Gotiska Klubben

SVD: Twitter har blivit var mans röst

”Antalet svenskar på Twitter har fördubblats på ett år. Tillväxten sker nu främst bland yngre människor och mikrobloggen blir allt mäktigare inom nya områden som musik och sport, visar en undersökning som SvD presenterar i dag. Antalet konton där det skrivs på svenska har nära nog fördubblats från 270 000 till 460 000 mellan 2011 och 2012.”

Written by gotiskaklubben

12 mars, 2013 den 04:47

Publicerat i Gotiska Klubben

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Twitter finns till för att NSA (National Security Agency) ska ha en demografisk register inom alla olika områden (åsikter, information och kunskap). De ska även kunna undersöka ”trender” som sker och uppblåsa de de väljer av x anledning. Och de kan även kontrollera informationsflödet via ”agenter”. Det tydligaste exemplen på det sistnämnde är den så kallade arabiska våren, OWS-rörelsen och Wikileaks-anhängarna.

  MetalHeadViking

  14 mars, 2013 at 04:41

  • Twitter är en naturlig utveckling av Internet. Ett komprimerat och förfinat verktyg för att söka och delge information. Dessutom är det en social nyttighet, typ skitkul, och i flera fall vanebildande. Det finns säkert faror med Twitter och försök att kontrollera det, från många olika håll.

   Man kan konstatera att ”vänstern” än så länge är mkt mer disciplinerade och soldatmässiga på Twitter än ”högern” och ”nationella”. Men allt fler börjar lära sig tekniken och utnyttja den.

   Ett bra sätt att använda Twitter utan att deltaga är att nyttja dess sökmotor. Slå på Patrik Ehn till exempel:

   https://twitter.com/search?q=patrik%20ehn&src=typd

   gotiskaklubben

   14 mars, 2013 at 04:53

   • NSA kontrollerar Twitter i samma grad som CIA kontrollerar FaceBook. Det är samma syfte, fast två olika varianter. NSA kan lätt kontrollera och dirigera trender på Real Time. Medans FaceBook är mer som ett register. I följande video gör The Onion narr av verkligheten. Men sanningen är att denna (komedi) form av konst nu härmar verkligheten.

    MetalHeadViking

    14 mars, 2013 at 21:44


Kommentarer inaktiverade.