Gotiska Klubben

Konsten att förstå SD-hataren Olle Engström

”Jag ser framför mig ett Sverige som inom 20–30 år fullständigt har tappat kontrollen. Terrorism, våld och brottslighet kommer att öka. Och kanske ser vi också på lite längre sikt ett fullskaligt inbördeskrig mellan olika religioner.” bt

I går tvingades Olle Engström (m) avgå  efter ovan utbrott i Borås Tidning. Artikeln blev självklart för mkt för Nya Moderaterna  i Borås som snabbt röstade för att han skulle avgå, vilket han också gjorde.

Olle Engström anser att han tagit samhällsansvar och är nöjd med de positiva reaktioner han fått. Läs mer om detta på Fria Tider och Exponerat. Men sedan kommer orden som förvånar. Eller?

Vad menar Olle Engström egentligen? Kan någon, helst utan att raljera, förklara varför han uttrycker sig som han gör? Är han rädd om sitt arbete kanske, sin familj. I så fall är det begripligt. Annars inte. Eller handlar det om klasshat?

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här. Den senaste veckans händelser har varit alarmerande och chockerande för oss alla.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/moderat-avgar-efter-upploppstext_8222166.svd

Written by gotiskaklubben

30 maj, 2013 den 04:31

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är en intressant låsning dessa folk har. De får sina karriärer förstörda för att de är kritiska. Men väl ute i kylan fortsätter de att älska regimen.

  Nåväl, för vissa tar det tid. Men revolutionen rullar på. Kraften i den svenska frigörelsen går inte att stoppa.

  svensson

  30 maj, 2013 at 06:39

  • Låsning är ordet. Robsten kallade denna artikel naiv på twitter – och sedan skrev han tjugo tweets som förklaring. Som han sedan tog bort. Kanske är den inte så naiv ändå. 🙂

   Det är inte helt enkelt att förstå psykologin bakom Olle Engströms agerande – och brist på agerande. Det han nu säger har vi andra sagt sedan länge. Men hans uppvaknande är naturligtvis positivt om än märkligt.

   PS Kommentera gärna Tors färd till Utgårdaloke, det är mina absoluta favorit alla kategorier i den nordiska mytologin.

   gotiskaklubben

   30 maj, 2013 at 06:51

 2. Röstade för att han skulle avgå? Rackans vad snabbt de fick till ett nytt kommunalval i Borås. (OBS ironi!)

  Detta visar bara vilket förakt som politikerna visar för demokration. En person tillsatt av väljarna kan inte avsättas av partierna. Punkt.

  Knapptryckarpartiet, de nya Moderaterna.

  Argus

  30 maj, 2013 at 06:47

  • tack för de orden – det visar att vi är åtminstonde två som förstår och reagerar på hur politrukerna i 7-klövern misshandlar vår svenska ”demokrati”

   zeno

   30 maj, 2013 at 16:31

 3. Kritik mot massinvandringen är för närvarande den viktigaste inre systemkritiken mot etablissemangets politik. Därför är det nödvändigt att stöta ut de interna kritikerna. SD har gjort detsamma med sina interna Israelkritiker. Stalin gjorde detsamma. Det är klassiskt. Det är ett försök att förhindra att alla utanför etablissemanget som ser att kejsaren är naken säger detta offentligt och diskuterar saken. Förr hängde, eller halshöggs folk offentligt, eller gjordes fredlösa.

  Det handlar om att försöka blockera tankar genom rädsla. Detta är tabuets främsta funktion. Vi vet alla vilka ”fenomen” som är tabubelagda. ”rasist/nazist”, ”antisemit”, ”Förintelseförnekare”, ”konspirationsteoretiker”, med mera (?) är de epitet som används för att demonisera personer och undvika diskussion i sak.

