Gotiska Klubben

Ron Paul: ”Vi behöver inte ännu ett krig!”

Ron Paul låter som den sista representanten för ett jättelikt särintresse: det amerikanska folket. Litet kusligt att så få sett detta emotionella och manusfria brandtal mot USAs eskalering i Syriens inbördeskrig. Ref: peterharold

Written by gotiskaklubben

16 juni, 2013 den 08:22

Publicerat i Gotiska Klubben

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ron Paul kan vara lugn. Det blir inget av denna amerikanska intervention. För det skulle ju bara, på sin höjd, handla om att man stödde ”rebellerna” med handeldvapen. Den där flygförbudszonen är bara snack.

  Jag får intrycket att Obama inte riktigt är ombord på detta företag. Han gör vad han måste göra, gisslan som han är hos elitklubben. Men han stretar emot. Hans ledarskap är väsensskilt från Busharnas.

  Man kan säga: om Mitt Romney vunnit i höstas hade vi säkert haft allmän, USA-ledd Syrienintervention vid det här laget. Men med Obama så blir det inte av, gissar jag.

  http://lennart-svensson.blogspot.se/2013/05/syrien-konflikten-splittrar-den-svenska.html

  För övrigt skrev jag detta nyss, hur Syrienkriget splittrar den svenska vänstern. Jojo, det svider lite att behöva stödja Israel, Saudi mfl elitklubbsfraktioner i denna strid.

  Bashar Assad håller, liksom vi, på att ta tillbaks sitt land från kosmopoliter och plutokrater. Det blir ingen intervention i Syrien. Syrien blir inte ett nytt ”Libyen 2011”. Det har jag sagt i ett års tid och jag har fått rätt.

  svensson

  16 juni, 2013 at 08:39

  • Jag är rätt så dåligt insatt, men det skulle nog vara nyttigt att ta del av en genomgång av USAs krigsindustri. Hur stor är den? Hur påverkar/styr den USAs regering? Att en krigsindustri vill ha fler krig är ju rätt så självklart.

   Ska iväg nu…

   gotiskaklubben

   16 juni, 2013 at 09:05

   • Krigsindustrin vet jag inget om. Men Obama har ju rustat ner kraftigt. Armén reducerades i januari 2012 och efter hand har han dragit ner på flottan och flyget.

    Dessa nyheter förtigs i svenska media men trenden är klar. Någon amerikansk branschtidning sa efter nedskärningen av luftförsvaret nyss: ”The US no more has an air force!” Well, kraftiga nedskärningar är det. Kriget är över. Sedan 1990-talet krigas det avsevärt mindre i världen. Alla vet det, utom MSM som mörkar detta. De vill hålla människor rädda och dumma. På så sätt kan man kontrollera folk.

    Krigsrubrikerna om Syrien är överdrivna. Om en dynamitgubbe exploderat i syriska öknen blåser media upp det som om det är slaget om Stalingrad. Det är så löjligt, genomskinligt och dåligt. Media ljuger och skräms. Rinse and repeat.

    svensson

    16 juni, 2013 at 12:06

    • Svensson, du brukar ha en del vettigt att komma med men här tycker jag du är helt ute i det blå.

     Trasan

     16 juni, 2013 at 12:25

     • Hur då? Anser du att USA har rustat upp? Anser du att media inte ljuger och skräms?

      Obama är en svårbedömd figur. Det medger jag. Men i Syrien har regeringssidan gått till offensiven hela våren och återtagit strategiska punkter.

      Obama kommer inte att kriga i Syrien. Det kriget är snart över. Hur ser din bedömning ut, vilka optioner ser du framöver?

      svensson

      16 juni, 2013 at 16:47

      • Ja jag anser att USA har rustat upp men vad jag anser är inte relevant. Det är de facto så att de har rustat upp alla år med Obama vid makten, fram till 2013. Och ett hack i en kurva kan man inte dra så långtgående slutsatser av. Obama har förutom att fortsätta de pågående krigen också hunnit med att fixa några egna minnesvärda lågvattenmärken. Jemen, Pakistan och Libyen för att nämna några av de stater han aktivt terroriserar.

       Jag anser att media ljuger hejvilt och har noll och inget förtroende kvar.

       Jag hoppas att du har rätt gällande Syrien men tror att det finns stora krafter som vill hålla igång eländet.

