Gotiska Klubben

Tycker SDs nya logga är en katastrof – vad tycker ni?

Mesig. Bögig. Feminin. Fjollig. Oförarglig. Intetsägande. O, så jättegulligt med denna perfekta skrivstil! SDs nya logga är en jävla katastrof. Det ser ut som en prudentlig och lillgammal flicka i tolvårsåldern har skapat den med hjälp av sin fröken. Och texten ”trygghet och tradition” – ja, det låter som nån gammal kristdemokrat anlitats som copywriter. Summa: Loggan speglar knappast den kampvilja som finns hos SDs väljare.

”Kunde varit en påse för sanitetsbindor!” Observator

Sverigedemokraterna presenterar ny logotyp SD

Written by gotiskaklubben

29 april, 2013 den 13:14

Publicerat i Gotiska Klubben

16 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så rätt, så rätt! Kunde varit en påse för sanitetsbindor!

  Observator

  29 april, 2013 at 14:18

  • Ha ha ha ha ha! 🙂

   gotiskaklubben

   29 april, 2013 at 14:21

 2. Håller med!!!

  Stig Palm

  29 april, 2013 at 15:39

 3. Det kan man ju tycka men tänk på att vad man kanske egentligen vill ha är värdekonservativa ickesocialister typ KD:s väljare. Dom med nyckeltecken och felvridna hakkors har alltid funnits men missnöjespartispärren tycks ligga nånstans runt 12-15 procent i de flesta samhällen. Och missnöjespartier har svårt att få samarbetspartners. Jag tror att Åkesson vet mycket väl vad han gör…

  Egentligen skulle Centerpartiets fyrklöver vara rättare för en ett nationellt aktionsparti, den används av fotbollslaget Celtic, IRA och flera andra ”kelto-germanska” rörelser.

  Centerpartiets Kvinnoförbunds ”vasakärve” gör att det nästan går för Movimento Sociale och Lega Norte i Norditalien… om dom stöter på centerpartister med ett sådant märke i EU-parlamentet brukar dom bli sentimentala och säga, ja det var tider, det, vi visste inte att det fanns såna i Sverige…

  Men jag tror som sagt att Åkesson är en bättre taktiker än de som vill ha diverse felvikta nyckelkors och sånt i partiemblemen.

  Vem sa att den som skriker högst och argast vinner? Det är taktik som vinner krig, inte flaggor om än aldrig så vackra.

  OBS jag är INTE SD:are, detta är en professionell åsikt.

  Asgeir

  29 april, 2013 at 15:47

  • Käre Asgeir! Inte ens en treddel av året har förflutit, men frågan är om ditt yttrande ”OBS jag är INTE SD:are, detta är en professionell åsikt” kan komma att övertrumfas under 2013. Ens av dig.

   Har du problem med vasakärven? Finns på bordssilver formgivet av 1921 av Jacob Ängman – en av Sveriges mest kända silversmeder. Blev mycket populärt. Representerad på Nationalmuseum. Det formligen sprutar fascism och nazism ur dessa förhållanden. Eller hur, Asgeir?

   Observator

   29 april, 2013 at 16:15

   • Nej Observator, här skall du få nåt att tänka på: Vasakärven är för det första ett tecken på anfall. Man höll upp en kärve och då gick hären till anfall. ”Skördedags!”. Att fascism och nazism kom fram beror inte på en utveckling skild från allt annat, ingredienserna fanns i det borgerliga samhället. Lydnadsdillet och auktoritetstron var nedärvda och glöm inte att Sovjetstaten samtidigt sågs som ett hot mot all frihet i Europa och hela världen, alla dessa tendenser vävdes ihop och det är ett stort missförstånd att försöka övertolka den ena eller andra tendensens självständighet gentemot det stora skeendet. Det gick som det gick helt enkel för att läget var sådant. Symboler som kärven och annat var helt enkelt där, och användes av de som var aktiva då. Vi tycks ha glömt att både nazismen och fascismen bara var den logiska slutsatsen av resonemang och symboler som redan användes. Möjligen med undantag av hakkorset, som från början var tänkt att användas av kommunismen men som slopades till förmån för hammaren och skäran.

    Jag tycker fortfarande inte att SDs nya logga är fel.

    Asgeir

    29 april, 2013 at 17:11

    • Vasakärven var (är?) väl ätten Vasas vapen. Menar du att Vasarna höll upp en kärve innan de gick till anfall. Eller menar du att romarna höll upp en kärve innan de gick till anfall. I det senare fallet var det nog ingen Vasakärve de höll upp.

