Gotiska Klubben

Medveten manipulation av den svenska flaggan?

Läste på Petterssons blogg: Är Sveriges flagga utbytt? och hittade sedan denna bild på GP. Medveten manipulation av den svenska flaggan? Vilka står i så fall bakom detta?

Written by gotiskaklubben

17 juli, 2013 den 07:13

Publicerat i Gotiska Klubben

30 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nja, nu övertolkar ni. Man har tagit de svenska vapenfärgerna, gult och blått, och kvadrerat dem. Det är vedertagen heraldik.

  Gult och blått härstammar från Folkungarnas vapen på 1200-talet. Sedan dess har Sveriges statsvapen alltid haft gult och blått och flaggfärgerna kommer därifrån. Och nu har man gjort de kvadrerade dukarna ovan, allt för maximal effekt.

  svensson

  17 juli, 2013 at 07:40

  • Kan stämma. Fast å andra sidan kan det vara ett medvetet och mkt skickligt försök att få bort korset ur flaggan. Har aldrig sett så här många rutiga och randiga blågula flaggor förr. Vem står bakom utdelandet av dem?

   gotiskaklubben

   17 juli, 2013 at 07:53

   • Ta mig tusan! Du har rätt, Goten! Där finns även randiga flaggor. Lade inte märke till dem först. Med ledning av vad Svensson säger ovan kan man kanske förmoda att bilden är tagen vid folkungaättens senaste släktmöte. Och att det bland deltagarna finns några som röjer sitt svenska ursprung.

    Observator

    17 juli, 2013 at 11:33

   • Kan kolonisatörerna färga sitt hår gult och sina ögon blå? Detta taskspeleri hjälper dem föga.

    MartinA

    17 juli, 2013 at 15:16

    • Här är en bild till från Svt, flaggorna är så många, det känns så oerhört välorganiserat, undrar fortfarande vilka som ligger bakom detta?

     gotiskaklubben

     17 juli, 2013 at 16:46

     • förmodligen blir det centerpartiet som lägger förslaget om att ändra fanan – de vill ju ändra på arvsrätten, på skolplikten och införa mångifte – allt för att attrahera muslimska röster

      (flickor ska inte gå i skola utan man bränner ner skolorna som accepterar flickor – om man inte attackerar skolflickorna rakt av när de är på väg till skolan, döttrar ska inte ärva utan sönerna ska dela på arvet, man gifter sig med 4 fruar i de muslimska länderna där sharia råder)

      zeno

      17 juli, 2013 at 19:27

  • Svensson! Frågeställningen är väl inte om man följt vedertagen heraldik. Och vad är ”maximal effekt”. Personligen har jag aldrig haft några problem med att i ett hav av flaggor urskilja den svenska. De blågula kvadraterna kan för mig representera vad som helst – inklusive en östeuropeisk stadsflagga eller någon slags internationell signalflagga.

   Observator

   17 juli, 2013 at 07:56

 2. Ja, det var en märklig bild! Det gula korset på de blåa bakgrundsbildande molnkvadraterna verkar vara utbytt….

  Det går tydligen och förmodligen att manipulera bilder och också filmer lite hur som helst, vilket medför att man nog inte skall lita så särskilt mycket på varken bilder eller filmer….

  (Som t ex den senaste youtubefilmen, där en mörkhårig kvinnlig polis slår ned en till synes full svensk man med batong. Det verkar vara ett utstuderat arrangerat scenario från början till slut? 1. Supa full.2. Slå sönder en ruta.3. Tillkalla polis.4. Polis till scenen. 5. Den berusade uttalar larviga tänkbart farliga ord. 6. Ordergivning om nedläggning. 7. Nedläggning med batong och hund…. Alltsammans nätt och behändigt filmat för att kunna läggas upp och visas på internet, enbart som verktyg för att kunna reta, irritera, kanske kränka och uppröra, samt psyka, de svenska (alkoholpåverkade?), (och ”rasistiske”?), männen? Vem vet….)

  Bergfast

  17 juli, 2013 at 08:24

  • Bilderna är inte manipulerade, det är flaggor tillverkade för detta ändamål av något skäl. 100-tals flaggor vid samtliga tre matcher som Sverige spelat hittills. Kanske inget dramatiskt men…

   Pettersson

   17 juli, 2013 at 09:19

   • Förstår nu att dessa flaggor verkligen finns.

