Gotiska Klubben

Hotar Stockholms muslimer eller framtida amerikansk trupp Ryssland?

Tränar Ryssland invasion mot Sverige? Hur kommer en eventuell invasion påverka bostadsmarknaden i Stockholms innerstad? Ärligt talat, det är nog bara ryssen som ser om sitt hus i Östersjön. Oljeledningar och sjöfart. ref: Flashback Svd ”Natoplan tog över svensk berdskap”: Svt AB

Written by gotiskaklubben

22 april, 2013 den 05:21

Publicerat i Gotiska Klubben

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Detta är väl aktuellt först när den nya upprustningen är klar?
  Tror det är dags för Finland att konsultera talibanerna inför en eventuell omläggning av livsstilen till ett liv som krigarfolk.

  Gösta

  22 april, 2013 at 11:01

  • Finska Vinterkriget och Finska fortsättningskriget visar att finnar stoppar ryssen i Karelen ännu en gång. I skogen skiter ryssen ner sig.

   Håkan

   22 april, 2013 at 11:18

  • Intressant minst sagt.

   ”In discussions about professional armies, the focus is primarily on ground
   forces. For Finland a professional army is out of the question. Economic
   grounds alone rule out that alternative.
   This fact was once again established in September 2010 by the so-called
   Siilasmaa Committee, appointed by the Finnish Ministry of Defence.
   (208) A professional army would be such an expensive solution that its actual size would
   inevitably be very small. As a new, low-pay profession, the professional soldier
   would not be an attractive alternative for young Finns to enlist, and the im-
   pact on the will of the Finns
   , which has remained exceptionally high for many
   decades, to defend their country could be disastrous. (209)”

   Gösta

   22 april, 2013 at 11:55

 2. Sverige ska nog oroa sig mer för Islamsk utbredning än Ryssland. De delar vårt problem där.

  Stig Palm

  22 april, 2013 at 12:51

 3. 1. På internationellt vatten får väl ryssarna göra vad de vill? Varje sommar har USA övning tillsammans med Sverige och andra i Östersjön, det är väl bra mycket konstigare och upprörande med amerikanska krigsfartyg och flygplan i Östersjön än det är med ryssar, eller hur? Övningen heter BaltOps och 2012 så flög t.ex JAS-plan tillsammans med amerikanska B52-bombare. Jag vet inte exakt var de flög, men troligen på internationellt vatten och troligen ”mot” Ryssland, eller hur?

  Sverige sysslar med tre saker här:

  1. Sverige kysser USA/NATO i arschlet genom att skrämma folket med ryssen. Detta är taktiskt då de vill ha med oss i NATO och vill vara lydstat åt Usrael/globalism/EU/NeoSovjet. Media älskar också att överdriva och skrämmas i största allmänhet.

  2. Sverige har hybris som vanligt, ryssarna skiter i Sverige. Även om de faktiskt vore våra fiender så finns det inget skäl för dem att angripa oss. Sverige har ingenting av värde för dem. En halvö omgiven av fientliga NATO-stater är inte strategiskt användbar. Att hålla sig bakom de gränser som de redan har nu, är mycket sundare rent militärt sett. Lättare att försvara, och lättare rent logistiskt.

  3. Lider av någon slags hybris eller förvirring gällande vår militära styrka. Sverige kan inte på något sätt försvara sig mot en makt som Ryssland. Att skicka upp ett par JAS-plan skulle bara vara att posera, inte ha någon effekt. Även om vi hade ALLA planen startklara, så skulle Ryssland slå ut dem med missiler INNAN de skickade några bombare hit. Så gör USA alltid och vi är inom räckhåll även från ryska fastlandet, men också från internationellt vatten om de avfyrar från fartyg och ubåtar.

  dubium

  22 april, 2013 at 15:58

 4. Sverige får nog bereda sig på att avstå från Gotska Sandön, denna obebodda inte helt obetydliga ö precis mitt på den strategiska punkten där man kan behärska hela Östersjön.

  Stället är ju helt obebott på vintrarna och ett paradis för landsättningsövningar i obemärkthet.

  Jag bara begriper inte att man inte kan hålla någon sorts boende igång därute.

  Asgeir

  23 april, 2013 at 09:15

  • ”stället är ju helt obebott…”
   Gotska Sandön har den rikaste floran och det mest utvecklade fågelliv Nordsjön rymmer.
   Breder människosläktet ut sig förvandlas också denna plats till ett necropolis.
   Låt det Gotiska leva. Bevara Gotska Sandön!

   Förortskärring

   23 april, 2013 at 11:11

   • Försvarad av fältbiologerna?!? Jo, men där är folk hela somrarna, det finns ju ett vandrarhem och daglig båt nånstans från ostkusten och dom gör väl ingen större skada såvitt jag vet. Om det fanns nån räddningsstation eller nån sorts parkvakter därute skulle det väl inte störa djurlivet nämnvärt, kanske tvärtom. Ön har faktiskt varit bebodd i långa perioder tidigare.

    Bevara Gotska Sandön, javisst! Men svenskt, det finns för övrigt vissa passusar i en del internationella överenskommelser om inskränkningar i suveränitet om en ö är obebodd, typ Japans och Kinas konflikter som ju rör helt obebodda klippöar. Det finns liknande konflikter mellan Vietnam och Kina där man helt enkelt har fraktat ut folk som får bo på flottar och bryggor ute på grunda områden för att kunna hävda rätten till öarna.

    Tänk om det skulle visa sig att det finns olja eller gas därute??? Då jävlar i min lilla låda, jag glömmer aldrig när en liten dansk ö synlig från Hovs kyrka klara dagar befanns vara bortglömd i Roskildefredens uppräkning av öar som tillhörde Danmark i Kattegatt och genast ”seglade en svensk oljeplattform på grund” alldeles bredvid och det blev ett jäkla liv. En skämtare(?) på Länsstyrelsen i Kristianstad skickade ett svenskt skattekort till familjen som bodde där och de tog så illa vid sig att de flyttade in på Själland.

    Skämt åsido, nog skulle väl ön kunna tåla nån sorts närvaro av människor på vintern?

    Asgeir

    23 april, 2013 at 15:57

 5. Om ryssarna hämtar upp en smäll knyter dom näven ända nere vid Gula havet och så kommer den susande tvärsöver jordens största landmassa och landar på hakan av ett av de mest försoffade folkslag som existerar på denna planet.

  Det finns ingen som helst anledning att vara kaxig mot Ryssland, det är min mening.

  Asgeir

  23 april, 2013 at 09:18


Kommentarer inaktiverade.