Gotiska Klubben

Unge kommisarie Morse – en ren njutning

Kollade just på ”Unge kommisarie Morse” (engelsk titel: Endeavour) på Svt-play. Ren njutning. Allt är bra. Helt fantastiskt bra.  Skådespeleri. Språk. Miljö. Intrig. Och allt som inte sägs. Kolla de första minuterna när man får en känsla av att Morse hellre blivit präst än snut.  Åh, så bra!  Shaun Evans som spelar unge Morse är så lysande att man nästan mår illa. Här är pilotfilmen i original:

unge morseSvt: ”I fem fristående avsnitt följer vi Morse första tid som grubblande polis i Oxford. Han rör sig med lätthet mellan den akademiska eliten, arbetarklassen, det reaktionära etablissemanget samt 1960-talets motkultur. Trots uppmuntran från sin mentor Fred Thursday möter han hårt motstånd från kollegor som menar att han har mycket att lära innan han kan ansvara för en egen mordutredning. Unge kommissarie Morse är en så kallad ”prequel” till den legendariska deckarserien Kommissarie Morse, den utspelar sig alltså före originalet.”

I dag sänds Avsnitt 1 i England. Detta visas i Svt nästa lördag. För er som inte vill vänta, här är det första avsnittet

Written by gotiskaklubben

14 april, 2013 den 18:20

Publicerat i Gotiska Klubben

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Skön estetik, fina färger. Så såg Sverige ut en gång.

    Förortskärring

    14 april, 2013 at 21:16

  2. This series seems to be Implicitly, and explicitly, white.

    svensson

    15 april, 2013 at 08:13


Kommentarer inaktiverade.