Gotiska Klubben

Att Cyperns president Nicos Anastasiades är korrupt är ingen stor nyhet

Cyperns president Nicos Anastasiades, samt närstående personer och förtag, flyttade hundratals miljoner utomlands några dagar innan bankerna på Cypern stängdes och stora delar av cyprioternas besparingar konfiskerades, enligt Sigma.

Denna typ av korruption heter insiderinfo. I ett laglydigt Europa skulle presidenten och de av honom gynnade ställas inför domstol, tillsammans med dem inom EU-toppen som möjliggjort svindeln.

Frågor: Att ryssar och andra både tvättat pengar och sluppit beskatta förmögenheter i sina hemländer genom att placera dem på Cypern är allmänt bekant. Men sedan: vart tog pengarna egentligen vägen?

Visst, cyprioterna har konsumerat och slösat, men diverse värdestegringar måste även gynnat de banker som deltagit i värdestegringskarusellen på till exempel fastigheter.  Och goda statspapper kan ha bytts mot dåliga statspapper. Vilka är det som sitter på guldet idag? Det är alldeles för mkt information som vi inte får del av. Det är alldeles för få frågor som ställs.

Och om nu tyska banker är medskyldiga till överutlåning och spekulation, vilka äger dessa tyska banker? Tyskar, eller internationella banksyndikat?

Ja ja, en sak är i alla fall uppenbar: snart vankas resten av PIGS-länderna samma typ av medicin.

”Don´t invest in Eurozone!” Nigel Farage

Ref: Svenska Dagbladet Fria Tider  Exp Guardian

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2297383/Cyprus-bailout-President-Nikos-Anastasiades-warned-friends-money-abroad.html?ito=feeds-newsxml

http://rt.com/news/cyprus-president-money-withdraw-129/comments/page-3/

http://sigmalive.com/news/local/38012

Written by gotiskaklubben

2 april, 2013 den 03:24

Publicerat i Gotiska Klubben

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. läser du utrikiska gotis?

  här en länk till en mycket tänkvärd artikel som menar att den svenska modellen att lösa bank-”kriser”(läs skandaler) är att föredra – men då kan man förstås inte tillskansa sig sina medmänniskors surt förvärvade slantar…

  http://www.ritholtz.com/blog/2013/03/bank-confiscation-scheme-for-us-and-uk-depositors/

  ps
  klart du läser utrikiska – du översätter ju för f-n poem skrivna på utrikiska ;-}

  zeno

  2 april, 2013 at 15:25

  • fan p–m ska det vara

   Håkan

   2 april, 2013 at 20:16

   • alla rätt – BONUSTIME!

    zeno

    3 april, 2013 at 10:36

 2. Förortskärring

  3 april, 2013 at 07:23

 3. Bankerna kommer snart öppet råna oss också. Bara en tidsfråga. Vi lever uppenbarligen på samma Djävulska planet som Grekerna. Någon morgondag har ingen blivit lovad. Men än är det tid att gå till skogs med en spade. Ta med det ni har, guld, silver, gamla smycken eller något annat ni anser värdefullt, kanske ert kära munspel, eller de mässings-inramade bilderna på barnbarnen.

  Markus Andersson

  3 april, 2013 at 11:51


Kommentarer inaktiverade.