Gotiska Klubben

Dag Stålsjö intervjuar Västgöta-Bengtsson

MISSA INTE – ett porträtt av folklivsforskaren, författaren, folkbildaren och historieberättaren Sixten Västgöta-Bengtsson som ger oss glimtar ur sitt rika liv i det här programmet från 1985. Producerat av tv-mannen Dag Stålsjö. Svt-play
västgöta-Bengtsson

Written by gotiskaklubben

24 mars, 2013 den 13:28

Publicerat i Gotiska Klubben

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det var bra det programmet jag tittade på det på ”Minnenas Television” förra lördagen. Det går på SVT24 varje lördag klockan 20:00. Fast samtidigt är det något lite vemodigt över att titta på reprisen av ett program som sändes för 10 år sedan som redan då var ett minnesprogram över ett program som sändes för 20 år sedan då, 30 år sedan idag. Och DET programmet i sin tur var ett dokument över någons tidigare livsgärning, sådant som redan passerat, redan då. Det både vemodigt och lite roligt eller underligt på något sätt. Man saknar dessa gamla tider och intressanta människor. Det har även varit program om t.ex han som hade naturprogram på TV för länge sedan, minns inte namnet och för två veckor sedan var det en konsert med O.D och han Eriksson, samt Tage Danielsson var med. Jag är född i fel tid, jag är världens yngsta surgubbe och det har jag varit länge.

  Mitt andra tv-tips är programmet Skräp, det är för barn men visar var allt skräp tar vägen och hur det går till att återvinna. Bara fem minuter per avsnitt. Mycket intressant!

  dubium

  24 mars, 2013 at 14:37

  • Ett fantastiskt program. Vilka härliga lirare! 🙂

   gotiskaklubben

   24 mars, 2013 at 19:24

 2. Sådana här människor finns inte mer…det skulle även Stefan Zweig hävdat.

  Förortskärring

  25 mars, 2013 at 08:38

 3. Ja det var många fantastiska människor av den gamla stammen som Sixten reste runt och språkade med här i Västergötland. Om de här båda bröderna Gerhard och Emil i St.Levene så berättas det att dom en gång faktiskt fick för sig att köpa en traktor. Ingenting visste dom om traktorer men dom fick veta att det var mycket viktigt att byta olja efter 200timmar. Så dom for hem med sin traktor och började räkna timmar.
  8 dygn och 8 timmar senare gick gubbarna upp mitt i natten och bytte olja!! Det är sant!!!
  Hade kanske vart bättre att göra som han i Acklinga ”sum körde mä kora” istället.

  Börje

  31 mars, 2013 at 15:44

  • 😀

   gotiskaklubben

   31 mars, 2013 at 15:46


Kommentarer inaktiverade.