Gotiska Klubben

Dagens meningsmotståndare: Kenny Hjälte

kenny hjaltaKenny Hjälte
”Kenny Kaj-Oscar Eigil Hjälte, född 21 november 1982, är en svensk journalist och politiker, som mellan 2007 och 2012 arbetade som reporter och föreläsare på stiftelsen och tidningsskriften Expo. Numera arbetar han på Hallandsposten.

Vänsterpartist
Hjälte är född och uppvuxen i stadsdelen Elineberg i Helsingborg. Hjälte läste samhällsvetenskaplig linje på Filbornaskolan.
Kenny Hjälte är vänsterpartist och var mellan 2001 och cirka 2006 partiets och ungdomsförbundets Ung Vänsters styrelseledamot, kassör, talesman och politiske sekreterare i Helsingborg. År 2006 var Kenny Hjälte vald i Region Skåne för partiet, och i valet samma år kandiderade han till riksdagen. Numera är Hjälte bosatt i Stockholm. Vid vänsterpartiets interna kris 2004 tillhörde Kenny Hjälte falangen inom partiet som försvarade kommunismen och Lars Ohly. I Helsingborgs Dagblad 2002 försvarade Hjälte vänsterextremisters maskering. Kenny Hjälte var ledamot av Helsingborgs kommunfullmäktige under mandatperioden 2002–2004.
Mellan februari och augusti 2008 var Kenny Hjälte reporter på Kvällsposten och delvis Expressen, där han flera gånger använde tidningen som en politisk plattform, bland annat genom att förfölja tidigare sverigedemokrater och återge propaganda från Expo som fakta. I samband med Sverigedemokraternas riksårsmöte i maj 2008 var Kenny Hjälte en av flera Expressenreportrar som låg bakom en ”granskning”, som syftade till att sänka partiet men som misslyckades med detta.

Sabotagekampanj mot Sverigedemokraterna
I samband med valet till Europaparlamentsvalet 2004 gjorde Kenny Hjälte sig känd genom att leda en omfattande sabotagekampanj mot Sverigedemokraternas valinformation på bussarna i Malmö. Kenny Hjälte och hans partikamrater rev ned Sverigedemokraternas reklam från bussarna och uppmanade på vänsterpartiets webbplats och i insändare andra att göra detsamma. Vidare erkände Kenny Hjälte brottet helt öppet och skröt om det i lokalmedier som Sydsvenskan och ”Sydnytt”. Hjälte polisanmäldes men åtalades aldrig för detta. Sabotagekampanjen ledde till att reklamen från Sverigedemokraterna drogs in.”

All ovan text från Metapedia. Rubriken dock Gotens! 🙂

http://www.friatider.se/svenskarnas-parti-till-attack-mot-vansteranhangare
http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.2245215-nazister-gick-till-attack-med-tillhyggen
http://www.svenskarnasparti.se/2013/07/11/informationsmote-i-halmstad-trots-storningar/
https://www.flashback.org/t2178185

https://twitter.com/CharlesCraplin/status/355597601598488576

Written by gotiskaklubben

12 juli, 2013 den 10:12

Publicerat i Gotiska Klubben

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”Vid vänsterpartiets interna kris 2004 tillhörde Kenny Hjälte falangen inom partiet som försvarade kommunismen och Lars Ohly.”
  Sovjetunionens Hjälte, alltså… 🙂
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sovjetunionens_hj%C3%A4lte

  Hjalmar

  12 juli, 2013 at 11:36

 2. Vill också påminna om denna klassiker från Researchgruppen (Martin Fredriksson), med kopplingar till Expo:

  ”Det ska vara skottpengar på alla vita, särskilt män.”

  Peter

  13 juli, 2013 at 08:30

  • intressant meningsutbyte verkligen

   man torde kunna dra slutsatsen att den som skrivit att ”det ska vara…” är icke-vit eftersom skribenten annars borde ha skjutit sig själv eller om skribenten fegar ur på att göra det själv bett någon KAMRAT att skjuta sig

   man torde även kunna dra slutsatsen att den inte finns några vita medlemmar/aktiva på researchgruppen av samma anledning

   å andra sidan är ju inte logik eller konsekvens något som utmärker vänstertokarna…

   zeno

   13 juli, 2013 at 11:06

 3. http://www.svenskarnasparti.se/2013/07/13/stefan-jacobsson-kommenterar-incidenten-i-halmstad/

  ”Då det skrivits mycket om att jag var beväpnad med en påk så är det väl inte mer än rätt att jag förklarar hur det ligger till. Saken är den, att för att kunna försörja mig själv och min familj så har jag vid sidan av mitt politiska engagemang ett förvärvsarbete inom byggbranschen, och dessvärre har jag inte, som många andra påbörjat min semester ännu, utan bara timmarna före mötet i Halmstad så befann jag mig på en arbetsplats i norra Skåne och åkte direkt därifrån till mötet. När den personen ur vårt sällskap som sprang ut för att fotografera den person som smygfilmade oss, återvänder i rask fart mot mitt fordon, med 7-8 personer, flera maskerade och beväpnade, efter sig, så springer, jag ut och plockar fram ett arbetsredskap för att kunna freda mig själv och mina kamrater.

  Jag behövde som tur är aldrig använda det mot någon, utan det räckte med att skrika och vifta med det, samt att ytterligare personer ur vårt sällskap klev fram, redo att försvara yttrandefriheten, för att avbryta deras anfall mot oss och få dem att skingra sig. ”

  Trovärdigt? Ja, trovärdigt.

  gotiskaklubben

  13 juli, 2013 at 23:38


Kommentarer inaktiverade.