Gotiska Klubben

SR: Francesco lockas av fascism

”Han är 30 år men har nyss flyttat hem till mamma och pappa igen. Francesco Rekkia, 30, får inget jobb i krisens Italien. Han drömmer sig tillbaka i historien – till fascismens Italien. ”

”I början gjorde fascisterna många bra saker för folket. Det var Mussolini som lade grunderna för pensionssystemet, järnvägen och välfärden. Han byggde hus åt de fattiga. Visst, han var en diktator, men han gjorde mycket bra för oss, tycker Francesco Rekkia.” SR Intervju

* * * * *

”Många unga kan märkas för livet av Europas ekonomiska kris. Den varningen kommer från OECD:s ekonom Stefano Scarpetta. Ungdomsarbetslösheten stiger nu i många länder i södra Europa men också många unga vuxna saknar jobb.” SR

Kommentar: Intressant att SR gör denna typ av reportage. Gissar att det blir en reaktion från övrig media. Fascismens idéer påminner mer om socialdemokrati än om vår tids allt mer perversa globalism. Fascismen är Europas nya nationella vänster?

 

Written by gotiskaklubben

16 april, 2013 den 05:24

Publicerat i Gotiska Klubben

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Varför är detta bra? Detta är ju propaganda à la Arnstad: fascismen tar över! Stoppa SD!

  Låt gå för att reportaget kanske var objektivt och att mannen ifråga fick tala till punkt. Men detta är skrämselpropaganda modell 2013. Under ”objektiv” täckmantel.

  svensson

  16 april, 2013 at 05:44

  • Nja. Skrev att det var ”intressant”, inte ”bra”. Hade väntat mig Arnstad-argument en masse. Men nej. Och bara att folk får tala till punkt är något nytt här. Gör inga övriga värderingar. Jo förresten, det är nog rätt så bra! Fast förmodligen kommer det en uppföljning a la Arnstad 🙂

   gotiskaklubben

   16 april, 2013 at 05:51

   • Well, man kan säga att det är bättre att SVT erkänner nationalismens existens än att den tigs ihjäl. Ett hyfsat objektivt reportage, även om baktanken är nersvärtning, är seger för nationalismen. Förra året tenderade skitmedia att tiga ihjäl alla högersynpunkter.

    Idag skriver de om det. Det är inte så viktigt längre. För vad än MSM gör förlorar de. Än är segern inte vunnen och man bör vara skeptisk mot skitmedia. Men visst, man kan tolka mycket idag i positiv riktning. Den krönikör/bloggare/flashbackpostare som tolkar bäst blir röst för tidsandan.

    Så denna blogg och andra i ”Riktiga Nyheters” flöde, och Flashbacktråden ”Början på ett mediakrig om mångkulturen”, plus diverse andra trådar i politik och media på Flashback, spelar idag lika stor om inte större roll än SVT och gammelmedia. Att t.ex Arnstberg/Sandelins bok ”Invandring och mörkläggning” bara recenserats i nymedia, och inte i MSM, är signifkativt: nymedia har tagit emot boken och tolkat den som det bästa som någonsin skrivits om mångkulturism och massinvandring. Och den tolkningen kan MSM inte ändra på, om de senkommet skulle få för sig att recensera boken.

    Detta är en av många segrar i det tysta för regimkritikerna denna vår.

    svensson

    16 april, 2013 at 08:36

 2. Lite roligt är det att det är ”unga vuxna” när de pratar om européer men ”barn” när de pratar om asiater eller afrikaner i samma ålder.

  Den som är inte är efterbliven och har läst grundskolans historia borde kunna räkna ut med ena lilltåns nagel att en polarisering och en radikalisering kommer som ett brev på posten efter år av ekonomisk regression. När världen blir komplicerad så lockar enkla lösningar och lösningarna är alltid enklast längst ut på skalan.

  Politiken i Europa och resten av västvärlden är som att plocka upp fler passagerare efter kollisionen med isberget och dessutom leta upp fler isberg att kryssa runt. För övrigt så börjar situationen bli skrämmande lik situationen i Europa femton år efter första världskriget så egentligen är det bara att vänta och se vem som blir ny Hitler och vem som blir ny Thälmann.

  Vi har de senaste dagarna, veckorna fått veta att 80% av turkiska ”gästarbetare” i Tyskland lever på bidrag, att varje icke-västlig invandrare i Norge kostar i snitt 4,1 MNOK och att Blankfein på Goldman Sachs tillförskansat sig totalt mer än 458 MUSD. Så man kan milt uttrycka att det finns ordentlig mylla för enkla lösningar att gro i.

  Så vi kanske har nya motorvägar och tåg som går i tid att se fram emot?

  Argus

  16 april, 2013 at 06:36

  • ”Så vi kanske har nya motorvägar och tåg som går i tid att se fram emot?”

   säkerligen – och även likadant klädda välfriserade unga män som går i takt på stan

   zeno

   16 april, 2013 at 15:20

  • VEM gjorde tummen ner? Förklara dig!

   Jern&Betong

   22 april, 2013 at 22:32

 3. Fascismen som höger, vänster eller extrem är påfunnet som retoriskt slagträ av den verkliga vänstern och liberalerna i deras smutskastning mot varandra.

  ”Enkla lösningar” – som implicit antyder hur någon menar på att fascister är ointelligenta. Att fnysande eller fnissande antyda att det handlar om enkla lösningar och se ner på folk avslöjar mest vederbörande som ovetenskaplig. Ockhams rakkniv kan appliceras överallt, även på samhället.

  ReGoGeR

  16 april, 2013 at 19:08


Kommentarer inaktiverade.