    Märkligt.

    Hur många nationer kan ändra sina flaggors utseenden, utan att deras befolkningar undrar hur det har gått till, och också hur många nationer som skulle uppskatta att sådana förändringar gjordes utan någon form av folkomröstning om saken….

    Förmodligen inte så många..

    Den amerikanska flaggan? Absolut inte.

    Den franska flaggan? Inte heller.

    Den engelska flaggan? Ej heller.

    Osv.

    Så varför den svenska flaggan kan man undra.

    Bergfast

    17 juli, 2013 at 18:27

  • Korrigering:

   ….de blåa bakgrundsbildande moln- rektanglarna….är det ju förstås…(och inte – kvadraterna…)

   Bergfast

   17 juli, 2013 at 11:09

 3. Globalisternas (fariséernas) huvudsakliga plan är att utrota Kristendomen så det vi beskådar är att globalisterna flyttar fram sin position varje dag.

  ÅMÅL

  17 juli, 2013 at 09:01

 4. gotiskaklubben

  17 juli, 2013 at 10:43

 5. Hur uppkom den svenska flaggan? Får man verkligen hissa den precis när man vill? Här berättar vi mer om svenska flaggans historia, hur den används idag och vilka regler man bör ta hänsyn till.

  Evan G. Ferguson

  17 juli, 2013 at 17:30

 6. Vi ska kanske vara glada så länge inte den svenska flaggan utgörs av en gul månskära på blå botten.

  5el

  17 juli, 2013 at 17:35

 7. Kan någon med klart huvud och insikt och som också har de kontakter som krävs, ta reda på varför dessa flaggor plötsligt dyker upp nu vid fotbollsem för damer? Vem trycker, tillverkar dessa flaggor samt distribuerar dem? Vem har beställt flaggorna?

  Tanken slår mig att det är ju ett idealiskt tillfälle att lobba in design av ny svensk flagga som inte har korset. Tänk på att publiken mest är damer och unga flickor. Kvinnor tänker mycket med hjärtat och om man nu i rikspressen börjar skriva om att de stackars muslimerna känner sig kränkta över korset i vår flagga och vi får se snyftreportage i SVT, TV4 och de stora tidningarna så är jag övertygad om att majoriteten i gallupundersökningar där man helt riktar sig till kvinnor(fast man inte talar om att gallupen är selektiv) kommer att stödja borttagandet av korset i vår nationalflagga.

  Det är lobbying av värsta sort det som sker med att visa alternativ till svenska flaggan i ”primetimetv”. Dessutom ägs tv4 av Bonnierklanen som alltid i sina massmedier förtalat svensk kultur och svensk nationalitet. ( I Israel, (som Bonnierklanen sympatiserar med), vill man banne mig inte ha mångkultur och islam. Där betalar man store pengar till afrikanska länder för att bli av med alla afrikanska invandrare som finns i Israel.

  Anders

  Anders

  17 juli, 2013 at 18:13

 8. ”Men att det finns så många pundhuvud som går på detta och sitter och viftar med ett tygstycke, istället för vår flagga är kränkande!” Tony på Petterssons blogg
  http://petterssonsblogg.se/2013/07/17/ar-sveriges-flagga-utbytt/#comment-55908

  Varför är svenska flaggan utbytt på idrottsarenorna?
  http://avpixlat.info/2013/07/17/varfor-ar-svenska-flaggan-utbytt-pa-indrottsarenorna/

  Korset i svenska flaggan snart ett minne blott?
  http://www.apg29.nu/index.php?artid=10972

  gotiskaklubben

  18 juli, 2013 at 08:02

 9. Tankarna går till Nordkorea… Valet av flaggor är inte särskilt spontant. (Med ett par undantag).
  Varför saknas den svenska flaggan?
  Kollade Svenska Fotbollsförbundet, de säljer tydligen inte flaggorna i sin webshop…
  Vem är källan?

