Gotiska Klubben

Polisen: Uppdatering av händelsen i #Husby 13 maj

Polisen: ”I måndags strax efter klockan 18.00 tillkallades polis till en adress i Husby i västra Stockholm med anledning av ett olaga hot.

En knivbeväpnad man hotade ett antal personer i omgivningen. Mannen hade därefter gått in i en lägenhet i närheten där en kvinna befann sig. Med hjälp av förhandlare försökte polisen att få kontakt med den mannen.

Efter cirka en dryg timmes förhandling utan resultat gjordes bedömning att polis var tvungen att bereda sig tillträde till aktuell lägenhet. Detta främst på grund av att kvinnan fanns i lägenheten.

Polisen bröt upp lägenhetsdörren och försökte även efter detta att förhandla med mannen. Inte heller denna förhandling gav något positivt resultat.
På grund av detta beslutades om ett så kallat defensivt sök (stegvis agerande) i syfte att finna mannen samt säkerställa att kvinnan inte kommit till skada.

Inne i lägenheten konfronterades polispersonalen med den aktuelle mannen. I det läget användes distraktionsgranater för att på så sätt kunna övermanna honom. Detta lyckades inte varpå mannen gjorde utfall med en kniv och polispersonalen ansåg sig då tvungna att avlossa verkanseld mot mannen.

Mannen träffades och trots försök att rädda mannens liv av tillkallad ambulanspersonal gick mannens liv inte att rädda.

En korrigering av tidigare given information är att mannen inte förs till sjukhus utan avled i lägenheten på grund av de skador han erhållit.

En utredning har inletts gällande polisens agerande. Denna utredning handläggs av riksenheten för polismål.

Nyhet från Stockholm

Text: Lars Byström . Publicerad: 2013-05-14 13:29.

https://twitter.com/gotiskaklubben/status/336559581541060610

Written by gotiskaklubben

20 maj, 2013 den 21:17

Publicerat i Gotiska Klubben

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fuck with the bull and you get the horns?

  Martin

  20 maj, 2013 at 21:22

 2. Snabbt tar polisen beslut om att omhänderta mannen för psykiatrisk undersökning. De bryter upp dörren för att komma in.

  Galen Farmer

  20 maj, 2013 at 22:38

 3. Det absurda är att ingen säger att ”allmänheten” i Husby inte har ett skit med denna händelse att göra oavsett om ingripandet gick rätt till eller ej. Alla bara ältar att de är ”upprörda.” De har ingen rätt att vara upprörda över detta, eller snarare de får väl tycka vad f-n de vill men de har ingen rätt att uttrycka det så här. För många år sedan blev en gubbe skjuten av polisen här ute på vischan där jag bor, under liknande omständigheter. Inte f-n lade sig allmänheten i detta. Det är ju inte vår sak, sedan kan vi ju tycka vad vi vill om det eller skvallra om vad som egentligen hände.

  Går ett polisingripande fel så finns det personer som har som jobb att utreda detta. Det finns också medier, NGO:s, journalister osv. som kan granska t.ex. polisen. Inte en jävla pöbelhop med idioter som inte har något med saken att göra. Så gör man inte i en civilisation. Det är löjligt att dessa idiot-människor tas på fullt allvar hela tiden när de har fel i precis allting de säger och gör. ALLTING vi vita svenskar har blivit fostrade till försvinner helt ut i rymden när man talar om och med icke-vita. Då är det okej att bära sig åt och reagera på precis alla sätt som vi fått lära oss ALDRIG är okej.

  dubium

  20 maj, 2013 at 23:48

  • Rörande kravallerna i Husby, finns det några saker värt att bemöta.
   Rami Al- Khamisi, från den lösa sammanslutningen Megafonen, har fel när han påstår följande:
   – ”polisen mördade en 69-årig sjuk man”
   Det är oärligt, även om det är retoriskt slagkraftigt, att påstå att Polisen mördar, när det uppenbarligen här var frågan om polisiärt nödvärn. Rami Al- Khamisi som all sin fåfänga vill framstå som politiskt medveten, kan ju börja med att göra sig bekant med polislagen, den är en produkt av riksdagens demokratiska arbete, id est: polisen följer demokratin.
   – ”den institutionella rasismen är störst inom Polisen”
   Det finns ingen institution i Sverige som är rasistisk, däremot finns det mindre politiska partier som företräder en biologistisk och etniskt medveten åskådning, vilket är en helt annan sak och som har sitt berättigande. Livsåskådningar är inte kriminella i Sverige. Polisen har inte som motiv att förtrycka medborgare, utan att säkerställa ordning och trygghet.
   – ”polisen trakaserar och provocerar oss här i Husby”
   Detta påstående är felaktigt. Polisen arbetar förebyggande. Om misstanke om brott föreligger har polisen rätt att stävja denna ansats. Om ungdomen slutade med sin respektlösa livsstil skulle polisen låta dem vara.
   Det som Rami Al- Khamisi säger är så uppenbart motsägelsefullt: å ena sidan kräver han närmast fullständig moralisk autonomi för sin stadsdel, ingen ska lägga sig hur människor lever och vad de gör.
   Hur gränsöverskridande det än är; å andra sidan skall stadsdelen i materiellt hänseende vara ”ekonomiskt och socialt jämlik” visavi staden i stort.
   Vad han säger egentligen är: ”ge oss dina pengar och håll käften!”
   Rami Al- Khamisi är en moralisk krympling och en politisk bluff.

   Förortskärring

   22 maj, 2013 at 00:31

   • Den Trotskistiska vänstern som planerat dessa kravaller i Husby, har också ett språkrör i Duraid Al-Khamisi (bror till Megafonens språkrör, Rami Al- Khamisi).
    Här framställs han som oberoende rapportör för Svenska Dagbladet, i själva verket är han än av våldets anstiftare: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kravaller-pa-mammas-gata_8196770.svd
    Har inte SÄPO någon kontroll på dessa nätverk?

    Förortskärring

    23 maj, 2013 at 01:13

   • Ja, det är liksom absurt hela den här debatten som pågår hela tiden för de har fel i precis allting de säger. De förstår inte hur någon del av samhället fungerar ändå tillåts de kritisera allting. Skall man kritisera t.ex polisen så skall man för helvete först förstå vad poliser får göra och hur poliser arbetar. Massmedia och marxisterna bara hejar på och framför samma idiotiska resonemang själva. Dessutom blir det allt fler s.k nyttiga idioter bland svenskarna som hjälper icke-svenskarna och mediamarxisterna med sin agenda. Man orkar inte, man vet inte var man skall börja för att reda ut den här skiten. Ingen av dessa idioter som gapar och skriker högt om saker de inte alls förstår, lyssnar ju på någon annan heller. De är helt oemottagliga för information.

    dubium

    23 maj, 2013 at 08:34

 4. Invandrare från främst Nordafrika är de som driver upploppen i Husby. Den vänsterextrema föreningen Megafonen http://megafonen.com/om/politiskt-program/ är själva anstiftaren till våldet (de kommer inte att ge sig förrän de har dödat en eller flera polismän – varför sätts inte MILITÄR in?)http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_kravaller_i_Sverige
  Istället för att bygga upp något själva, förväntas den Svenska medelklassen ösa ännu mer skattepengar över dödfödda integrationsprojekt. Vi pissas i ansiktet för vad vi än gör. J*vl* drägg!

  Förortskärring

  20 maj, 2013 at 23:52


Kommentarer inaktiverade.