  Alla som är på väg att vakna upp, drabbas av detta fenomen. Man vill i det längsta försöka gå på två ben för att få sin röst hörd, men tvingas till slut att välja mellan att vara ärlig mot sig själv eller spela dubbelt. Gina Darawi drabbades också av detta, men har nog ännu inte valt. Jag har själv färdats genom denna process. Hur många av mina vänner har inte försökt tala om för mig att jag måste vara mera ”taktisk”?

  Till slut når man den gräns där ens egen trovärdighet hotas. Då gör man en pudel, eller är ”karl för sin hatt”. Följer sitt hjärta eller stannar kvar i etablissemanget.

  Vi kommer också ihåg vänsterpartisten Egon Frid som undertecknat ett upprop om en oberoende utredning om 911. Han förnedrades i TV och tog gråtande tillbaks. Lite annorlunda med det socialdemokratiska kommunalrådet Ingemar Repalu i Malmö. Han har en längre tid försökt gå på två ben, vilket dock successivt underminerat hans trovärdighet.

  Olle Engströms beteende är med andra ord helt normalt 🙂

  Kampen mot tabuer och för sanningssökande har alltid sina offer. Det har historien lärt oss.Men också att sanningen till slut segrar när tillräckligt många människor väljer att vara människa.

  Ytterst handlar alltihop om kampen om människans tänkande.

  http://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/01/01/quo-vadis/

  Lasse Wilhelmson

  30 maj, 2013 at 08:33

  • Bra beskrivning av utstötningsprocessen, både från etablissemangets sida och från den enskildes.

   Man behöver inte vara raketforskare för att inse att den mer och mer sinnessjuka politik, alternativt medvetna takeover, som bedrivs i Sverige kommer drabba Sveriges befolkning och svenska samhällen mkt hårt. Kanske är det egoisten i Olle Engström som börjat ana att han själv kan drabbas?

   gotiskaklubben

   30 maj, 2013 at 09:11

 4. Vi har alla svårt för att acceptera varandra. Oftast är det inte sakfrågan som hindrar debatt, det är helt andra värderingar. Ta frågan om ”hen” som pronomen istället för han eller hon. Idén lär ha framförts för många år sedan i Finland för att göra svenska lättare att lära sig och framstå som ett praktiskt alternativ till den ganska grammatiskt besvärliga finskan. Många språk har en liknande konstruktion, exempelvis många afrikanska och stora spridda språk som kiswahili (yeye betyder både han hon den och det).

  Men bara för att förslaget framfördes av diverse HBT och gayparaderande personer förkastades det direkt.

  Personligen skiter jag i vilka sexuella läggningar folk har sålänge det inte går ut över nån som inte är med på noterna.

  Men många mår illa av att se skäggiga personer kyssas framför altaret (det ser ut som en porrfilm, som en präst jag känner säger).

  Men det är ju egentligen inte ett skäl att förkasta ordet ”hen”!

  Så är det med den ömsesidiga inställningen mellan de parter som idag antingen står på den ena eller den andra sidan i frågan om migrationspolitiken.

  Asgeir

  30 maj, 2013 at 09:59

  • Mitt intryck av ”hen” har alltid varit att det kommer från politiskt korrekta grupper (eventuell med stor överlappning med delar av HBT-rörelsen): Människor som vill ändra språket av ideologiska eller politiska grunder. Mitt ogillande har ingenting med homosexualitet att göra (jag har själv en homosexuell far), utan just att jag misstänker en agenda som är destruktiv. Om ändringen däremot vore driven av en äkta vilja att göra språket exaktare och mer uttrycksfullt hade jag inga invändningar. (Ok, bortsett från att jag finner just order ”hen” fult och skulle vilja se en annan kandidat.)

   Mina tankar har jag tidigare, i ett engelskt och mer allmänt sammanhang, skrivit ned under http://www.aswedeingermany.de/50LanguageAndWriting/50GenderNeutralLanguage.html

   michaeleriksson

   30 maj, 2013 at 23:22

 5. gotiskaklubben

  30 maj, 2013 at 18:00


Kommentarer inaktiverade.