Gotiska Klubben

Anti #reva auktioner i USA: Top DHS checkpoint refusals

Dev Saha, whats your opinion about this? Killen är juridiskt påläst men ändå arrogant på något sätt. Tycker synd om polisen, men gillar ändå all form av uppkäftighet mot myndigheter. Svår nöt detta. Frågeställnigen blir ungefär så här: Hur ska man ställa sig till civil olydnad i ett både auktoritärt och sönderfallande samhälle?

Written by gotiskaklubben

2 mars, 2013 den 15:55

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”Killen är juridiskt påläst men ändå arrogant på något sätt.” Verkligen? Det kommer hit med och då kommer alla svenskar att dra ner byxan när order ges.

  sync99

  2 mars, 2013 at 16:31

 2. Den enda som inte verkar särskillt påläst här är du GK. Ingen har skyldighet att visa upp sina pappar till polisen. Varken i USA eller i Sverige. Hur du lyckas koppla detta till REVA-projektet är för mig ett under.

  När det gäller REVA så stoppar polisen endast de som begått brott (till exempel plankning) eller är misstänkta för något brott. Och då gäller det alla. Samma sak gäller så väl i Sverige som i USA. Någon som inte är misstänkt för något brott har alltså ingen skildighet att visa sina papper till polisen.

  Är man däremot misstänkt (eller på bar gärning) så ska man visa sina papper till polisen. Att ha ”Checkpoints” har inget med REVA att göra. REVA fångar endast upp de som begått ett brott, eller som är misstänkta. ”Checkpoints” gäller alla och har dessutom en tendens att rikta sig specifikt mot medborgare (som misstänkliggörs) medans man släpper illegala. Man kan nästan säga att ”Checkpoints” är som motsatsen till REVA.

  MetalHeadViking

  3 mars, 2013 at 00:29

  • just. scener från diktaturen USA är bara förordet. Man konditionerar folket, Obey, obey! Snart inför de väl inrikespass som i gamla Sovjet där man kunde inte åka från en republik till en annan.

   sync99

   3 mars, 2013 at 00:45


Kommentarer inaktiverade.