Gotiska Klubben

Björn Söder (Sd) har lärt sig den mediala retoriken, men har han rätt?

Vi som följer social media kan konstatera att såväl uteslutningar som konsekvent urvattning av nationalistiska ideal borde tillhöra de faktorer som orsakat SDs nedgång. Detta väljer dock både SR och Söder att mörka:

– Vi ser ju att vi har inte haft samma fokus på Sverigedemokraterna den senaste månaden utan andra partier har stått i centrum och det gör ju också att det blir naturligt med en viss tillbakagång, säger partisekreterare Björn Söder. SR

Written by gotiskaklubben

1 maj, 2013 den 07:48

Publicerat i Gotiska Klubben

13 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Om man så att säga skulle knacka på hemma hos Björn Söder och fråga honom vad Sverigedemokraterna menar med att det är ett parti för ”såväl infödda som invandrade svenskar”, så tippar jag att man skulle få ett långt svar utan varje intellektuell konsistens. Björn Söder är vad jag kallar en ”operatör”. Han skulle kunna göra karriär i vilken ”folklig” organisation som helst – idrottsklubb, fackförening och partier med ”fokliga” sympatisörer. Att ”ha rätt” innebär nog för Björn Söder att han lyckas åla sig ur en situation med inga eller minimala skador.

  Uttrycket ”såväl infödda som invandrade svenskar” är ju intressant. Är en same född och boende i Sverige en infödd svensk? Om samen, som bor i Sverige är född i Norge, är han då en invandrad svensk?

  Personligen tror att även minimala tecken på att SD:s existens gett upphov till eftertänksamhet inom de ”gamla” partierna kan ge relativt stora utslag i opinionsundersökningarna.

  Observator

  1 maj, 2013 at 09:30

 2. Min personliga mening om Björn Söder är negativ. Däremot är Erik Almqvist en intelligent och sann debattör:

  http://avpixlat.info/2013/05/01/erik-almqvist-om-sverigeflykten/

  Sofia

  1 maj, 2013 at 15:37

  • Att Almqvist flyttar till ett land, som man ju att döma av medierapporteringen lätt kan uppfatta som den europeiska antisemitismens högborg är väl minst sagt anmärkningsvärt.

   Observator

   1 maj, 2013 at 16:30

   • Det var väl därför Ekeroth släppte filmen som fick bort antisemiten Almqvist från SD. Själv blev han dock kvar av någon anledning..

    Sten

    1 maj, 2013 at 18:10

    • Jag kan lite om det här men kan en utlandssvensk nationalist vara svensk nationalist?
     Jag antar att Almqvist blev trött på en nationalism som kräver gränser och vill satsa på någon form av gränslös global nationalism, ett större sammanhang för den kropp han lever i?

     Ragnhild Stavkirke

     2 maj, 2013 at 00:00

     • Det jag vanligen avser med beteckningen utlandssvensk är en person av svensk etnicitet, som är medborgare i Sverige och som tillfälligt bosatt sig utanför Sverige – t. ex. därför att personen fått arbete utomlands. Och visst kan en sådan person vara svensk nationalist!

      Observator

      2 maj, 2013 at 08:47

    • @ Sten
     exakt definition av begreppet ”antisemit”, tack!
     Bevis för att Almqvist är ”antisemit”!

     Sofia

     2 maj, 2013 at 00:04

     • Antisemit = en person som är avskydd av judar alternativt en sanningssägare.

      Sten

      2 maj, 2013 at 05:23

   • 1/ Definiera exakt begreppet ”antisemit”
    2/ Bevis och förklaring till anklagelsen ”antisemitismens högborg”

    Sofia

    2 maj, 2013 at 00:01

   • @Observator: vem är semit? Vem är anti-semit?

    http://www.pnas.org/content/97/12/6769.full

    Sofia

    2 maj, 2013 at 13:49

    • @Sofia. Om vem som är semiter kan du läsa här: http://en.wikipedia.org/wiki/Semitic. Förefaller vara folk som pratar semitiska språk. I dagens gängse språkbruk betyder inte antisemit att någon är motståndare till semiter i allmänhet. Palestinier, t. ex. beskylls ju för att vara antisemiter fast de själva är semiter. Idag är det väl så att ordet antisemit egentligen kan bytas ut mot ordet antijudisk.

     Observator

     2 maj, 2013 at 16:51

     • …. och vad exakt betyder det att vara antijudisk?

      Sofia

      2 maj, 2013 at 17:39

 3. Vad ska han säga?

  – ”Ja, det beror på att de mer kunniga lämnar partiet, för vi slänger ut alla nationalister som inte ingår i vår sionist-falang. Det beror i sin tur på att vi bara är kontrollerad opposition, egentligen ingår vi i 8-klövern. Det bästa sättet att kontrollera en opposition är att driva den själv. Vi är en bluff som kontrolleras av sionisterna. Vi vill också köra Sverige i botten, bara lite långsammare. Vi sjunker för att vi är genomskådade. Nu har jag inte tid mer, för jag ska vifta med Israels flagga som jag alltid har stående på mitt skrivbord.”

  Eller ”eeeh, andra partier har ju haft mer fokus…..”.

  Nu är det Svenskarnas Parti (SvP) som gäller och inget annat.

  Tussilago

  1 maj, 2013 at 23:57


Kommentarer inaktiverade.