Gotiska Klubben

”Ved: allt om huggning, stapling och torkning – Lars Mytting

Fria Tider berättade häromdagen om genusvetaren Jonas Engman som kritiserade en norsk bästsäljare som handlar om ved. Knäpp-Jonas menar att boken ”hyllar manlighet, urnordiska seder och konservativa värderingar” Ref: Exp

Det där vanliga dravlet alltså. Det finns inte mkt mer att säga än att det förvridet välutbildade svenska samhället är långt mer hjärntvättat och degenererat än vad folk tror.

Nåväl. Nu svarar den norske författaren Lars Mytting på kritiken:

– Det är svårt att ta detta på allvar. Om man ändå vill tala om invandring, så finns det bara två stammar i världen som inte använder ved. Det finns en stam i Kongo och en stam på Andaman, en ögrupp i Indien, säger Mytting och påpekar att ”ved är viktigt i hela världen”. Ref: Fria Tider

Redan titeln på Myttings bok ”Ved: allt om huggning, stapling och torkning” gör den spännande. Ved har sålts i över 50000 ex i Sverige och boken recenserades positivt i Svenska Dagbladet i november förra året:

”Allt det knastertorrt sakliga om ved finns där: sågfabrikat, värmevärde hos olika trädslag, staplingstips. Men också en skildring av lantlivets maskulina värme som gör Fredrik Sjöberg på gott humör.”

* * * * *

Lars Mytting mener kritikken ikke rammer hans bok. – Ved er viktig over hele verden, sier han til Aftonposten.
FOTO: Monica Strømdahl

Written by gotiskaklubben

12 mars, 2013 den 06:24

Publicerat i Gotiska Klubben

16 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. När vändningen kommer och Svensson sätter stopp på rådande vansinne så kan AF hänvisa Jonas Engman och alla andra [nyttiga] idioter till fas 3-arbeten hos någon vedhandlare. Gärna tillsammans med ett gäng illitterata pensionsräddare. Vi har den där bensinhandlaren i Korpilombolo som började sälja ved på macken då MP(K) tvingade alla som sålde över 1 000 m³ att tillhandahålla förnybart drivmedel. Man kan inte annat än älska en tornedaling.

  En bra sak dock, att de avslöjar sig så obekymrat. Då är det bara att gå till tidningsarkiven för att se vilka som absolut inte ska sitta på någon fakultet av de som blir kvar då all kvasivetenskap fått respass från universitet och högskolor.

  Argus

  12 mars, 2013 at 07:17

 2. Engman vill nog att vi ska fortsätta köpa dyr olja från araberna, så kan de fortsätta använda sina oljepengar till att bygga moskeer i Europa.

  bashflak

  12 mars, 2013 at 07:56

  • Undrar om den pajasen ens är kapabel att göra en sån analys. Håller med Argus om att dessa människor borde rensas ut från svenska universitet.

   Samtidigt har Knäpp-Jonas rätt utifrån sitt smått paranoida feministiska synsätt:

   ”- Grillning, snickra på hus och vedhuggning är manliga scener. De ger oss en känsla av att ha kontroll över den egna tillvaron. Det är områden som stärks och dit kvinnor inte har tillträde.
   – Frågan är vem som kan identifiera sig med symbolerna. Det här är nordisk ved, det är grejen. Vi tror att vi vill släppa in alla och bli jämställda, men jag är övertygad om att det finns djupa konservativa värderingar som vi inte vill se, säger han.”

   http://www.expressen.se/nyheter/dokument/veden-haller-elden-och-folket-levande/

   gotiskaklubben

   12 mars, 2013 at 08:01

   • Känner han till växthuseffekten? Den brukar andra PK-människor gärna prata om.

    bashflak

    12 mars, 2013 at 08:12

    • PK-maffian kanske har blivit så inskränkt att den ena PK-människan inte längre känner den andra. Glädjande i så fall. 🙂

     gotiskaklubben

     12 mars, 2013 at 08:18

   • Enligt Expressen tycker Jonas Engman att det ”inte är oproblematiskt att det skapas bastioner som står i strid med ideal om jämställdhet och integration”. Skall man tyda detta som så att t. ex. Skånegillet i Göteborg, vars ”uppgift är att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen och genom sammankomster stärka samhörigheten med hembygden samt att verka för bevarandet av skånska seder och bruk genom att arrangera gåsamiddagar, pantofflagillen, ålagillen, ”skånskt café” och utflykter till hembygden” är problematiskt. Och vad har han att säga om alla andra kulturföreningar. Han borde ombedjas lista de som inte problematiska? Man vill ju inte trampa fel!

    Observator

    12 mars, 2013 at 16:56

 3. Det är klockrent. ”Antisemit”, ”Förintelseförnekare” och ”konspirationsteoretiker” håller höns och är vedgubbe. Vem? Gissa tre gånger 🙂

  Lasse Wilhelmson

  12 mars, 2013 at 09:03

  • Ha ha ha. 🙂

   gotiskaklubben

   12 mars, 2013 at 09:05

   • Det är fritt fall för PK i MSM nu. Ska bli kul att se vad de hittar på härnäst.

    Lasse Wilhelmson

    12 mars, 2013 at 09:32

 4. Trodde aldrig någon skulle behöva försvara sin kärlek till ved!? Nu är samhällsklimatet inte längre bara lite sjukt. Men man slutar aldrig att förvånas. Skulle jag ha politisk makt i Sverige skulle jag internera knäpp-Jonas i ett särskilt vedläger där han för att överleva skulle behöva hugga ved tills ryggen gick av. Vidare skulle alla skolbarn få praktisk träning i vedhantering, enkelt jordbruk, hushållsfiske etc.

  Markus Andersson

  12 mars, 2013 at 12:21

  • 🙂 Helt rätt. Skulle vara ett passande straff.

   gotiskaklubben

   12 mars, 2013 at 12:57

 5. Tack för boktipset förresten!

  Markus Andersson

  12 mars, 2013 at 12:23

 6. Det skulle vara intressant att se en intervju med Jonas Engman i denna sak. Om inte Goten vill ta sig an uppgiften, så skulle enligt min mening Lars Wilhelmsson mycket väl kunna göra det.

  Observator

  12 mars, 2013 at 14:19

 7. Er Jonas Engman et medlem av det utvalgte folket, mon tro?

  Forakten hans mot nordiske folkeslag og viljen hans til å se oss utryddet, kan i hvert fall tyde på det.

  mediakrig

  12 mars, 2013 at 15:10

 8. De flesta s k experter inom PK Maffian, ex vis Jonas Engman, verkar ha en låg intellektuell nivå.

  De flödande flosklerna är ett ex därpå.

  Hugo Lysheden

  13 mars, 2013 at 09:04


Kommentarer inaktiverade.