en stormakt utan faktiskt för att det finns enorma möjligheter i ett närmare samarbete.

  Att dom alltid haft ett gott öga till Skandinavien beror nog på ett liknande intresse från deras sida som inte behöver uppfattas som hotfullt utan snarare vänskapligt.

  Under vänstervågen på 1970-talet med Palme i högform utkom det rentav resebroschyrer med hela Sovjet i rött men även Sverige var med i det röda fältet liksom DDR och de andra öststaterna. Man borde sparat ett exemplar men jag vidhåller, att deras känslor emot oss knappast är hatiska.

  Vi kunde ha haft värre grannar än ryssarna, för övrigt, tänk på vad dom själva får utstå…

  Asgeir

  1 mars, 2013 at 22:57

 3. Ryssarna är fittor och ska vara glada att sverige har en valkyl kvinna som försvarsminister och inte en Svensk viking som troll dräpare. Då skulle dom få se på andra bullar.

  Ulf

  3 mars, 2013 at 16:00


Kommentarer inaktiverade.