Gotiska Klubben

Fria Tider sätter press på Lunds Universitet

lunds universitet

SOCIAL MEDIA Efter Fria Tiders artiklar om ”den spottande professorn”, Erik Svensson, tvingade Lunds Universitet Erik Svensson att be journalisten och debattören Ingrid Carlqvist om ursäkt för nedan tweet.

Erik Svensson har nu stängt sitt konto på twitter, men de skador han orsakat Lunds Universitet består, eftersom han i samma deliriska serie av näthat kallade kristendomen för ”en vidrig religion”.

Forskning i fokus? Tja, snarare ett alltför stort ego.

http://avpixlat.info/?s=erik+svensson&submit.x=-946&submit.y=-147&submit=Search

Written by gotiskaklubben

1 augusti, 2013 den 09:06

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Som jag skrev på Petterssons; Erik Svensson kanske borde överväga alkolås på datorn? Men å andra sidan så får man höra [deras version av] sanningen av barn och fyllon.

  Sedan kan jag hålla med Erik Svensson att kristendomen är vidrig som alla andra religioner men ändå den enda av de abrahamitiska som borde tillåtas. Kanske inte alla delar av den dock.

  Argus

  1 augusti, 2013 at 11:52

 2. Professor Svensson köpte en peruk och lämnade följande meddelande till alla nazistiska näthatare:

  ÅMÅL

  1 augusti, 2013 at 14:03

 3. man undrar ju vad som skett ifall det varit en SD-märkt professor som twittrat EXAKT samma tweets

  för att nu inte tala om vad svinmedias reaktioner blivit ifall sverigedemokraten fått behålla sitt ämbete

  zeno

  1 augusti, 2013 at 16:06

 4. Att Kristendomen är en vidrig religion håller nog alla Lunds professorer med om (inklusive, om inte särskilt, de som lär teologi) med undantag av Fader Anders Piltz. Detta är en mycket disträ skadesyn. Likaså håller den större delen av Sveriges nationalister, i alla deras former, med. Att det inte får dem att tänka efter.

  Det är synd att våra svenska ”radikaler”, som anser sig ha befriat sig från så mycket av vad de indoktrinerats med, inte kunnat komma längre angående religion! Det är orsaken till att de alltid kommer misslyckas! De representerar blott ytterligare en oförankrad, modern ideologi bland alla andra. De lever och har sin tillvaro i samma meningslöshet.

  Karl

  1 augusti, 2013 at 16:23

  • Inte riktigt, Karl. Universitetets rektor bekänner sig vara kristen, till och med en sådan kristen som håller sig till Bibeln och brukar be till Gud. När han skulle tillsättas protesterade ett antal professorer.Han efterträdde en professor som till och med är vigd till präst i Svenska kyrkan, men honom hade de kristendomsfientliga professorerna ingenting emot. Det säger väl allt!

   senex

   2 augusti, 2013 at 08:48

 5. gotiskaklubben

  2 augusti, 2013 at 07:21

 6. Det gick utför med kristendomen, och i förlängningen västerlandet, när Gamla Testamentet övergavs. Förlåtelse ska förtjänas, och inte delas ut som smågodis vid något jippo. Detsamma gäller för övrigt skattemedel.

  Svenne

  2 augusti, 2013 at 10:49

  • Svenne tycks omfatta vidskepelsen att religion är en privatsak. Mig veterligen har alla religioner en statsbärande (samhällsbärande) funktion (enande kring gemensamma värderingar – ledarnas legitimering). Den abrahamitiska framgången kom väl först med kristendomen och det nya testamentet och senare med islam och koranen. Islam har väl sedan så att säga sackat efter sedan de kristna samhällen, som bildades i europeisk miljö, själva fann handelsvägar till Fjärran Östern och koloniserade Amerika. Kristna samhällen i Mellanöstern och Afrika verkar det ha gått trögare för.

   Observator

   3 augusti, 2013 at 07:08

 7. Erik Svensson, en hednisk kättare, en medioker nolla, ”a waste of space” liksom många andra marxister och kommunister.

  Thomas Jackson

  2 augusti, 2013 at 23:32


Kommentarer inaktiverade.