Gotiska Klubben

A Special Day – Una giornata particolare – En alldeles särskild dag

Undrar om det finns två stockholmare, en man och en kvinna, vars förälskelse plötsligt får problem idag? Kanske bor de på var sin sida om en avspärrad gata i centrala Stockholm. Kanske är deras mobiler drabbade av störningar. Kanske är parken där de brukar stöta på varandra också avstängd. Kanske har de ännu inte insett hur mycket de älskar varandra. Vad vet jag. Men det är en särskild stämning i luften idag, och deras förälskelse är drabbad av störningar.

Få inser nog hur särskild stämningen är i Stockholm idag. De flesta bostadsrättsinnehavare och medieanställda jublar säkert över att vårt lilla land får vara i världens centrum i några dagar. Få tänker på att vi är på väg att öppna upp våra gränser på vid gavel och i princip är på väg att bli globalt livegna. Få tänker på att gästen från imperiet snart ska starta ännu ett litet krig, ett krig som mycket väl kan bli större än vad många törs ana.

Bilden av en leende svensk statsminister och en leende amerikansk president. Snart pryder den all vår media. Och han ler så fint, gästen, och för en gångs skull pixlar inte media hans hudfärg. Kanske kommer en mångkulturell barnkör från Husby eller Rinkeby att sjunga honom välkommen – på engelska. Kanske kommer rabbinen i Den Judiska Församlingen i Stockholm hylla Rysslands homosexuella, inte för deras egen skull, nej nej, utan enbart för att manipulera svenskarna att vända sig mot en rysk president som överhuvudtaget inte utgör ett hot mot oss. Även minnet av Raul Wallenberg kommer att spela med i denna makalöst sluga krigshets.

Jag gissar att jag snart får spysmak i munnen och bara vill vända ansiktet åt ett annat håll.

Nä, ska man förföra en kvinna, eller visa henne sin kärlek måste man gå varsamt till väga. Det är svårare än man tror, svårare än att starta krig och är knappast något för de otåliga.

Jag tror jag tittar på en film istället, en långsam kärleksfilm med den evigt unge Marcello Mastroianni och den underbart vackra Sophia Loren.

En alldeles särskild dag.  Una giornata particolare.

Written by gotiskaklubben

4 september, 2013 den 06:55

Publicerat i Gotiska Klubben

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Känslan av en brännande spya är precis vad jag känner med. Ett osmakligt celeb-jippo. inga utländska medier rapporterar om det oerhört viktiga mötet och vem skall återställa svetsade gatubrunnar??

  sync99

  4 september, 2013 at 14:02

 2. Jag läser vidare Din skrift; att besöka Stockholms synagoga är programmets punkt numero 1. Skall vår viktigaste mannen i Sverige ha en kalott med?? Hedra R.W som förra seklets modigaste man också. Ja, det är mycket som står i officiella skrifter som måste, nån gång, ses över.

  sync99

  4 september, 2013 at 14:06

 3. Obamas besök i Stockholms Stora synagoga var en hyllning till hjälten Raoul Wallenberg, en skrevspark till muslimkramarna i Malmö kommunstyrelse, en markering mot samtliga svenska antisemiter och en påbyggnad av den kritik som Obamas speciella sändebud mot antisemitism, Hanna Rosenthal, riktade mot Malmö kommun efter sitt besök i staden.

  5el

  4 september, 2013 at 20:11

  • Inte med ett ord nämndes vilka som stod bakom judehatet i Malmö. Har tröttnat på det där hyckleriet.

   gotiskaklubben

   4 september, 2013 at 20:28

   • Kan bara hålla med dig Goten.
    Trots att Fredrik Siedrazki från judiska församlingen i Malmö entydigt pekat ut muslimer som ansvariga för de antisemitiska trakasserierna i Malmö så ges ni ni nationella implicit skulden, helt oförtjänt.

    5el

    4 september, 2013 at 21:12

 4. sä här smörar man för en elakartad narcissist och sociopat i våra trogna sanningskanaler; http://www.dn.se/nyheter/sverige/han-ar-en-valdigt-varm-person/

  sync99

  4 september, 2013 at 22:07

 5. Kolla SvP:s senaste flygblad, som de delade ut vid en protestaktion i Stockholm. De kräver att krigsförbrytaren Obama fängslas för brott mot mänskligheten (scrolla ner för baksidan också).
  https://www.realisten.se/wp-content/uploads/Obama.pdf
  Lysande initiativ!

  Anders

  5 september, 2013 at 00:36

  • Fast SvP- anhängarna borde nog behandlas med ……………(åtalbart)

   5el

   5 september, 2013 at 22:23


Kommentarer inaktiverade.