     Swastikan, eller hakkorset, har en flertusenårig historia och finns än i dag att finna på tempel i Fjärran Östern och fanns som symbol t.ex. i Finlands krigsmakt 1918-1944 och Lettlands krigsmakt 1918-1940.

     Var det något mer du tyckte jag skulle tänka på, Asgeir?

     Observator

     29 april, 2013 at 17:46

     • Se ovan det kom fel

      Asgeir

      29 april, 2013 at 19:09

 4. Jamen Vasaatten uppstod ju fran Gustav Vasa och framat, han var ju fodd med namnet Eriksson och valde namnet Vasa pa samma satt som Lenin och andra beromda ledare, som en slags artistnamn och sa antog han ju den heraldiska biten samtidigt, vasen. Det var en gammal sed att halla upp en Vasa som man sade pa den tiden, man anvande ofta a dar vi idag har e.
  Svastikan har varit i ropet langt fore nazismen som du mycket riktigt papekar. Jag har sjalv en hel flock gamla Carlsbergflaskor med porslinskork med hakkors pa som jag saljer pa loppis for fyrtio kronor styck…

  Asgeir

  29 april, 2013 at 19:08

  • Vasaätten uppstod inte, som du påstår, ” fran Gustav Vasa och framat”. Ätten förde vasen i sitt vapen redan 1361. Han valde alltså inte, som du påstår, namnet Vasa ”pa samma satt som Lenin och andra beromda ledare, som en slags artistnamn”. Jag undrar också vid vilken tid och i vilket syfte vem höll upp en ”Vasa”. Du vet ju detta, så du kan ju berätta. Och Asgeir – har du bara lösa skott i bössan?

   Observator

   29 april, 2013 at 21:25

   • Att Gustav Eriksson blev Vasa när han tillträdde som kung har jag fått lära mig i skolan. Detta skall jag kolla upp vid tillfälle. Kanske ätten fanns Innan, osvuret är bäst, men vasen som symbol har jag baske mig rätt i. För övrigt är detta en cirkelbevisning, heraldiska bilder har alltid en eller annan betydelse, oftast av det mera pompösa slaget, så kan vi ju plocka en poäng var.

    Lösa skott kan skrämma slaget på folk och är mycket användbara. Jag har själv skrämt ihjäl harar med lösa skott. Dom hoppar bara rakt upp i luften och faller döda ner med hjärtat upptryckt i strupen. Underskatta inte effekter av olika slag.

    Asgeir

    30 april, 2013 at 08:55

    • Jag glömde den viktigaste detaljen: om Vasaätten har vasen som symbol 1361 var ju gesten känd och använd då. (Cirkelbevis igen)

     Asgeir

     30 april, 2013 at 09:01

    • Fortfarande bara lösa skott (rolig skröna förresten om harar med hjärtat i halsgropen), men om du vill ladda skarpt, så kan du hämta ammunition bl. a. på följande ställen:

     http://runeberg.org/nfck/0401.html
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Vase
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Fasces
     http://sv.wikipedia.org/wiki/Faskin

     Observator

     30 april, 2013 at 09:41

     • Sista ordet i Runeberg var ju just ”storm-vasen”(!!!) och det var ju det jag åsyftade.

      Menar du att Vasen hade varit en bra symbol för SD? Jag tror att den är lite för ”maffig” så att säga, och man får tänka på att en del tilltänkta väljare nog inte är lika pigga på att storma som vissa andra. Därmed inte sagt att vasen är en bra symbol i rätt sammanhang…

      Forresten, visste du att ”stormsteg” inte har nåt med blåst att göra, det är en vanlig feltolkning, det är när man går med raka ben så högt lyftade som möjligt rakt mot fienden…

      Men tillbaka till grundfrågan: SDs nya logga är säkert ett sätt att försöka vinna röster bland vanligt folk och jag antar att Åkesson vet precis vad han gör. Just maffigheten är det man vill undvika.

      Asgeir

      30 april, 2013 at 11:45

 5. Men ska inom ett par dagar skriva om Almedalsveckan, och det som särskilt intressant är SD:s lansering som partiet ”för lag och ordning”. Tveklöst har man alltid varit det, men många väljare förstår inte eller vill inte veta av kopplingen mellan ökad invandring och ökad kriminalitet.

  Rodrick X. Klein

  30 april, 2013 at 01:50


Kommentarer inaktiverade.