  Svenne

  18 juli, 2013 at 11:24

  • Jodå, det är SvFF som delar/lägger ut flaggor:
   http://svenskfotboll.se/landslag/arkiv/landslag/2013/07/succe-for-camp-sweden/
   ”- Vi hade lagt ut cirka tusen blå och gula flaggor innan Finlands-matchen och det blev ju ett fantastiskt tifo och en härlig stämning. Efteråt samlade vi in alla flaggorna och forslade cirka 600 till Halmstad som vi har lagt ut under dagen på arenan. Vi är sju-åtta stycken som jobbar här och vi var det dubbla i Göteborg.”

   Hur SvFF har resonerat vid flaggvalet framgick inte, men utfallet ger en vägledning…

   Svenne

   18 juli, 2013 at 12:26

   • Bra spaning! Tack! .-)

    gotiskaklubben

    18 juli, 2013 at 12:28

    • Alltid roligt att bidra 🙂
     Ge dem vad de tål…

     Svenne

     18 juli, 2013 at 13:02

    • Det finns fanor att få för föreningar och klubbar, alldeles gratis. Men som jag sagt i en kommentar som de sedvanligt ilskna dreglat över, det gäller vissa regler för hur man behandlar en fana och i vilka sammanhang den kan användas. Men om du vill ha en, så skall jag se vad jag kan göra.

     Asgeir

     19 juli, 2013 at 11:47

     • Ok, kanske är det bara en slags kommersiell yttring, men likväl motbjudande, typ som att lägga in en reklamtext i nationalsången.
      Det stinker TV4 om detta! 🙂

      gotiskaklubben

      20 juli, 2013 at 10:03

      • Förvisso, men det är inte förbjudet att vara dum.

       Asgeir

       21 juli, 2013 at 21:02

       • Förvisso inte! Du verkar ju befinna dig på fri fot!

        Observator

        22 juli, 2013 at 16:31

 10. En riktig svensk flagga får man inte behandla hur som helst, därför är det olämpligt att vifta med den på en idrottsplats där den kanske hamnar på marken och blir trampad på. Då kan man istället vifta med vimplar eller annat i blågult, det ser jag inget ont i, tvärtom. Dessutom finns det fler länder med blågula flaggor som exempelvis Ukraina och (tror jag) Kroatien plus nån västindisk önation. Men det finns faktiskt flera.

  Själv var jag i Strasbourg 1984 då jag råkade passera ett militärt upptåg framför katedralen. Ett hederskompani stod uppställda och tre de Gaulle-kopior (dock med olika kroppslängd!) marscherade fram och tillbaka medan blågula vimplar fladdrade i brisen. Det hela såg faktiskt vansinnigt roligt ut…

  Sedan höll den längste de Gaulle-kopian ett tal där han hälsade de blivande soldaterna i Den Nya Europa-armen som skulle slåss under de blågula fanorna.

  Häpen lyssnade jag och fick ett glas vin av en cirkulerande uniformerad servitör.

  Vi har faktiskt inte patent på blågult i Sverige.

  Tänk på det!

  (I Danmark står t.ex blågult för fotbollslaget Brøndby)

  Asgeir

  18 juli, 2013 at 23:49

  • ”En riktig svensk flagga får man inte behandla hur som helst, därför är det olämpligt att vifta med den på en idrottsplats där den kanske hamnar på marken och blir trampad på. Då kan man istället vifta med vimplar eller annat i blågult, det ser jag inget ont i, tvärtom.”

   Tack, Asgeir, för att du uttryckte mina egna tankar så skickligt. Flaggor som används vid sportsevenemang skymfas ofta. Det händer till och med att människor skriver saker på dem, till exempel ”Heja Sverige” längs den horisontella linjen. Det är mycket tråkigt och visar att något gått förlorat hos folket. Jag blev aldrig tillsagd att man skulle behandla en flagga med värdighet, och jag blev inte lärd med någon vördnad för landet heller, men första gången jag skulle hissa en flagga, vilket råkade vara en unionsflagga, fylldes jag med en känsla av allvar och vördnad. Det kom som från ingenstans. Jag insåg med ens att en flagga ska representera bästa med sitt land, och i den finns all landets historia och levnadsöden. När man verkligen inser detta får man ett helt annat perspektiv på allvaret, det djupa hatet, när vissa människor bränner andra människors flagga.

   Karl

   26 juli, 2013 at 17:40


Kommentarer inaktiverade.