       Trasan

       16 juni, 2013 at 18:46

    • Ser ut som om du kan få rätt här. Vi får väl se.
     http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5568862

     gotiskaklubben

     18 juni, 2013 at 18:45

  • ”Jag får intrycket att Obama inte riktigt är ombord på detta företag. Han gör vad han måste göra, gisslan som han är hos elitklubben. Men han stretar emot. Hans ledarskap är väsensskilt från Busharnas.”

   Om man låter sin presidentkandidatur baseras på gillandet från storföretag som äger medierna och krigsindustrin må man i det tysta streta emot hur mycket man vill, men den största skillnaden mellan Bush/Bush vs. Obama är retoriken och hyckleriet. Och i den sistnämnda tävlingsgrenen är Obama klar segrare.

   Att Obama talar med kluven tunga fick vi ju en tydlig indikation på när han under ett möte med den förre ryske presidenten Medevev fångades upp av en reporters mikrofon och förklarade – utan att veta om att hans ord spelades in – att han skulle flipp-floppa i en säkerhetspolitiskt viktig fråga. Men återigen är Ron Pauls kritik befogad; skall USA dras in i ett krig (och att leverera vapen utöver de staber av militära instruktörer man redan har på plats är de facto en krigshandling; så även handelsbojkotter och definitivt också flygförbudzoner) skall detta godkännas av Kongressen. Här följer Barack Obama samma linje som GWB. Vilket inte är så underligt eftersom han i mycket övertagit den föregående presidentens rådgivare (motsvarande det fördärv som sker med svenska justitieministrar som före sitt tillträde talar sig varma för personlig integritet, men därefter hamrar på med övervakningsstat och gredelina kuvert; justitiedepartementet är hemvist för regeringens mörkaste krafter).

   Barack Obama har alltså kommit fram till att Syriens president passerat en röd linje genom ”bevisen” på att 100-talet personer utsatts för regimens giftgas. Och samtidigt vägrar han lyssna till de FN-källor som – i kraft av sitt ämbetets auktoritet som mänsklighetens tjänare på plats – intygar att allt pekar på att det är rebellerna som står för attackerna av nervgas. Om Barack Obama var det minsta motsträvig till att blanda sig in i Syriens interna kris har han här ett gott argument för att låta bli. Men av någon anledning är det ett MÅSTE att upprätthålla konflikte mellan shiiter och sunnis. Den konflikten tror jag kan leva vidare här och var även utan hjälp från amerikanska och för all del även svenska skattebetalare.

   Det sämsta vi gräsrötter kan göra är att luta oss tillbaka och säga ” – Äsch, det blir nog inget krig…” eftersom varje agerande inom utrikes- och säkerhetspolitiken hänger samman. Man glömmer nämligen bort att en stor påverkan sker även genom blotta hotet om ett krig. Och av en ren händelse skall 6000 amerikanska soldater öva i Jordanien nästa vecka enligt medieuppgifter. Vapenskramlet i sig är av stor betydelse, inte minst därför att syrianerna själva är trötta på krig och inför hotet om ytterligare upptrappningar skulle kunna ta ut sin krigsleda på den sittande presidenten – vilket hökarna i Washington skulle applådera. Så i praktiken är interventionen i Syrien redan ett faktum.

   Tack för ordet!

   Peter Harold

   16 juni, 2013 at 16:58

 2. fick intrycket runt årsskiftet att de så kallade rebellerna tog slut liksom. de dog ju som flugor därnere och i dagsläget är det bara mindre grupper kvar upphaussade av media som fullt manskap. känns lite grann som om det hela tiden är andra som vill ha igång konflikten. usa är ju lite som en brandman som springer runt och tuttar eld på saker och ting för att han nåt att släcka så han kan leka hjälte.

  menar har ju inte sett nåt i media som definieras som fullt krig eller ens inbördeskrig

  robban

  16 juni, 2013 at 11:18

  • Dom intervjuade ju något som skulle föreställa en ”svensk” Al-Quaida fullblodsdåre i Ekot i morse (måndag) och han lät som en kopia av Breivik. Tydligen hade inslaget någon sorts pedagogisk uppgift, men killen verkar osammanhängande på alla utom en, mordlusten, den var det inget fel på.

   Asgeir

   17 juni, 2013 at 07:31

   • (jävla skrivprogram!, det fattas ordet punkter mellan alla och utom). Nåväl, han sade också på stapplande ”svenska” att han lämnat ett fast jobb med trettitusen i månaden för att bege sig till Syrien. Faktum är att det dräller med såna här småpojkar som fascinerats av kriget. De lärs upp att hata allt som är ”oislamskt” och är i stånd att mörda. Här i stan (Köpenhamn) härjade några med att hälla bensin över solarier och solariekunder för att dom anser att det är omoraliskt att klä av sig naken på ett solarium. Man kan ju bara ana hur dom ser på Jultomten, nissar och renar. Nästa bravad blir väl att överfalla en julfest och mörda av alla barnen som väntar på klappar utklädda till jultomtar.

    Ni som välkomnat dessa fullständiga vampyrer och kallar dom ”svenskar” när fan skall ni fatta vad ni ställt till med!?

    Att jamsa med och aldrig vilja sticka ut med en åsikt har försatt er i den situationen att ni skall försvara sånt här, precis som ni tonade ner kravallerna härom veckan i förorterna.

    Ni är så lydiga och pk att jag bara baxnar. Hur kan detta vara möjligt?????

    Asgeir

    17 juni, 2013 at 07:39

    • Jag blev så upphetsad att jag tappade bort tråden. Men det jag ville säga är att kriget redan är här, det finns deltagare med baser i hela världen på plats och att försöka mäkla fred är som att hälla vatten på kokande olja. Ju mindre vi gör i denna situationen, desto bättre. Samma sak inser nog amerikanerna, men dom tycks påverkas av nån sorts konstgjord opinion inom EU. En sak är dock säker: Tyskland är EU:s mäktigaste land. Och Tyskland står bakom Israel när det verkligen gäller, det har Merkel klart deklarerat.

     Asgeir

     17 juni, 2013 at 07:48

    • Orsaken är, om jag förstått saken rätt, att det förtryckarsamhälle som Gustaf Wasa byggde upp har gjort svenskarna till fega medlöpare utan en egen inre moralisk kompass.

     Sofia

     17 juni, 2013 at 07:50

     • Att det är som det är beror nog på det ”förmyndarsamhälle” som växte fram under det mångåriga socialdemokratiska maktinnehavet. Man blev liksom ”ordinerad” sjukvård, matvanor, boende, skola och till och med partitillhörighet på grund av sin samhällsställning.

      När jag gick i realskolan fanns det bara en sådan skola i kommunen. Av 350 elever hade bara en arbetarbakgrund! Men kommunen var Sveriges ”rödaste” och klasskänslan oerhört stark.

      Dom ville helt enkelt inte studera, för socialdemokratin var till sin natur sådan att man, för att vara accepterad, helst skulle ha slutat skolan efter sjuan.

      Förmodligen går denna indelning i trälar, brytar, frie män och hersar och hövdingar mycket langt tillbaka i tiden.

      Och det hela är då faktiskt ett medfött fel beroende på för dålig inblandning av nytt blod…

      Ojojoj, har hör redan hur ”tycka-illa-om”-knapparna smattrar mot tangentborden.

      Men allt har faktiskt både för- och nackdelar.

      Själv tycker jag att man skall tänka själv, inte låta generna styra.

      Detta att tänka själv gör att man ibland får byta ståndpunkt, inte för att man är feg utan för att man blivit klokare.

      Vi får väl se vem som har rätt om vilket som är den rätta Vägen Framåt!

      Asgeir

      17 juni, 2013 at 08:38

 3. Nationalister, bröder, hör upp! Vad USA gör och inte gör är inte viktigt och det ska ni inte slösa bort ert enda liv på. Frankrikes inrikes och utrikespolitik är däremot viktigt att hålla sig a jour med.

  Slaktmånad Åretrunt

  16 juni, 2013 at 12:54

 4. […] 16/6: Ron Paul i bloggosfären: Gotiska klubben: ”Ron Paul: Vi behöver inte ännu ett krig”. Gotiska klubben har tittat in på Skrivarens blogg. Jag är tacksam för varje själ som […]

 5. gotiskaklubben

  17 juni, 2013 at 05:46


Kommentarer inaktiverade.